Luk

Ståle begræder tomt Parken: En forfærdelig tid

| Europa League | 15 kommentarer

Ståle Solbakken kalder Parken for et spøgelsesstadion uden tilskuere, og det gør det virkelig vanskeligt for spillerne, siger FCK-bossen.

Parken stod endnu en gang tomt, da FC København torsdag spillede sig videre i Europa med en 3-0-sejr over polske Piast.

De tomme tribuner ærgrer FCK-manager Ståle Solbakken gevaldigt, og han mener, at det gør det sværere for spillerne.

- Jeg synes jo, det er et spøgelsesstadion. Det er en forfærdelig tid. Det er det virkelig, og det er virkelig vanskeligt for spillerne på mange måder, for når det er sådan, som det var i Parken nu, så er der bare et eller andet.

- I tillæg skal man huske på den belastning, at det er én knockout-kamp. Da Kalle klovnede i det i første halvleg mod Piast... hvis det havde været 0-0, og de havde scoret til 1-0 og så forskansede sig. Det er så små marginaler, når det ikke er hjemme og ude.

- Man så også imod Göteborg, at vi brændte så mange chancer, hvorefter Victor Nelsson snublede én gang, og så stod der 1-0 med syv-otte minutter tilbage. Det resultat havde jo ikke været nogen skandale, hvis vi vidste, at vi havde 90 minutter mod IFK i en returkamp. 

- Der er en verden til forskel, siger Ståle Solbakken på pressemødet efter Piast-kampen.

25 unødvendige minutter

Når man ser slutresultatet 3-0, vil mange nok tænke, at sejren var fuldstændig komfortabel, men det var ikke helt tilfældet for FCK, der var godt presset i bund, inden Pep Biel lukkede til 3-0 på en kontra til allersidst.

Ståle Solbakken er ganske fint tilfreds med store dele af kampen, men afslutningen kalder nordmanden fuldstændig unødvendig.

- Jeg synes, at vi kontrollerede hele første halvleg bortset fra Kalles hjerneblødning, og vi vidste jo, at de ville blive svære at bryde ned. Jeg er egentlig okay tilfreds, efter Wilczek kom alene med målmanden med chancen for at score til 3-0, men efter det virkede det, som om vi troede, at det ville gå af sig selv.

- Udskiftningerne gjorde, at det blev meget uroligt, og Piast satte yderligere to hovedstødsstærke spillere ind, så de havde tre rigtig stærke spillere i boksen. De sendte bolden ind tidligt, og det var jo det, de fik de to chancer på.

- De sidste 25 minutter var meget unødvendigt, for hvis de havde scoret til 1-2, så ville vi jo skulle skifte mentalitet og skrue det hele om igen. Det så ud til, at vi gik og ventede lidt på slutfløjtet, så de sidste 25 minutter var ikke godt, og det skal vi gøre bedre, for vi havde så meget boldbesiddelse i hele kampen, så hvorfor vi i det hele taget skulle stille os ned, ved jeg ikke.

- Jeg forstår, at spillerne meget gerne vil komme nemmest muligt ud af det og føle, at de har stor kontrol, men det gik over til at blive lidt risikosport, siger Ståle Solbakken.

FC Københavns næste europæiske opgave er kroatiske Rijeka, der venter i Europa League-playoff i næste uge, men inden da gælder det 3F Superliga-kampen mod Vejle på søndag.

Abonnement til F.C. Københavns hjemmekampe - Fast adgang fra 79 kr./md.* (*6 md. binding / min. 474 kr.)


Af Martin Schmidt

15 kommentarer

Slettet(562119200410) 23:26          
Væn dig til det, Ståle.

Der går mange år før vi er tilbage pre-Covid-19,.
DameNdoye 23:28          
Der går mange år før vi er tilbage pre-Covid-19,.
Før der er tilskuere? Det ville da være på grænsen til hysterisk.
Kemosabe-Kowl 00:46          
Fuldstændig enig med Ståle (som alle andre i hele verden vel er her?)
Fodbold er næsten ingenting uden tilskuere.
Dagens kamp var på forbavsende ringe niveau. Jeg har set serie bold, der har været langt bedre fodbold, end det vi så idag. Jeg er 100% overbevist om, at tomme stadions demotivere alt og alle. Både dommere, seere, kommentatorer, trænere og ikke mindst spillere.
Og samtidig med alt det her, har man VAR som alt for ofte ødelægger fodbold oplevelsen. Man fejrer ikke engang scoringer længere, fordi man altid afventer en evt VAR kendelse. Og det er både på stadion, og derhjemme i stuen...

Jeg har været fodboldfan hele mit liv, og kommer nok altid til at være det. Men jeg forstår godt hvis den yngre generation, og potentielle nye fans, ikke giver en fuck for fodbold.
VIF57 05:14          
Enig, det er pt ret kedeligt at se på uden den stemning der hører en sportskamp til, når der er tilskuere.
Kabali 07:59          
Fuldstændig enig, Ståle. Det der foregår lige nu er ødelæggende for sporten. Ikke et eneste eksempel på større smittespredning ved en fodbold kamp og alligevel lukker de ned. Jeg fatter det ikke.
Pantic 09:09          
@Kabali - Hvor mange kampe med tilskuere har der været, mens smitten har set ud som nu? I hele sommer perioden, hvor der var tilskuere på stadion, var der 30-40 smittede om dagen, fordelt på hele landet.
Tror du at hele verden, samtlige sportsgrene lukker ned for tilskuere, og kun lukker 10-20% af kapaciteten ind for hyggens skyld?

Alle er da enige om, at tilskuere er en essentiel del af fodbold, men alle der har forstand på Corona, siger vi ikke må gå til fodbold. Skal man stole på Kurt fra pubben, eller på læger, virologer og andre sundhedseksperter? Jeg ved hvem jeg vælger.
Tøffe har altid ret 09:16          
Før der er tilskuere? Det ville da være på grænsen til hysterisk.
Enig - men tror desværre ligeså godt vi kan forvente dette hysteri i hele denne sæson. Hvis der bliver åbnet op bliver det i begrænset omfang uden udebanetilskuere.

Det bliver en mærkelig sæson vi går ind i :-O
Lørdag 31. oktober