Luk

Stolt Mattsson: Flere talenter på vej i Brøndby

| 3F Superliga | 1 kommentar

Infoboks

Joakim Mattsson er stolt af at have hjulpet en håndfuld talenter op i Brøndbys førsteholdstrup og spår, at flere er på vej. 

Efter to år som U19-træner i Brøndby stopper den tidligere Vendsyssel- , Skive- og Vendsyssel-træner i klubben til sommer. 

Og han ser med tilfredshed tilbage på en tid, hvor en håndfuld spillere er blevet rykket på i førsteholdstruppen. 

- Det er noget, vi har opnået i fællesskab, men hvis jeg skal klappe mig selv bare lidt på skulderen, så skal det være over, hvor mange der er kommet igennem det seneste halvandet år. 

- Og der kan jo komme endnu flere, for sæsonen er ikke fordi endnu. Der er i hvert fald flere på vej, og det tegner meget lovende, synes jeg, siger Mattsson til bold.dk.

Brøndbys producerede indtil for et par år siden ikke specielt mange talenter til førsteholdet, men Mattsson glæder sig over, at der er kommet mere fokus på klubbens Masterclass.

- Jeg har stor respekt for Alexander Zorniger, der var både en meget dygtig og inspirerende træner i klubben. Men han kiggede ikke så meget mod Masterclass, og det gør man mere nu, og det er selvfølgelig en af de helt store forklaringer

- Man vil jo gerne havde lidt hjælp, og jeg synes, at de, der er kommet igennem nu, har vist, at de godt kan være med. 

Zorninger-kritik tændte op

Zorniger var ude med en kritik af ungdomsarbejdet i klubben i sin tid som cheftræner, og det var med til at tænde op under Mattsson og de andre ungdomstrænere. 

- Det var ikke de sjoveste udtalelser at hængende over sig nede hos os i staben, og der var nok mange, der i trods tænkte, at nu skal vi vise, at det ikke var rigtigt. Det tror jeg da helt sikkert. 

Brøndby har ambitioner om at være med i toppen af 3F Superligaen og samtidigt bruge flere af sine egne talenter. Er det realistisk?

- Det må tiden vise, men jeg tror, det er anderledes i Brøndby end i Silkeborg og FC Nordsjælland for eksempel. Man skal være lidt bedre som talent i Brøndby, hvis man skal slå til.

- Jeg tænker i hvert fald, at man skal være lidt mere robust, hvis man skal klare sig igennem i Brøndby på grund af presset.

- Men jeg tror meget på de spillere, der er kommet op og dem, der kommer op senere. Det kan godt være, de ikke bliver lige fantastiske i 30 kampe på en sæson til at starte med, men de kan klare sig og hjælpe holdet, siger Mattsson.

Mattsson er ikke meget for at sætte navn på, hvem han ser som de næste talenter i førsteholdstruppen.

- Nu er Anis (Slimane, red.) jo lige kommet op og har gjort det godt, og det tror jeg, at han kommer til at forstætte med. Men ellers må tiden vise, hvem der slår til. Andreas Pyndt gør det også godt, og han kan blive en af dem, siger Mattsson.


Af Mikael Blond
Mandag 26. oktober
Søndag 25. oktober