Luk

Stage nød fansene: Som at sætte køer på græs

| 3F Superliga | 3 kommentarer

FC Københavns jyske midtbanespiller, Jens Stage, nød at spille foran fans igen, og selv om det næppe er et københavnsk udtryk, så var det som at slippe køer på græs, siger han.

FC Københavns Jens Stage er født og opvokset i Aarhus, og det kan nu snart to år i hovedstadsklubben FC København ikke ændre på.

Det blev blandt andet tydeligt, da Stage efter mandagens kamp mod AGF skulle beskrive, hvordan det var at spille foran godt 10.400 tilskuere i Parken igen i FCK's 3-2-sejr.

- Det var fantastisk. I første halvleg bar de os fremad, og det var som at sætte køerne på græs. Det er nok ikke et københavnsk udtryk, men det passer meget godt, sagde han med et grin.

Noget mere alvorlig var han, da han skulle beskrive forskellen på FCK's to halvlege, hvor værterne i første halvleg vandt 3-0, inden AGF scorede to gange i anden halvleg og var tæt på et comeback.

- Det er skræmmende, at vi kan levere sådan en anden halvleg, når tilskuerne var tilbage for første gang. Alle var helt oppe at køre efter en fantastisk halvleg, men jeg ved ikke, hvad det var, sagde han og tilføjede:

- De kom ud, og vi skulle stå imod i de første ti minutter og så begynde at spille igen. Men det formåede vi ikke, og der skulle vi være bedre til at løfte os op og præstere til et minimum i det mindste.

Han mener, at FCK's dårlige halvleg skyldtes nervøsitet og dårlig opdækning.

- Vi var for dårlige til at forsvare på dødbolde. Det er det simple svar, for det var der, AGF fik deres chancer. Udover det, så lod vi os trykke for langt ned. Det var som om, vi blev nervøse, og jeg ved ikke hvorfor.

- Vi spillede vidunderligt i første halvleg, så jeg så ikke nogen grund til, at vi skulle blive nervøse, men det føltes som om, at vi blev det. Jeg kan næsten ikke tænke på den anden halvleg, den var forfærdelig.

To vilde kampe mod AGF: Brøndby er de værste

Mandagens opgør var anden runde i træk, at FCK og AGF stod overfor hinanden, og de to kampe har budt på to store dramaer.

Jens Stage mener, at dramatikken mellem de to blandt andet skyldes AGF's fremskridt.

Hvorfor bliver det så vildt mellem AGF og FCK?

- Det skyldes, at AGF er blevet bedre og de spiller med i toppen. De er berettiget til de store kampe, og jeg synes, det er fedt, at der er flere store fodboldkampe i Danmark.

- Jeg ved ikke, om vi bare står godt til hinanden, eller om vi bliver lidt småirriterede, når vi spiller. Jeg har svært ved at sætte fingeren på, hvad der gør det helt præcist, men jeg tror, det har noget at gøre med, at AGF er kravlet op i tabellen.

Er det Brøndby-kampene, så AGF eller er kampene mod FC Midtjylland stadig større?

- Det kommer an på, hvem du spørger. Brøndby vil nok altid være de største, men jeg har også nogle specielle kampe mod AGF.

- På den anden side er jeg også træt af at tabe i Herning, så det er svært at sige. Men Brøndby er de værste.

FCK kan ikke se frem til flere møder med AGF i denne sæson, men der venter kampe mod både FC Midtjylland og Brøndby IF i de fire resterende runder af sæsonen.

F.C. København på hjemmebane. Find dit gavekort til store oplevelser her!


Af Jonas Dalgård
Torsdag 13. maj