Luk

Ståle efter FCK-nedtur: Der venter en hård uge

| 3F Superliga | 22 kommentarer

Ståle Solbakken erkender, at der kommer et stort tryk på spillerne og manageren selv, men han føler sig overbevist om, at FCK kan stå for presset.

FC København har fået en skidt start på 3F Superligaen, hvor facit efter to kampe er nul point.

Søndag blev det til et sent 1-2-nederlag hjemme mod Brøndby, og Ståle Solbakken er godt klar over, at resultaterne medfører et stort pres, men samtidig forsøger han at bevare fokus.

- Vi har en liv-eller-død kamp igen på torsdag, så vi kan ikke have ondt af os selv. Jeg ved udmærket, hvordan mekanismerne er, og hvilket tryk der kommer på spillerne nu. Men det skal vi klare at leve med, og det kommer vi til, siger Ståle Solbakken.

Kommer der også tryk på dig?

- Ja, men det er det mindste problem. Det skal der være. Jeg har ansvaret, og det tryk lever jeg vældig fint med. Jeg ved, at akkurat nu er jeg verdens dårligste træner, og de perioder er kommet med jævne mellemrum siden 1. januar 2006, og de kommer igen, så det er, som det er.

- Så længe vi viser så meget initiativ, arbejder så hårdt og spillerne kæmper for hinanden, så er jeg ikke bange for trykket nu, men vi får jo ikke de her point tilbage, og knockout-kampene i Europa får vi ikke tilbage før om et år. 

- På den måde er det en hård uge, der kommer nu, siger Ståle Solbakken.

FCK møder på torsdag polske Piast i tredje kvalifikationsrunde til Europa League, mens det søndag gælder en udekamp mod Vejle Boldklub i Superligaen.

Abonnement til F.C. Københavns hjemmekampe - Fast adgang fra 79 kr./md.* (*6 md. binding / min. 474 kr.)


Af Martin Schmidt

22 kommentarer

umseslad 06:56          
- Så længe vi viser så meget initiativ, arbejder så hårdt og spillerne kæmper for hinanden,
Har Ståle set den samme kamp som os andre? Jeg synes det største problem i gårsdagens kamp var, at der ikke var nok fight og at man ikke spillede for holdet. Virker ikke for mig, som om at Ståle kan få de her spillere til at kæmpe som ét hold. Men spørgsmålet er vel om det er hans skyld, spillernes skyld eller en blanding. Som det ser ud nu skal der ihvertfald en hel masse teambuilding for at få holdet tørnet sammen.
ildslukker 07:00          
Brænd nu bare banen af på torsdag. Jeg glæder mig til at se Ragnar/Bjelland mod Sousa, Mucolli, Faghir og Dwamena på søndag. De bliver nok lidt rundtossede de 2 gamle
AK176 07:16          
I kan trøste jer med, at I kun skal betale Bjelland de 9 mio. årligt (+ det løse) i knap 2 år endnu. Men hey, I har jo råd til det. Personligt vil jeg gerne takke for de foreløbig 18 mio. for Tage. Håber I kommer rigtig langt så vi også får de sidste 7 også. God vind.

PS: det bliver et økonomisk blodbad når Spytbakken skal til at skille sig af med alle de lejesoldater, der kun opholder sig der for at hæve en (alt for høj) hyre. Sådan er det i plasticklubber.
Funkeeh 07:42          
Hvis FCK ryger ud til et ukendt polsk hold på torsdag, så er det nok slut for Ståle
daddysalle 07:48          
Det er sjovt som Bjellands løn hyles større og større hver gang det går dårligt for FCK!
Daemon 07:54          
nu er jeg verdens dårligste træner
Not gonna argue with you there...

Men et ukendt polsk hold? De har vundet guld og bronze de seneste to år, så de er nok ikke mere ukendte end de klubber, alle andre danske klubber end FCK plejer at ryge ud mod. Ikke at jeg tror, det er slut på torsdag, da Ståle trods alt præsterer bedre i Europa end i ligaen.
dr. køge 08:00          
Det er altid trænerens skyld.
Mandag 26. oktober
Søndag 25. oktober