Luk

Ståle: Kommende derby påvirker ikke IFK-brag

| Europa League | 0 kommentarer

Infoboks

FC København - Rijeka
Europa League Kvalifikation (01/10)
YouBet 1,57 3,85 5,60
bet365 1,61 3,60 5,00

At søndagens derby mod Brøndby alligevel afvikles får ikke betydning for FC Københavns tilgang til storkampen mod IFK Göteborg, siger Ståle Solbakken.

FC København anbefalede på baggrund af de seneste tilskuer-restriktioner tirsdag, at det kommende derby mod Brøndby blev udsat, hvilket Divisionsforeningen dog afviste.

Derfor spilles kampen altså på søndag i et næsten tomt Parken, men at opgøret afvikles får ingen betydning for FCK's tilgang til torsdagens Europa League-kvalifikationskamp mod IFK Göteborg.

- Nej, siger Ståle Solbakken direkte adspurgt på onsdagens pressemøde forud for Göteborg-kampen.

Får det en sportslig betydning, at det tilladte tilskuere er så markant lavere?

- Den her kamp er ikke derby, siger en kontant og meget kortfattet Ståle Solbakken med henvisning til Göteborg-kampen.

På onsdagens pressemøde blev Ståle Solbakken og spurgt, hvilket betydning Carlos Zeca har for FCK, hvortil manageren svarer:

- En Zeca i form betyder meget for os. Han er en stærk boldvinder og igangsætter. Han er anfører og skal være en leder for os, hvilket han har været i den tid, han har været i klubben, lyder det fra Solbakken.

Fornyet selvtillid IFK

IFK Göteborg skiftede for nylig ud på cheftrænerposten, hvor den tidligere FCK-træner Roland Nilsson har overtaget roret.

Svenskerens første kamp som Göteborg-træner endte med en 3-0-sejr over bundproppen Falkenberg, og derfor forventer Ståle Solbakken en mere selvtillidsfyldt modstander.

- Det var helt sikkert både en lettelse og en selvtillidsbooster, at de vandt mod Falkenberg. Den mentale tilstand er sikkert bedre i IFK nu, end den var før weekenden. Vi har spillet én kamp, som ikke gik så godt, så vi må sørge for at gøre det bedre nu.

- I og med de vandt den kamp, er det sikkert en fordel, at de har skiftet træner, fordi de så har en bedre følelse. Vi bruger selvfølgelig en del tid på IFK, men det vigtigste er, hvordan vi selv ser ud.

- Efter Roland er kommet til, spiller de med lidt mere direkte og har lidt mere klassiske IFK-dyder. De spiller lidt mere i banens længderetning og er lidt mere kyniske, og selvfølgelig har de en god følelse, efter de vandt den vigtige kamp mod Falkenberg, siger Ståle Solbakken.

Billetten videre i Europa League uddeles ene og alene på baggrund af torsdagens opgør i Gøteborg, eftersom der i denne kvalifikationsrunde ikke er returkamp.

Abonnement til F.C. Københavns hjemmekampe - Fast adgang fra 79 kr./md.* (*6 md. binding / min. 474 kr.)


Af Martin Schmidt
Søndag 27. september