Luk

Stærke FCM glippede sen udligning på Anfield

| Champions League | 141 kommentarer

Infoboks

Liverpool - FC Midtjylland 2-0
Champions League gruppe D
55' 1-0 Diogo Jota
90' 2-0 Mohamed Salah

FC Midtjylland havde chancer til mere og brændte sent en stor mulighed for en udligning, inden Liverpool øgede til slutresultatet 2-0 på Anfield.

Tirsdag var der lagt op til endnu en stor aften i FC Midtjyllands historie, da man i klubbens anden gruppespilskamp i Champions League gæstede legendariske Anfield, hvor Jürgen Klopps engelske mestre, Liverpool, tog imod.

Værterne kom til kampen med en 1-0-sejr over Ajax i første runde, mens Brian Priskes FC Midtjylland havde fået en på opleveren med en 0-4-tur i Atalantas maskineri i Herning.

Inden kampen blev FCM’s chancer dog øget, for Klopp sparede flere af Liverpools helt store profiler, hvorfor fronttrioen Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané alle startede på bænken. 

Desuden holdt Klopp fast i sit 4-2-3-1-system, som han også benyttede mod Sheffield United i weekenden, og offensiven udgjordes af Divock Origi i front med Xherdan Shaqiri, Diogo Jota og Takumi Minamino bag sig. Det var også med en gentagelse af Fabinho som afløser for skadede Virgil van Dijk i midterforsvaret – her spillede han ved siden af Joe Gomez.

Hos FC Midtjylland var der dårligt nyt inden kampen, for førstemålmand Jesper Hansen havde været tvivlsom op til kampen, efter han blev udskiftet med en mindre lyskeskade lørdag. Han blev ikke klar til opgøret mod Liverpool, og derfor var reservemålmand Mikkel Andersen i målet i stedet. 

FCM stillede ligesom Liverpool op i 4-2-3-1, hvor Frank Onyeka og Jens Lys Cajuste var de to centrale midtbanespillere, mens Pione Sisto var 10’er.

Giga-chance til Dreyer efter tre minutter

Op til kampen havde FCM-lejren blandt andet talt om, at man skulle være bedre på bolden, og det var man i særdeleshed i starten af kampen.

FCM kom modigt ud, og i det tredje minut skulle Anders Dreyer endda have bragt FCM på 1-0. Han tog et dybt løb mod et uorganiseret Liverpool-forsvar, og det så Alexander Scholz, som smækkede en forrygende aflevering frem til en helt fri Dreyer.

Den unge FCM-kant tog et halvskidt træk og gjorde situationen sværere for sig selv, og derfor slap Liverpool med skrækken, da Alisson klarede i målet.

Værterne tog efterhånden taktstokken, som kampen skred frem, og kampbilledet var efter et kvarter med Liverpool på bolden, mens FCM forsvarede sig – af og til i et offensivt pres, som stressede Liverpool i den opbyggende fase.

Efter 18 minutter måtte Scholz trække et tidligt gult kort, da han måtte rydde op efter en fejlaflevering fra Joel Andersson, der fik sendt bolden ind i midten uden plan.

Liverpool begyndte så småt at byde sig til, og efter 22 minutter driblede Trent Alexander-Arnold gennem et passivt forsvar, men til FCM’s held løb situationen ud i sandet.

Nul skud på mål: FCM holdt Liverpool fra fadet

Kort efter kom Minamino også i en farlig position efter et velspillet angreb, men den japanske Liverpool-offensivspiller tog et for langt træk, så Erik Sviatchenko kunne lukke af.

FCM viste af og til tænder i omstillinger, men den sidste skarphed manglede i de afgørende situationer – blandt andet hos Andersson, som flere gange lod til at være for febrilsk i sine beslutninger.

Liverpool blev efter 29 minutter tvunget til at skifte Fabinho ud med en skade, og derfor gik 19-årige Rhys Williams på banen i stedet.

På sidelinjen var der også gang i den, da Klopp og Priske efter FCM’s tredje gule skændtes om Cajustes tackling på Jordan Henderson.

Gennem første halvleg formåede FCM at holde Liverpool fra de helt store muligheder, og det skyldtes blandt andet en stærk organisation, der hele tiden betød, at FCM var tæt på Liverpools spillere, når det blev en anelse farligt.

Særligt Scholz var stærkt spillende, og han og Sviatchenko bar meget af ansvaret for, at FCM og Liverpool gik til pause ved 0-0, ligesom man kunne pryde sig af, at Liverpool ikke havde et eneste skud på mål i første halvleg.

Henderson ud i pausen – Wijnaldum ind

FCM skulle fortsætte de gode takter i anden halvleg og kom uændret ud efter pausen, mens Liverpool foretog sin anden udskiftning i kampen, da Giorginio Wijnaldum erstattede anfører Jordan Henderson.

Kampbilledet fra første halvleg gentog sig tidligt i anden, da Liverpool igen tog bolden, mens FCM lurede på omstillinger.

FCM startede godt igen, men efter 55 minutter kunne fortet ikke længere holde stand. Wijnaldum spillede bredt til Alexander-Arnold, som spillede et-to med Xherdan Shaqiri. Liverpool-backen kom igennem i FCM’s forsvarslinje, og han kunne uden problemer finde en helt fri Diogo Jota, der sendte Liverpool foran med 1-0.

Da Liverpool kom foran, sendte Klopp efterfølgende sit tunge skyts i form af Mané og Salah på banen, og de kom ind til den sidste halve time.

Særligt Salah gjorde sig hurtigt bemærket med et par gode aktioner, men som ofte før for Liverpool, blev det ikke helt farligt. Liverpool var generelt langt fra sit vante niveau, og det hurtige kombinationsspil udeblev oftest.

Men det samme gjaldt for FCM, der sjældent testede Liverpool-forsvaret. Ofte forsøgte man en lang aflevering, men Liverpools defensiv clearede godt og vel alt uden problemer.

FCM gik frem til sidst

Med 20 minutter igen skubbede FCM anelse længere frem på, og det kastede lidt flere offensive aktioner af sig, og de danske mestre fik hældt et par bolde ind i feltet.

Alisson klarede dog det meste, mens en indskiftet Evander sendte en lovende chance langt forbi mål.

Med et kvarter igen fik Evander endnu en chance, da han vendte sig i feltet og trykkede af, men uheldigvis trillede bolden forbi rammen.

De lovende takter gav blod på tanden, og i den anden lejr virkede Jürgen Klopp frustreret over, at kampen ikke var blevet lukket.

Derfor sendte han også Roberto Firmino på banen, da der manglede ti minutter. FCM skiftede ogå, da Bozhidar Kraev og Luca Pfeiffer kom på banen – sidstnævnte til sin anden FCM-kamp.

Pfeiffer fik mod slutningen en stor hovedstødschance, men den tyske angriber ramte bolden helt forkert.

Selvom Liverpool ikke blev tilladt mange chancer, så fik Firmino en stor chance foran mål, men den brasilianske angriber kom for langt tilbage og sendte sit forsøg over mål.

I den anden ende fik Dreyer til sidst en gigantisk chance, da han på forrygende vis snød Gomez i Liverpool-forsvaret. Dreyer kom alene igennem og lobbede frækt bolden over fremadstormende Alisson, men uheldigvis for Dreyer tog bolden lige akkurat den forkerte side af stolpen.

I stedet skulle Klopp få sin vilje, da Salah lukkede kampen til 2-0 i kampens overtid på et straffespark, som den egyptiske stjerne selv fremtvang.


Af Jonas Dalgård
Tirsdag 1. december
Mandag 30. november