Luk

Ståle: Haaland ikke klar til landsholdssamling

| VM | 4 kommentarer

Infoboks

Den norske landstræner, Ståle Solbakken, må undvære sin topangriber Erling Haaland til de forestående og afgørende landskampe i november.

Norge kan selv afgøre deres skæbne i forhold til at komme til VM i Qatar næste år, når de i deres to sidste gruppekampe i november møder henholdsvis Letland og Holland.

Med 17 point i gruppen indtager de nemlig andenpladsen to point efter Holland, så med to sejre kan det norske landshold kvalificere sig direkte til VM.

Deres chancer er imidlertid blevet en smule ringere, da landstræner Ståle Solbakken tirsdag overfor Dagbladet meddelte, at stjerneangriberen Erling Haaland ikke bliver klar.

- Jeg snakkede ganske længe med ham (Haaland) lørdag, fortalte Ståle og fortsatte om angriberens humør.

- Det var bedre end i fredags, men det er en del af fodboldlivet. Han har ikke noget, han ikke kommer sig over, men han må tage den tid, det tager, sagde landstræneren og kom så med bekræftelsen af de værste anelser om, hvornår angriberen er tilbage igen.

- Det er et medicinsk spørgsmål, så det ved jeg ikke. Men han bliver under alle omstændigheder ikke klar til landsholdssamlingen.

- Det siger sig selv, at det ikke var efter planen, men han var heller ikke med forrige gang (mod Tyrkiet 1-1 og Montenegro 2-0). Der overlevede vi, så vi får at se, om vi klarer det denne gang, sagde Ståle.

21-årige Haaland var ellers lige kommet tilbage fra en skade, hvor han nåede at score to mål mod Mainz 05, inden han nu igen altså er blevet skadet.

Det er en ærgerlig situation i Norges bestræbelser, som heller ikke er sikre på andenpladsen i gruppen, hvis de sætter point til, og Tyrkiet vinder deres to kampe mod Gibraltar hjemme og Montenegro ude.


Af Kristoffer Lind Pedersen
Fredag 3. december
Torsdag 2. december