Luk

Stillede ni mand mod Benfica: En skamplet

| Primeira Liga | 12 kommentarer

Lørdag udspillede skandaløse scener sig i portugisisk fodbold, da Belenenses stillede til start med ni mand og i anden halvleg fik afbrudt kampen ved at være seks på banen.

En farce af de helt store udspillede sig i den portugisiske liga lørdag, da bundholdet Belenenses mødte Benfica.

Belenenses var op til kampen ramt af et stort coronaudbrud i klubben, så holdet kunne kun mønstre ni mand fra start. De ni mand kom bagud 0-7 i løbet af første halvleg, inden de tidligt i anden halvleg trak skader og endte med at være seks mand på banen, så kampen måtte afbrydes.

I Belenenses er klubpræsident Rui Pedro Soares slet ikke tilfreds med, at kampen skulle spilles, men det var de nødt til, siger han.

- De (ligaforbundet, red.) sagde, at hvis vi ikke spillede, ville det gælde som uberettiget fravær. At spille her i dag var en skamplet på os alle, siger han ifølge Reuters og tilføjer:

- Fodbold har kun hjerte, hvis det er konkurrencedygtigt. Fodbold har kun hjerte, når det er et forbillede for folkesundheden. I dag mistede fodbolden sit hjerte.

Han siger desuden, at det kunne have kostet mellem to og fem point for Belenenses ikke at møde op.

Blandt Belenenses' ni mand i startopstillingen fandtes to målmænd, hvorfor en altså spillede i marken.

Den portugisiske spillerforening har på grund af lørdagens kamp indkaldt liga- og sundhedsmyndighederne til et krisemøde, så hændelser som lørdagens kan undgås.


Af Jonas Dalgård

12 kommentarer

MesutCazorla 08:08          
Jeg står stadig tilbage med en undren over, hvorfor de ikke hev nogle u-spillere op, til at udfylde de resterende pladser. Er der nogle, der ligger inde med et svar på det?
Hinse 08:15          
Ifølge en artikel på TV2, der citerer Marca, var 8 ud af de 9 fra ungdomsafdelingen, og kun en enkelt fra førsteholdstruppen.
Træneren citeres for at de har 38 spillere med spillelicens til ligaen, så lyder til at de har hevet alle dem med de kunne - inkl. to målmænd.
VikingStar 09:50          
Helt vilt at den ble spilt. Blir useriøst for ligaens del.
FodboldFest 10:16          
Det er selvfølgelig ikke fair i den individuelle kamp, men jeg har lidt svært ved at forstå det dér med ´skamplet´ og drama, drama, drama.

Jeg ser det mere som en kuriøsitet, afstedkommet af en usædvanlig situation, nemlig en epidemi. Jeg synes da det er meget sjovt at to reservemålmænd spillede i marken. En usædvanlig kamp - men det er jo betingelsen alle vegne, der er også forretninger der ikke kan fungere som normalt, hvorfor skulle det være anderledes med fodboldhold?
Kimbkristensen 10:30          
den kamp skulle jo aldrig have været spillet indenne omgang. dybt useriøst af fodboldforbundet.
Mikkelfar54 12:07          
Fodboldfest

Forklar mig hvorfor kampen ikke kunne udskydes og spilles den 5. Januar eller 12/13. Januar? Der er så mange frie datoer de næste 2 måneder. Det vidner om et gammelt og konservativt fodboldforbund, eller bare useriøse. Måske alle tingene.
Roscoe 12:31          
Præcis Mikkelfar, der må sgu lige været noget der hedder force majeure og konduite i en sådan situation. At skulle spille med ni ungdomsspillere og en målmand i marken er ikke sporten værdigt...
Mandag 17. januar