Luk

Sprudlende fodbold: Junker får asiatiske fans

| International | 1 kommentar

Infoboks

Bodø/Glimt - Rosenborg
Eliteserien (29/11)
Oddset 1,92 3,85 3,35
bet365 1,90 4,00 3,50

Kasper Junker og Bodø/Glimt har spillet sprudlende fodbold gennem hele sæsonen, og det giver genklang rundt i meget af verdenen. 

De fleste fodboldfans i Skandinavien har formentligt bemærket, at der render et hold rundt i Norge, der nærmest scorer mål efter behag. 

Der er selvfølgelig tale om Bodø/Glimt, der med Kasper Junker og Philip Zinckernagel i truppen har sparket sig på en suveræn førsteplads med 16 point ned til Molde på andenpladsen. 

Holdet fra Nordnorge har endnu ikke tabt i ligaen, og de har tilmed på vejen scoret utrolige 65 mål i 18 kampe, hvilket giver et gennemsnit på 3,6 mål pr. kamp. 

16 af de mål har Kasper Junker været stærkt medvirkende til med 11 scoringer og fem assists. 

- Vi har jo slået nærmest alle rekorder allerede nu, så det er lidt sindssygt. Jeg tror ikke engang, at vi mangler så mange mål for at slå rekorden allerede 12-13 kampe før, sæsonen er slut. Vi når den i hvert fald 100%, og det er bare vildt, at vi allerede er så tæt på nu, siger Kasper Junker til bold.dk.

Nærmere bestemt mangler Junker og co. 22 mål for at udligne Rosenborgs rekord for 1997.

Det har i den grad givet fodboldfeber nord for polarcirklen.

- Fuldstændig. Der er en sindssyg stor opbakning, og den stiger bare for hver dag, der går. Folk er så glade og støttende. Det varmer helt vildt, og man kan se, hvor meget det betyder. 

- Nu er vi jo den eneste klub i Nordnorge, der spiller i Eliteserien, så det er ikke kun i Bodø, men i hele Nordnorge, at man følger med og har taget klubben til sig. Det er virkelig en fornøjelse. 

- Storsponsorerne og klubfolkene bløder jo virkelig for klubben, og man kan virkelig se glæden i deres øjne. Det er ikke noget, jeg har oplevet før, at der er så stor en klubfølelse.

Mange Bodø-fans havde rejst til Milano

Bodø/Glimt rejste tirsdag til Milano, hvor der venter en stor udfordring og oplevelse for det norske storhold. 

Kampen bliver uden tilskuere, og det er umiddelbart en fordel for det undertippede udehold, men Kasper Junker havde alligevel foretrukket fyldte tribuner.

- Jeg ærgrer mig lidt over det, for det vil være fedt med mange tilskuere. Jeg tror også, man vil blive overrasket over, hvor mange fans vi ville have haft med. Jeg har hørt om mange her fra Bodø, som ville have taget turen derned. Jeg har også en god kammerat i Milano, der ville være kommet. 

- Sjovt nok får os spillere mange beskeder fra italienere, hvor de skriver, at de er store Bodø-fans. Så det ville være sjovt at se, hvor mange vi ville kunne troppe op med dernede. 

Det lyder jo helt vildt med italienske fans?

- Der er mange italienere og folk fra Hong Kong, der skriver. Det er helt vildt, hvad vi får af beskeder.

- Folk ringer ind og spørger, hvordan de kan få tilsendt trøjer. Vi får alle sammen en masse beskeder på Instagram, hvor jeg har hørt fra folk fra Rusland og Hong Kong, der spørger, om de kan få min trøje. Det er helt vildt. 

Hvad tror du, det skyldes?

- Det er både, fordi vores sæson begyndte lidt før, så folk savnede noget fodbold at se. Så kunne de jo se, hvordan vi vandt med fire mål i hver kamp, og det er jo sjovt at se fodbold, når der er mange mål. Så har der bare været en sindssyg opmærksomhed for klubben fra forskellige steder i verden, siger den danske angriber til bold.dk. 

Folk undervurderer den norske liga

Kasper Junker og Philip Zinckernagels succes hos Bodø/Glimt har ikke begejstret alle.

Kritiske tunger har peget på den norske liga som årsagen til succesen, da niveauet skulle være laverede end i Superligaen. 

Den kritik har Kasper Junker også bemærket, men han køber ikke selv ind på den. 

- Jeg håber bare, at der er en masse, der vil se med, så de måske får øjnene op for Bodø. Som du selv siger, så bliver der spillet rigtig god fodbold, og det er spændende at se. Der bliver scoret en masse mål. Folk undervurderer måske den norske liga, men det er en stærk teknisk liga, og det er en stærk offensiv liga, som er fed at se. 

- Vi har jo Sarpsborg, der ligger fjerdesidst, som lige har solgt deres angriber til Groningen og deres midtbanespiller til Sheffield United. Viking, der ligger i midten, har solgt deres back til PAOK i Grækenland. Så der bliver solgt spillere til store ligaer. Vi kommer jo nok også til at sælge ti spillere til vinter, hvis vi vil, siger Kasper Junker til bold.dk.

Bodø/Glimt og AC Milan tørner sammen på San Siro torsdag klokken 20.30.


Af Andreas Roesen
Torsdag 26. november
Onsdag 25. november
Hazard på måltavlen: Jeg har brug for kampe
08:46
Villas-Boas: Alle bør pensionere nummer 10
08:44
Atalanta sejrede på Anfield og åbnede gruppen
08:39
F.C. Internazionale - Får Conte panettone i år?
08:38
LIVE: FCM skal holde CL-drøm i live mod Ajax
08:38
Napoli overvejer nyt stadionnavn for Maradona
08:34
TV3 Sport beklager at Zanka-efterspil blev vist
08:32
Gasperini: Liverpools stjerner ændrede intet
08:31
Villas-Boas: Alle bør pensionere nummer 10
08:30
404 - Not found
08:30
F.C. Internazionale - Får Conte panettone i år?
08:29
FC Midtjylland blev nedlagt af flotte Ajax-mål
08:28
404 - Not found
08:27
ACF Fiorentina
08:27
Villas-Boas: Alle bør pensionere nummer 10
08:27
404 - Not found
08:26
FC Midtjylland blev nedlagt af flotte Ajax-mål
08:23
Maradonas klubber i sorg: Det er tid til tårer
08:22
Jesper Hansen om rødt kort: Ærgerligt for Erik
08:19
Ærgerlig Priske: Første gang det gør ondt
08:18
Lewandowski og Sane sendte Bayern videre
08:16
SIF-stopper før topkamp: Vil revanchere os
08:16
F.C. Internazionale - Får Conte panettone i år?
08:16
FC Midtjylland blev nedlagt af flotte Ajax-mål
08:15
Ærgerlig Priske: Første gang det gør ondt
08:14