Luk

Stærke tyskere nedlagde Danmark i Udine

| EM U21 | 64 kommentarer
Stærke tyskere nedlagde Danmark i Udine
Foto: Getty Images

Danmark fik mandag aften en skidt start på U21-EM, da holdet tabte med 1-3 til Tyskland. Robert Skov scorede det danske mål på et straffespark. 

Det danske U21-landshold tog mandag aften hul på EM-slutrunden i Italien og San Marino, da Niels Frederiksens mandskab mødte Tyskland i Udine.  

Danmark startede langt hen ad vejen med den forventede startopstilling, mens FC Nordsjællands Magnus Kofod Andersen vandt kampen om midtbanepladsen ved siden af Philip Billing og Mathias Jensen fra start.  

Hos det stærke tyske mandskab startede profiler som Jonathan Tah, Mahmoud Dahoud og Maximilian Eggestein.  

Tyskland havde et lille overtag fra kampens start, mens Danmark lignede et hold, der forsøgte at straffe de tyske fejl og slå til på omstillinger.  

Kampens første gode tilbud faldt efter 18 minutters spil, da Marco Richter modtog et fladt indlæg i feltet, som han dog fik sparket ved siden af Daniel Iversens mål.

Det tyske overtag tog mere og mere til, og efter en lille halv times spil fik Richter også bragt Tyskland foran. Her modtog Augsburg-kanten en bold i feltet, som han klaskede ind bag Daniel Iversen med et fladt spark.

De bedste danske forsøg i første halvleg var ved Mathias Jensen, der to gange bankede bolden langt over mål. Danskerne havde generelt svært ved at holde fast i bolden og få spillet til at flyde.

Kort inde i anden halvleg var Danmark tæt på at bringe balance i regnskabet. 

Jacob Rasmussen smækkede en fremragende bold i dybden til Robert Skov, der dog måtte se sin afslutning blive reddet af Alexander Nübel i det tyske mål. 

Kort efter var det dog Tyskland, der fik nettet til af blafre, og det var efter en stor dansk fejl. 

Mads Valentin forsøgte at aflevere bolden tilbage til Daniel Iversen, men tilbagelægningen blev for kort, og så kunne Richter snuppe bolden og score sit andet mål med en flad afslutning.  

Efter en times spil var først Benjamin Henrichs tæt på at udbygge føringen, mens Levin Öztunali forsøgte sig med et kvalificeret langskud. I begge tilfælde var Iversen dog på plads i det danske mål.  

Det var han dog ikke fem minutter senere. Et dansk hjørnespark blev forvandlet til en tysk omstilling, hvor Waldschmidt kom alene igennem og lobbede bolden over den danske keeper. 3-0. 

Efter 73 minutters kom danskerne dog en smule tilbage i opgøret, da Robert Skov scorede på et straffespark, efter en tysker havde arm på bolden i feltet. 

Mod kampens afslutning var Tyskland flere gange lige ved og næsten, men det blev ikke til flere mål.

Danmark tabte første kamp ved EM med 1-3 og har nu kniven for struben i forhold til at gå videre. 

Næste kamp er på torsdag, hvor Østrig venter. 

Se Brøndbys Europa League-kvalifikation Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Anton Græsdal Maajen

64 kommentarer

Skjold99 22:52          
Football is a simple game. Twenty-two men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans always win.
Sims91 22:52          
Det var godt nok elendigt. Kun Skov og Iversen der kan være deres indsats bekendt.
Luis Suarez 22:52          
Heldigvis bliver den her tekniske, fremadrettede og attraktive fodbold vi så DK stå for i aften, fremtiden på A-holdet! Det er også for nederen at ikke tabe kampe
TheHarryKaneTeam 22:52          
Spændende om Brøndby kommer med samme udtryk med deres nye træner.

Godt nok mange personlige fejl...

Måske miss Valentin bare skulle blive i andedammen. Godt nok en elendig indsats!
lblblb 22:53          
Forfærdelig indsats - og Niels Frederiksen bærer en meget stor del af skylden stiller op med 4 mand som storset ikke har spillet i månedsvis. Så skal det gå galt.
TR1986 22:54          
Kun Robert Skov der kunne noget offensivt for Danmark. Og defensivt spiller vi skræmmende naivt.
Siaya 22:54          
Er du vimmer nogle blød smør drenge. Dem er der sgu ikke mere guf i. Pånær Robert Skov som stadig virkede som om han gerne vil spille EM.

Og så blir jeg nød til at se Ingvartsen til træning. Han må da være seriøst giftig siden han spiller. Sjældent set så ligegyldig en angriber.

Men flot af tyskerne. Kyniske som altid.
Onsdag 17. juli