Luk

Ståle letter på hatten for FCM i Europa

| Champions League | 6 kommentarer

Infoboks

FC Nordsjælland - FC Midtjylland
Superligaen Grundspil (31/10)
Bet25 3,45 3,70 2,07
Oddset 3,60 3,65 2,00
bet365 3,60 3,75 1,90

Ståle Solbakken understreger, at det er vigtigt for dansk fodbold, at flest mulige hold går videre i Europa, og FCK-manageren roser FCM for de foreløbige bedrifter.

Indtil for et par uger siden var FC Midtjylland ikke kendt for ligefrem at skovle europæiske koefficientpoint hjem til Danmark, men det er ulvene ved at lave godt og grundigt om på i denne sæson.

Med sejre over Ludogorets og Young Boys sikrede FCM sig minimum deltagelse i Europa League-gruppespillet, men onsdag aften kan det blive til den helt store jackpot, når det gælder returkampen mod Slavia Prag i den afgørende Champions League-playoff.

En af FC Midtjyllands største kritikere for de sløje europæiske præstationer har været FC Københavns Ståle Solbakken, men nordmanden letter på hatten for det, som FCM har præsteret denne gang.

- Det har været flot, hvad de har leveret indtil nu, siger Ståle Solbakken dagen før FCK's Europa League-playoffkamp mod kroatiske Rijeka.

Brian Priske har sagt, at han for dansk fodbold håber, at FCK går videre i Europa. Er det gengældt i forhold til i aften?

- Det er super vigtigt for dansk fodbold, at så mange hold som muligt går videre, men nu er Midtjylland jo allerede videre, konstaterer Ståle Solbakken med henvisning til, at Europa League er sikret.

Så du håber ikke nødvendigvis, at de går hele vejen i Champions League?

- Det sagde jeg ikke. Det var dig, der sagde det, svarer Ståle Solbakken.

Hvad er det, Midtjylland er lykkes med?

- Jeg har kun set kampen mod Young Boys, og først og fremmest er de lykkes med ikke at lukke mål ind. Young Boys var vel det bedste hold før pausen, men da Midtjylland så kom foran på selvmålet, kontrollerede de jo kampen og havde ro på. Det var godt lavet, siger Ståle Solbakken.

Onsdagens opgør mellem FCM og Slavia Prag sparkes i gang klokken 21, mens FCK tager imod Rijeka torsdag klokken 20.

Abonnement til F.C. Københavns hjemmekampe - Fast adgang fra 79 kr./md.* (*6 md. binding / min. 474 kr.)


Af Martin Schmidt
Fredag 30. oktober
Torsdag 29. oktober