Luk

SSI om nul smittede fans: Svært at konkludere

| 3F Superliga | 31 kommentarer

Infoboks

Direktør for Statens Serum Institut, Kåre Mølbak, siger, at det er svært at være sikre på, at der ikke har været nogen smittede i forbindelse med Superliga-kampe.

3F Superligaen må fortsat ikke få flere tilskuere på stadion på grund af corona-restriktioner, og det ser ikke ud til at ændre sig foreløbigt.

Onsdag var der pressemøde, hvor direktør for Statens Serum Institut, Kåre Mølbak, blev spurgt til, hvorfor restriktionerne omkring fodboldkampene fastholdes.

Mølbak forklarer, at store forsamlinger generelt giver større risiko for virus-spredning.

- Jo større forsamlinger, desto større risiko er der for at virus spredes. Det har vi set igennem hele epidemien. Også fordi man mødes på kryds og tværs af aldersgrupper og møder fremmede mennesker. Så det er risikovurderingen, siger Kåre Mølbak på pressemødet.

Divisionsforeningen har slået fast, at der ikke har været noget bevist smittetilfælde i forbindelse med en Superliga-kamp, men det, mener Kåre Mølbak, ikke, at man kan være sikre på.

- 500 er mange mennesker, når man tænker på, hvad der kan ske af smittekontakt i de tilfælde.

- Vi kan heller ikke være sikre på, at der ikke har været smittetilfælde i forbindelse med Superliga-kampene. Derfor er det svært at konkludere noget. Men det er dejligt, at kampene spilles under disciplinerede forhold, siger Mølbak.

Restriktionerne omkring max 500 personer på stadion løber frem til 1. november.


Af Sara Margren

31 kommentarer

jetjager77 16:56          
Det er osse til tider ret svært at være sikker på det som Hr. Mølbak mener han har evidens for. Men han kan jo starte med at modbevise, men det kræver jo bevis og det er ikke noget som regeringen eller dens lakajer i sundhedsvæsnet orker bruge bare lidt at deres værdifulde tid på.
Jasperthesjasper 17:36          
Det er svært at konkludere. Men det er ikke svært at konkludere alt andet der har med den skide virus at gøre. Jeg håber ikke Mølbak og Co har alt for ondt i tarmene, efter de har trukket alle deres anbefalinger ig konklusioner ud af røven
TheUnitedWay 17:42          
Alle savner tilskuere på lægterne, men SSI er nu engang de førende eksperter indenfor Corona. Måske man burde lytte til fagkundskab, i stedet for bare at køre med på bølgen af mistro til autoriteter.
Non-negotiable 17:45          
Man skal da heller ikke bare stole blindt på alt hvad de siger ?
Evidensen fik de jo slettet i form af de e-mails som befolkningen sørme ikke måtte se. Og Istedet fokuseres der nu på sexisme og kvinder som er taget på låret! Skide god taktik, så befolkningen "glemmer" de e-mails vi helst ikke måtte se.
haraltidret 17:56          
Jeg vælger nu at have mere tillid til sundhedseksperterne i den her sammenhæng end jeg har til DBU og Superligaklubberne, der ikke har fremlagt skyggen af reelle beviser for at ingen tilskuere skulle være blevet smittet i forbindelse med kampene. Feks har vi set rigtigt mange AGF fans samles i flere omgange for at fejre sejre og bronzemedaljerne. Det er netop sådanne forsamlinger, hvor alkohol også spiller en rolle, som vi har evidens for kan skabe supersprederevents. Og selvom langt de fleste tilskuere har opført sig eksemplarisk, så har vi desværre også set tilfælde hvor fans er stimlet sammen ved scoringer, eller efter kampene for at hylde spillerne. Og selvom restriktionerne kan synes hårde i Danmark, så bør alle huske på, at de er væsentligt hårdere i de fleste af de lande vi normalt sammenligner os med.

Og med et rekordhøjt smittetal i Danmark og i de omkringliggende lande, så ville det også være idiotisk at løsne op på restriktionerne på nuværende tidspunkt. Det er først og fremmest den vigtigste samfundsinfrastruktur der skal holdes åbent, og så vidt muligt fri for restriktioner. Her taler vi feks om vuggestuer, Børnehaver, uddannelsesinstitutioner samt erhvervslivet. Men i den sammenhæng kommer oplevelsesindustrien altså i anden eller tredje række, når vi taler om hvad der er samfundskritisk infrastruktur at holde åbent for i et samfund der befinder sig i en global pandemi.
Slettet(511859202110) 17:56          
Magt og kontrol af værste skuffe. Tjek "Event 201", så skal I nok få et andet syn på tingene.
SAaB 17:57          
Er det kun i Danmark tilskuere er begrænset eller er stadions andre steder i Europa betydelig mere fyldt op? Det bliver der slet ikke snakket om herinde.
Onsdag 25. november
Tirsdag 24. november