LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Sterling: Straf racisme med minus ni point

| International | 27 kommentarer
Guardiola efter Burnley-sejr: 'Jeg var ikke bekymret'
Manchester City måtte have hjælp af mållinjeteknologi for at besejre Burnley: Se Agueros vigtige scoring her
'Du kan ikke vinde alt, Pep, sorry' - Man City-manager må se Liverpools talenter løbe med pokaltriumf
Steven Gerrards 17-årige fætter udligner for Liverpool i cupfinale - mod sin tidligere klub
Så du det? United-profil med giga-afbrænder mod City
Sterling: Straf racisme med minus ni point
Foto: Getty Images

Infoboks

Holland - England
UEFA Nations League A Final Stage (06/06)
bet365 2,80 3,25 2,50
NordicBet 3,05 3,50 2,45
Stream Holland – England på Eurosport Player
Advertisement
Advertisement

Manchester Citys Raheem Sterling foreslår at straffe racistiske tilråb fra tribuner med en markant pointstraf og tomme tribuner.

Raheem Sterling har været udsat for racistiske tilråb fra tribunerne både som engelsk landsholdsspiller og Manchester City-spiller i de seneste måneder, og han tager nu bladet fra munden i en klumme i The Times.

Sterling langer ud efter fodboldens magthavere for at tage for let på problemet med racistiske tilråb, og han foreslår selv langt hårdere straffe.

- Jeg synes ikke, at det er en god idé at udvandre, og spillerne skal ikke straffes. I stedet skal straffene være hårdere, og bøder gør ikke ondt på de rige klubber eller forbund, skriver Sterling blandt andet og tilføjer også:

- Derfor foreslår jeg en automatisk ni points straf for racistiske tilråb. Det lyder hårdt, men hvilken fan vil komme med racistiske tilråb, hvis det muligvis koster deres hold en nedrykning eller ødelægger deres chancer i en titelkamp?

- Derudover bør klubben afvikle tre kampe bag lukkede døre. På den måde vil de miste indtægter som en direkte konsekvens af racistisk opførsel.

UEFA-præsident Aleksander Ceferin har for nyligt erkendt, at der er store problemer med racisme i fodbold, og han har også nævnt kampe for tomme tribuner og at smide hold ud af turneringer som mulig straf. 

Stream Holland – England på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Mikael Blond

27 kommentarer

aldente 10:35          
Problemet er vel bare at jeg som City-fan kan købe en billet til Anfield og så sidde og råbe racistiske tilråb imod spillere som Liverpool møder. Det kan jo ikke kontrolleres på den måde. Er enig i at der skal slåes hårdt ned på racisme, men der må være andre løsninger?
Graceland 10:41          
- Derfor foreslår jeg en automatisk ni points straf for racistiske tilråb. Det lyder hårdt, men hvilken fan vil komme med racistiske tilråb, hvis det muligvis koster deres hold en nedrykning eller ødelægger deres chancer i en titelkamp?
Nok ca den samme idiotiske/racistiske og mindre kloge fan, som står og råber de ting i forvejen..

Nu kan man så f.eks bare strategisk placere "falske" fans i modstanderens side, som kommer med de tilråb eller lign.

Min pointe er, at handling - straf konceptet sjældent virker i fodbold, det har vi set i årtier nu.
Det må være muligt via kameraer og mikrofoner, at udpege de enkelte fans/grupperinger og så sørge for at de ikke sætter sine ben på stadion igen og et eller andet sted er det vel også politiets opgave..
MKilgallon 10:43          
Kan jeg nå at sørge for at Sheffield United og Norwich får -10 points i denne sæson?

Håbløst løsningsforslag at komme med.
Mikesas 10:43          
Og netop på grund af at man kan gøre sådan, gør at man desværre aldrig helt kan komme det til livs.
Vic Vinegar 10:43          
Kæmpe sympati for Sterlings ageren og sag, men det her er dog det dummeste. Der skal en holdningsændring til i samfundet for at slippe af med racisme, ikke pointstraf på fodboldstadions. Kom igen.
lblblb 10:48          
Rigtigt der er ingen snuptags løsninger, men derfor skal der gøres noget og med den teknik vi har idag, er det nok ikke umuligt på store klubbers stadions at finde synderne. Til kampe på lavere niveau er der ikke den TV opdækning og her får ordentlige tilskuere et større ansvar med at udpege både de racistiske ballademager og andre, så vi kan komme det til livs.
Dem der tier er medskyldige.
Tirsdag 21. maj