Luk

Ståle: Boykot er sidste desperate virkemiddel

| VM | 15 kommentarer

Infoboks

Hvis forholdene i Qatar ikke bliver bedre, kan et boykot af VM ifølge Ståle Solbakken blive aktuelt i yderste konsekvens.

Som norsk landstræner har Ståle Solbakken engageret sig meget i debatten om VM i Qatar 2022.

I et interview med TV2-programmet Lippert fortæller den tidligere FCK-manager, at han stadig tror mest på dialog og protester for at skabe forandring i ørkenstaten, men i yderste konsekvens kan et decideret boykot blive aktuelt, hvis ikke forholdene bliver bedre, mener han.

- Det tror jeg, at alle er enige om – både i det danske og norske fodboldforbund. Boykot er det sidste, desperate virkemiddel, som vi er villige til at bruge, siger Ståle Solbakken ifølge Ritzau og tilføjer:

- Måske er det naivt. Men vi har en matchbold nu, som vi skal bruge til at skabe forandring. Det er jo ikke et tilfælde, at der opstår protester mod Qatar i forskellige lande lige nu.

Norge var det første landshold til at markere sin utilfredshed med forholdene i Qatar, hvilket blandt andre Danmark sidenhen også markerede.


Af Martin Schmidt

15 kommentarer

BF1886 19:13          
Boykot virker kun, hvis man er inviteret. Det er kun de 32 kvalificerede hold, der har noget at true med, og jeg er ikke sikker på, at Norge er blandt de 13 europæiske deltagere.
Og hvis man vil blive hjemme, skal der nok være nogen, der vil med i stedet - ligesom vi selv gjorde i 1992 til EM.
FCM_vinder_til_sidst 19:20          
Boykot!!!
Oswald Cobblepot 19:21          
Så de her arbejderes liv har ingen betydning overhovedet...? De har betalt med Deres liv og nu vil du boykotte... Hvor var du da U.S.A. Rusland, Brasilien mf. afholdte store idrætsbegivenheder...
CopenhagenNoice 19:36          
Nu kan man jo på ingen måde sammenligne de to situationer, så jeg er mildest talt forvirret over sammenligningen.
Det lyder som om du er ude på Ståle-bashing? Hvorfor skulle Norge nægte at deltage hvis de ikke kvalificerer sig? Det er da implicit. Helt ok at gøre sig overvejelser om hvor vidt man vil deltage såfremt det bliver aktuelt. Imellemtiden kan de jo så prøve at kvalificere sig, så hvis FIFA pludselig finder samvittigheden frem fra bunden af skatkisten og flytter slutrunden (yeah right) er de klar til at deltage.
Puskas 2 19:54          
Hvad rager det os hvad en norsk træner mener? I fodboldmæssig forstand har Norge jo intet at sige....... Det bedste er selvfølgelig at deltage så alverdens journalister kan fortælle om forholdene i Qatar!!
AC Gul 19:58          
Så slipper han også for at skulle forsvare sig til pressen, om hvorfor de taber alle deres kampe, når munde har så mange stjerner på holdet.
Svaret er simpelt, han skal bare kikke sig i spejlet.
Doktor Nollert 20:00          
Naturligvis skal man boykotte Qatar, symbolske protester griner de blot af.
Problemet er blot, hvem skal man så ikke boykotte?. Man kan vel ret beset ikke engang holde noget i f.eks USA , Biden og demokraterne siger jo selv at USA er dybt racistisk og at de sorte bliver slået ihjel.
Så hvem har rent mel i posen??.
Tirsdag 13. april