Luk

Stor AGF-fiasko: Sendt ud af Europa af Larne

| Conference League | 243 kommentarer

Infoboks

AGF - Larne 1-1
Europa Conference League Kvalifikation
26' 0-0 Jon Thorsteinsson
45' 0-1 Ronan Hale
73' 1-1 Patrick Olsen

Heller ikke på hjemmebane kunne AGF besejre nordirske Larne, som udnyttede Jon Dagur Thorsteinssons udvisning og med 1-1 spillede sig videre i Europa.

AGF var torsdag aften pisket til sejr, hvis drømmen om en tur i Conference League-gruppespillet skulle holdes i live.

Første kamp ude mod nordirske Larne blev skuffende tabt 1-2, så der skulle helt andre boller på suppen i kampen i Aarhus, hvor Jon Dagur Thorsteinsson var tilbage i startopstillingen for AGF.

Kampen startede i et massivt regnvejr og med AGF på bolden, og hjemmeholdet kom indledningsvis til et par fine forsøg med Albert Grønbæks frispark og en løs chance efter et hjørnespark.

Der gik dog ikke mange minutter, før AGF mistede initiativet i kampen, og Larne kom efter godt et kvarter til en stor chance på et kontraangreb, men Jesper Hansen tog sig af forsøget.

Symptomatisk for AGF-spillet mødte holdet efter 25 minutters spil mere modgang.

Tilbagevendte Jon Dagur Thorsteinsson forsøgte at filme sig til et straffespark og modtog derfor sit andet gule kort og måtte efterlade sine holdkammerater i undertal.

AGF havde med ti mand fortsat svært ved at skabe chancer, og bedste mulighed før pausen kom til Gift Links, som sparkede hårdt med venstrebenet, men også et stykke forbi.

Det så ud til, at de to hold skulle til pause med 0-0, men kort før pausen begik Frederik Tingager en fejl i AGF-forsvaret, og det udnyttede gæsterne prompte, da Ronan Hale sparkede Larne i front med 1-0.

Efter pausen forsøgte AGF sig efter bedste evne at sætte sig på spillet og komme frem til chancer, men et påpasseligt Larne-hold havde fuldkommen styr på det.

Efter en times spil blev AGF’s nye højreback Anthony D’Alberto skiftet ind til sin debut, men D’Alberto fik ikke rigtig ændret på kampens forløb.

Knap 20 minutter før tid fik hjemmeholdet dog en gylden mulighed, da dommeren pegede på pletten, efter bolden havde ramt en Larne-spiller på hånden.

Patrick Olsen tog sig af det noget tynde straffespark og sendte på sikker vis bolden i nettet til 1-1.

Derefter havde AGF sin bedste periode i kampen, hvor hjemmeholdet fik presset gæsterne i bund og sendt flere bolde ind i feltet.

Larne-spillerne virkede trætte, så AGF sad på sagerne, men det helt tunge pres i de døende minutter udeblev.

Det endte derfor 1-1, og AGF må sande, at holdet er færdig i Europa, før det for alvor kom i gang. 

 


Af Mikkel Nøhr
Lørdag 18. september