Luk

Ståle hylder Norges dedikation til zoneforsvar

| Norge | 8 kommentarer

Infoboks

Ståle Solbakken sætter stor pris på, at det norske fodboldforbund har som grundlæggende parameter, at der skal spilles med zoneforsvar. 

Norge og Ståle Solbakken skrev torsdag under på en aftale med hinanden, der løber frem til 2024. 

Hos FC København var den norske træner kendt for at praktisere et zoneforsvar, som var en fast del af det taktiske oplæg. 

Det er det også hos det norske fodboldforbund, og det var derfor en stærk positiv effekt ved at vælge at blive landstræner. Det fortæller han til norske VG.

- For mig er fodbold ikke æstetik. For mig er fodbold resultater, og jeg tror, at med gode resultater kommer også æstetikken. Det er vigtigt, at det norske fodboldforbund har nedskrevet i deres sportsplan, at zoneforsvar er et grundlæggende parameter for videreudvikling, og der er vi på linje med hinanden. 

- Hvis alle vores kanoner er i kanonform samtidigt, kan man vælge en strategi, der kan være mere avanceret. Så kan der være periode, hvor man må gøre tingene enklere. Som landsholdstræner handler det om at vælge. 

- Hvis coronaen fortsætter, kan det hænde, jeg ikke ser spillerne før tre-fire dage inden en kvalifikationskamp. Så er det vigtigt, at spillerne har nogle lette, håndgribelige ting før den kamp at forholde sig til, siger Ståle Solbakken til VG. 

Mandag er der lodtrækning til den kommende VM-kvalifikation. 


Af Andreas Roesen

8 kommentarer

peterandreas 20:31          
Ha ha
Michael0610 20:42          
"- For mig er fodbold ikke æstetik. For mig er fodbold resultater"

Ja Norge var jo verdensmestre under "Drillo"

Men for mange mennesker gælder det at vi gerne vil underholdes og det blev man ikke under Drillo i Norge og absolut slet ikke under Ståle i FCK det sidste 1½ år.
Pep Guardiola 22:11          
Muligt Michael, men kom ikke og sig at Norge ikke ved hvad de får. De er vant til Drillo, var glade for Hareide og har nu fået Ståle. Jeg ser en klar rød tråd omend der er afvigelser.

Måske de bare ser fodbold på en anden måde end dig oppe i Norge, hvilket vel også er ok? Hvis jeg var nordmand og uvant med deltagelse i slutrunder ville jeg helt klart også foretrække resultater først. Så må det spilmæssige komme efter. Ift. Ståle i FCK kan man qua deres position i dansk fodbold godt tillade sig at forlange begge dele, men for det norske landshold der ikke ligefrem har tradition med at kvalificere sig giver det i min optik fin mening at gå efter kval først og fremmest. Særligt når det tidligere har virket med en pragmatisk tilgang.
Lakris 22:52          
"For mig er fodbold ikke æstetik. For mig er fodbold resultater, og jeg tror, at med gode resultater kommer også æstetikken"

Falsk modsætning Ståle opstiller - og forkert rækkefølge i øvrigt.

Ikke blot indenfor fodbold men også generelt i sportens verden. Dem med den bedste teknik = smukkeste æstetik, vinder som oftest.
pibbles|FCBayern 23:42          
Hvis det er rigtigt, så burde FCN vel vinde Superligaen hvert år. De spiller da om nogen noget god fodbold med hurtig boldomgang og hurtige teknisk gode spillere.
HGW 07:14          
Ikke blot indenfor fodbold men også generelt i sportens verden. Dem med den bedste teknik = smukkeste æstetik, vinder som oftest.
Helt enig. John Faxe og Herfølge var nogle af de første der bekræftede den del. Faktisk er mange af dem med pæneste hår, også dem der spiller bedst. Flere frisørsaloner bekræfter også, at flere og flere har fået lavet Rudi Völler fritzen op til denne runde. Det gør det også meget nemmere, at sætte drømmehold fremover.
FCBayernM 07:53          
"- For mig er fodbold ikke æstetik. For mig er fodbold resultater"

Det sås tydeligt, resultaterne var der, æstetikken kom aldrig, på trods af et klart overlegent budget i forhold til konkurrenterne.

Når så resultaterne udebliver, ja så er det ud.
Onsdag 27. januar