LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Ståle: Øget konkurrence i angrebet nu

| Superligaen | 15 kommentarer
Portræt af Ruslands største klub: De har råd til at købe stort set hvem som helst
Holse: Jeg er ikke i så godt humør lige nu, men det går over
Ståle: Vi har en del spillere, der ikke spiller op til niveau
Zeca: Vi ved, at vi kan skabe resultater med støtten på hjemmebane
Bjelland: Vi skal være bedre til at skabe noget offensivt
Ståle: Øget konkurrence i angrebet nu
Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

FC Københavns Ståle Solbakken glæder sig over at have Jonas Wind og Pieros Sotiriou i omdrejninger, da det giver øget konkurrence i angrebet.

FC København sagde i sommer farvel til Federico Santander og Andrija Pavlovic, som skiftede til italiensk fodbold, og ind i stedet kom Dame N'Doye og Kenan Kodro.

Mens N'Doye har været stærkt spillende for FCK, har Kenan Kodro haft svært ved at ramme niveau for alvor.

Viktor Fischer har i løbet af efteråret været brugt i angrebet, mens Jonas Wind og Pieros Sotiriou er vendt tilbage fra skader.

Det har givet øget konkurrence på de forreste pladser, og det vækker begejstring hos manager Ståle Solbakken.

- Vi har ikke haft mange skader i denne sæson, men på angriberpositionen har vi trukket enormt meget på N'Doye, da vi ikke har fået gang i Kenan, mens Viktor Fischer, Jonas og Pieros alle har haft ganske lange skader, siger Solbakken.

- Derfor har N'Doye skullet spille hver gang. Han har gjort det godt, men der skal være god konkurrence deroppe.

- Vi har ikke haft konkurrence i angrebet, da vi ikke har fået Kodro op på et niveau, som er godt nok, mens de andre har været skadet på skift. Konkurrencen kommer forhåbentlig nu.

- Vi spiller hver tredje dag, og ingen af dem kan spille hver gang - udover N'Doye.

Unge Jonas Wind har vist lovende takter de seneste uger og spillede hele kampen, da FCK søndag bankede AC Horsens med 6-1.

Wind kvitterede med to scoringer i storsejren, og det kommer ikke bag på Solbakken, at Wind har holdt niveau - men samtidig vil nordmanden passe godt på sit unge angrebses.

- Vi har vidst det hele tiden, men har bare gået forsigtigt frem med ham, da han har haft nogle grimme fiberskader, som har holdt ham ude i flere måneder.

- Vi er nødt til at balancere det, så han ikke ryger ind i sådan noget igen, for så stopper hans udvikling, siger Solbakken.

Robert Skov er med 13 mål den mest scorende FCK-spiller i Superligaen, mens Dame N'Doye med 11 mål er den mest scorende angriber.

Jonas Kjærsgaard / mikkel@bold.dk


Se Copa del Rey-Finalen, Barcelona - Valencia Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Mikkel Nøhr

15 kommentarer

Sebalist 10:17          
Det er en hård lussing til Kodro, det der.
På den anden siden er det også imponerende, at en mand der ligner Pavlovic så meget, mere eller mindre har udviklet sig på samme måde. En hel del mål i nogle ligegyldige Europa kval-kampe, efterfulgt af et niveau, der nærmest får Pavlovic til at fremstå som skarp. Deres usynlighed i kampene har nærmest været identiske... Og det har man tilsyneladende smittet Pieros med.
langetå 10:28          
Hvad er det for en konkurrence Ståle taler om. Reelt er Wind og N´Doye vel langt foran Pieros og meget lang foran Kodro
MadsLeb 10:47          
Wind og N´Doye er meget langt foran Pieros og Kodro - ser ikke en fremtid for nogen af dem i klubben.

I den ideelle verden skibber vi Pieros og Kodro afsted til vinter, og køber en lille og hurtig angriber, således at man har nogle flere taktiske muligheder ift. Wind og Damen, som jo begge er store stærke angribere.
FCK 4EVER 11:00          
"Reelt er Wind og N´Doye vel langt foran Pieros og meget lang foran Kodro"

Ja, det burde der ikke være 2 meninger om - men enhver der følger FCK kan vel se at Ståle har en ting for Pieros Sotiriou, af uransagelige årsager. Jeg har aldrig set en angriber præstere så ringe i København og alligevel blive valgt kampe efter kamp.

I starten af sæsonen gav det måske mening da han gerne ville spille ham fit efter hans skade, og hans form før skaden var reelt set fin. Men efterhånden virker det til at Pieros kan falde igennem gang efter gang uden nogen reel konsekvens - og ja, angrebet er tyndt for tiden, men ikke så tyndt at han absolut skal spille.

Ståle har i en del år haft problemer med den 2. angriber der skal spille ved siden af vores target mand/ 1. angriber. Det er blevet til mange fejlskud som Abdellaoue, Adi, Pate Diouf, Pavlović og Kenan Kodro ligner sidste skud på den stamme - med Igor Vetokele som et af de få lyspunkter på den plads de seneste år.

Disse fejlskud fra FCK/Ståle er vel og mærket kommet i den periode hvor FCK har hævet budgettet for indkøb, og de fleste af de spillere har (på rygtebasis) kostet FCK omkring 13-18 mill. stykket uden at slå til. Jeg har en snigende fornemmelse af at Ståle arbejder hårdt for at Pieros Sotiriou ikke ender på samme måde og derfor sætter ham i spil mere end hans præstationer berettiger til - selv med det tynde angreb for tiden. Han skal bare spilles varm og gøres klar til et salg, virker det som om...
Esrever 12:24          
Adi og Igor, i det mindste på indkøbssiden, havde så intet med Ståle at gøre. Han har trænet den dem begge og var måske også træner under forhandlingerne/scoutingen af Igor, men de blev begge præsenteret under Jacobs og købt af CV.

Lidt "historie" bare fordi jeg synes det er sjovt at genfortælle:
Igor blev præsenteret imens N´Doye stadig var i klubben, men på vej væk, og man var ret så usikker ved at en lille men angiveligt springstærk belgier skulle være erstatningen. Heldigvis begyndte en blot 18-årig Cornelius at agere nærmest fuldgod erstatning og blev superligatopscorer I Jacobs´ debut- og mesterskabssæson. Han blev sjovt nok solgt for et vanvittigt beløb efter sæsonnen. Erstatninging blev Marvin Pourie som CV havde et godt øje til efter en god sæson i Silkeborg. Sæsonstarten 13/14 blev FRYGTELIG for Jacobs og alle skreg efter en rigtig targetangriber med en N´Doye/Cornelius profil. CV handlede hurtigt og præsenterede en +190cm angriber med mange mål for Trencin og vidst også lidt minimal fortid i Ajax hvorfor man nok kendte til ham. Jacobs blev alligevel fyret kort tid efter og Ståle præsenteret. Adi og Ståle endte med at få henholdsvis debut og comeback i samme kamp mod Vestsjælland, hvor Adi iøvrigt scorede et klassisk FCK-mål med hovedet efter indlæg fra backen.
Alt så næsten så positivt ud på det tidspunkt men så alligevel ikke. Adi blev hurtigt lagt for had, men selv ikke en tilbagevendt Cornelius kunne gøre det meget bedre i sin første halvsæson.
FCK 4EVER 12:46          
Det er korrekt Esrever!

Som du selv påpeger kom Adi og Ståle til nogenlunde samtidigt, jeg forbinder ham nok med Ståle fordi Solbakken var meget i vælten i pressen ang. den manglende arbejdstilladelse til Adi.

Og Igor blev hentet under Jacobs, solgt under Ståle, hvilket jo kun gør "statistikken" for Ståle værre, da den ene lyspunkt på pladsen ikke var hans signing.
¯\_(?)_/¯ 13:01          
Pieros har så mere end dobbelt så mange sprintaktioner uden bold som Jonas Wind har.

Dem af jer der siger at Pieros er ubrugelig har ganske simpelt ikke forstand på fodbold.

Ja, Wind er farligere, teknisk dygtigere og ikke mindst: relationelt stærkere. Men Pieros kan ælte en forsvarskæde med sin fysik ligesom Cornelius kunne. Og nej, det kommer der ikke altid direkte mål ud af, men det er en værdifuld egenskab ikke desto mindre og det er noget som FCK har brug for i en liga hvor mange hold står langt tilbage når de møder FCK.
Lørdag 25. maj