Luk

Stærk USL-dansker hædret efter bitter finale

| USA | 0 kommentarer
Stærk USL-dansker hædret efter bitter finale
Foto: Louisville City FC

26-årige Magnus Rasmussen tabte USL-finalen med Louisville, men kan glæde sig over stor personlig hæder efter en bomstærk sæson. 

Den danske midtbanespiller Magnus Rasmussen blev i 2018 USL-mester med Louisville efter en sæson, hvor han kæmpede med at finde topformen på grund af en skade. 

I 2019 har 26-årige Rasmussen til gengæld været en kæmpe profil for Louisville City, der timede sin sæson perfekt og ramte slutspillet med en fremragende periode bag sig. 

Tampa Bay, Pittsburgh Riverhounds og Indy Eleven blev alle elimineret, men i finalen trak Real Monarchs - MLS-holdet Real Salt Lakes reserver - det længste strå trods Rasmussens tidlige føringsmål. 

- Vi startede kampen supergodt, og jeg scorede efter fem minutter. Efterfølgende havde vi chancer til både 2-0 og 3-0, og vi burde have lukket kampen. Men vi er ikke kyniske nok, fortæller Rasmussen til bold.dk og tilføjer: 

- Real Monarchs angribere er hurtige og gode til at skabe lidt på egen hånd, og det gav dem et par hjørnespark, og der var vi igen bare ikke kyniske nok på dagen, og de scorede to gange inden pausen. Det var meget frustrerende. 

- I anden halvleg havde vi stadig mest spil og de største chancer, men de scorede til 3-1 efter en kontra med 25 minutter igen i en situation, hvor vores målmand så lidt uheldig ud, og det kom vi desværre aldrig tilbage fra. 

Årets hold og bedste europæer

Rasmussens finaletræffer var hans 17 kasse i 37 kampe i sæsonen udover fire assists. 

- Jeg er skuffet over, at vi ikke var mere kyniske i finalen, men personligt kan jeg dog se tilbage på sæsonen og være stolt. 

- Jeg lavede 17 kasser i 37 kampe fra en position som midtbanespiller, inklusiv fire mål i fire playoff-kampe - og jeg kom på årets hold, siger Rasmussen, der har udløb med Louisville denne vinter: 

- Jeg håber, at jeg måske kan få foden indenfor i MLS efter en flot sæson. Ellers er jeg åben for det meste, og så må tiden vise, hvad det næste bliver.  

Rasmussen blev midt i sæsonen kåret som den bedste europæiske spiller i USL i en afstemning, hvor Thomas Enevoldsen blev nummer seks. 

Se højdepunkter fra Magnus Rasmussens 2019-sæson herunder: 


Af Mikael Blond
Torsdag 20. februar
Onsdag 19. februar