Luk

Sterling sikrede smal City-sejr over Arsenal

| Premier League | 5 kommentarer

Infoboks

Manchester City - Arsenal 1-0
Premier League
23' 1-0 Raheem Sterling

Raheem Sterlings mål til 1-0 efter 23 minutter viste sig at være nok for Manchester City i deres 1-0-sejr over Arsenal.

Manchester City tog sig lørdag aften af rollen som vært, da Arsenal kom på besøg på et tilskuertomt Etihad Stadium.

Pep Guardiolas mandskab skulle forsøge at rejse sig fra et nederlag og et uafgjort resultat i deres to seneste kampe, mens Arsenal med en sejr kunne spille sig et point fra førstepladsen.

Arsenal lagde godt fra start og holdt godt fast i bolden mod et højstående Manchester City-mandskab. Det resulterede dog ikke i reelle chancer for udeholdet.

Mål blev hjemmeholdets opspil til gengæld omsat til efter 23 minutter, da Phil Foden sparkede bolden på Bernd Leno, der dirigerede bolden lige ud i fødderne på Raheem Sterling, der med venstrebenet let sparkede bolden i netmaskerne til 1-0.

Manchester City satte sig herefter mere end tungt på spillet, og Arsenal kunne prise sig lykkelig for, at de ikke lukkede yderligere mål ind.

Med syv minutter tilbage af første halvleg spillede Arsenal sig til en enorm chance, da Pierre-Emerick fandt Bukayo Saka på kanten af det lille felt, hvor den unge englænders skudforsøg prellede af på Edersons skulder og gik ud til hjørnespark.

Fra anden halvlegs start kom Arsenal flyvende ud af starthullerne, og få sekunder efter startfløjt tvang Nicolas Pepe Ederson ud i en redning på stregen, da ivorianeren på Pierre-Emerick Aubameyangs indlæg kom først til bolden med hovedet.

Arsenal var i det hele taget anderledes spilstyrende i anden halvleg. De havde flere optræk til chancer, men den helt store målchance udeblev. Det samme kunne dog siges om Manchester City, der havde svært ved at nedbryde gæsternes defensive linjer i anden halvleg.

Tættest på et mål i anden halvleg kom David Luiz, da brasilianeren med godt et kvarter tilbage af kampen var tæt på at sende bolden i eget net på Joao Cancelos indlæg.

Da dommer Chris Kavanagh fløjtede i sin fløjte for sidste gang, var det ikke lykkedes de to mandskaber at score flere mål, og derfor kunne Manchester City gå fra banen med en 1-0-sejr.


Af Lasse Rene

5 kommentarer

Flashp 20:59          
City virker langt fra så skræmmende som tidligere. Selvfølgelig har de skader i dag, men fornemmelsen og auraen omkring holdet er slet ikke så intimiderende som tidligere. Ederson er vel nærmest MOTM i dag.

Arsenal ser til gengæld ud til at have fundet en klar identitet og gameplan til udekampene mod topholdene, der virker. Med lidt mere skarphed havde det givet point i dag.
Klodike 22:48          
Arsenal på udebane i PL mod et af de andre top 6 hold betyder altid nederlag. Må godt nok være sørgeligt for deres fans.
Arsenalforever 01:51          
Det samme sker GANG PÅ GANG, Arsenal også kaldet the Gunners, taber igen igen til et top hold, det burde da efterhånden være gået op for alle at Arsenal ikke længere er et top hold, men et middel hold der lige er gode nok til og slå bund holdene!!
undiable 05:17          
Det samme sker GANG PÅ GANG, Arsenal også kaldet the Gunners, taber igen igen til et top hold, det burde da efterhånden være gået op for alle at Arsenal ikke længere er et top hold, men et middel hold der lige er gode nok til og slå bund holdene!!

For ti kampe mod tophold siden havde du haft ret.
Lad os lige tage vores sidste ti kampe mod den traditionelle top (i får ikke lov Spurs).

Startende fra længst tilbage

Liga Arsenal United 2-0
Liga Chelsea Arsenal 2-2
Liga City Arsenal 3-0
Liga Arsenal Liverpool 2-1
Fa semi Arsenal City 2-0
Fa finale Arsenal Chelsea 2-1
Community Shield Arsenal Liverpool 1-1, straffe Arsenal
Liga Liverpool Arsenal 3-1
Liga Cup Liverpool Arsenal 0-0 straffe Arsenal
Liga City Arsenal 1-0

Altså 4 sejre, 3 nederlag og 3 uafgjorte. To uafgjorte skulle finde en vinder hvilket var Arsenal. Så hvis vi skal kigge på den måde, 6 sejre, 1 uafgjort og 3 nederlag, alle nederlag på udebane mod nummer 1 og 2 i sidste sæson.
Du skriver efter en kamp mod city vi lige så godt kunne have vundet. Vi var ikke skarpe nok og taber derfor fortjent, men med skarphed havde det her været en sejr.
Liganederlaget mod Liverpool var der ikke meget at sætte på, men også her taber vi først i de sidste ti minutter. Indtil midtvejs i 19/20-sæsonen ville vi være gået ind til denne type kampe og have håber på "kun" at tabe med 4. I begge kampe i denne sæson kunne vi lige så godt have fået point, og i aftes vil jeg sige vi var decideret uheldige/dårlige til at kende vores besøgstid, hvorfor vi ikke tager et point.

Vi er ganske stille og roligt på vej tilbage hvor vi hører hjemme, jeg regner med en fjerdeplads i år, men nu må vi se. Jeg vil hellere se en hel sæson med stabilt spil på den måde vi har set sæsonstarten end jeg vil se en heldig fjerdeplads.
Jeg havde gerne solgt de første fem runder for 9 point før de blev spillet i år i hvert fald, og der skulle ikke mange stople-indsituationer til for at vi havde haft 10 eller 12 point... nu får vi også lov til at prøve talenter af i carabao. Bonus.

Mht bundholdene var vi overbevisende mod både Sheffield og Fulham, mens vi skal prise os lykkelige for at overleve mod West Ham
Flashp 09:50          
@undiable - jeg er helt enig i din analyse, Arteta har fundet en fornuftig gameplan frem til kampene mod de andre tophold - noget der vel ikke har været formået i mange år.

Det er dog lidt søgt at ignorere NLD-nederlaget i juli, det tæller selvfølgelig med i statistikken. Hvis jeg husker korrekt, så var det faktisk efter den kamp man fik taktikken på plads.
Tirsdag 20. oktober
Mandag 19. oktober