LeoVegas.dk bold.dk Bethard Casino24

Stor fight var ikke nok i Lønstrup-debut

| NordicBet Liga | 3 kommentarer
Stor fight var ikke nok i Lønstrup-debut
Foto: Jan Christensen / Getty Images
I en særdeles underholdende affære gav Roskilde med Christian Lønstrup på sidelinjen topholdet Viborg FF kamp til stregen, hvor viborgenserne i sidste dog kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret med en 3-2-sejr.

I begyndelsen af den forgangne uge overraskede den tidligere Helsingør-træner Christian Lønstrup mangt og meget, da han blev præsenteret som træner i Roskilde FC, der solidt er plantet på sidstepladsen i 1.division.

Første opgave for Lønstrup var en tur til domkirkebyen Viborg, der har vist særdeles fine takter i starten af denne sæson. Således har Viborg-mandskabet samlet 13 point sammen ud af 15 mulige i deres seneste fem kampe i 1. division.  
 
Dette virkede Lønstrups tropper dog til at være ligeglade med og lagde i stedet godt fra land i det 22. minut.
 
Mikkel Nøhr Christensen tæskede således et direkte frispark ind fra en særdeles skæv vinkel og kunne derfor bringe udeholdet overraskende foran.
 
Begge mandskaber virkede konstant til at være angrebslystne, og store chancer tilfaldt begge mandskaber.

Det var dog ikke smukt angrebsspil, der gav anledning til kampens anden scoring.  
 
På et ellers ganske ufarligt indlæg fra Viborgs venstre angrebsside kom Roskildes islandske landsholdskeeper Frederik Schram galt afsted i byen og fik på mærkværdig vis smidt bolden i eget net.
 
1-1 i Viborg, hvilket også var resultatet ved halvleg.
 
Fra anden halvlegs begyndelse kom Viborg ud med stort initiativ, hvilket kastede to hurtige mål af sig.
 
Først kanonerede Mikkel Knudsen i det 49. minut bolden ind i krydset fra 20-meters afstand og i det 54. minut kunne unge Nicklas Røjkjær sende et tørt hug ind bag keeper Schram til en 3-1-føring for viborgenserne.
 
Roskilde viste dog efterfølgende den rette attitude og svarede prompte igen.  
 
Efter en række halvhjertede clearingsforsøg fra Viborg fik Roskilde i det 58. minut tacklet sig igennem Viborg-defensiven, og inde omkring straffesparkspletten kunne Emil Nielsen med hjælp fra en Viborg-forsvarsspiller sende en Roskilde-reducering i mål til 3-2.
 
Trods en solid fight af Roskilde-mandskabet, kunne ørnene ikke nå at prikke bolden ind til en udligning. Viborg kunne derfor med hiv og sving trække en 3-2-sejr i land og beholder herved sin førertrøje i 1.division.

Se Premier League, Superliga og Europa League Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement

Af Mads Adam Wegener

3 kommentarer

ViborgVFF 16:46          
VFF har medvind for tiden
En dårlig indsats gav 3 point og 3 scoringer.
I dag sejlede midterforsvaret dog i uhyggelig grad - og havde Roskilde kendt deres besøgstid havde de scoret en 4-5 stykker. På den anden side, havde VFF holdt momentum efter 3-1 målet kunne det have endt i en kæmpesejr, da Roskildes forsvar/organisation vel er det dårligste jeg har set i denne sæson - og de var virkelig i knæ efter 3-1 målet

Læser du med Højer har jeg et forslag - sæt Grønning ned i midterforsvaret sammen med Dehn.
Boxall er lidt ved siden af sig selv dette efterår, hvad angår placeringsevne - og Grønning bliver aldrig nogensinde god i pasningsspillet på midtbanen. Bonde derimod er en glimrende defensiv central spiller (hvis man d.d. lige tager foræringen til 2-3 ud af ligningen) - enorm boldfast og sikkerheden selv i pasningsspillet - også når bolden skal spilles fremad.

VFF har mange midtbanespillere, der alle er omtrent lige gode - og der roteres flittigt - hvilket måske på den lange bane giver en fordel. På den korte bane lader det dog til at det er svært at finde en konstellation der virkelig er velspillende
...selvom det nok er dårlig timing at være kritisk - 16 point i de seneste 6 kampe er mere end godkendt.
Per61 16:56          
Jeg er helt enig i den forrige kommentar. Det kan kun blive bedre med Grønning i midterforsvaret. Hans pasningsspil er ikke godt nok til midtbanen. Men Viborg har tur i den i øjeblikket selvom holdet spiller skidt. Der er ikke meget Superliga over spillet og organisationen, men alligevel vælter pointene ind. Det er meget atypisk Viborg, for det plejer ellers altid at ende med pointtab eller nederlag når kampen står og vipper...
Håber virkelig at Højer får skik på holdets spil inden de afgørende kampe, så vi kan ende efteråret på toppen. Det ser ud til at Silkeborg er ved at komme igang efter indkøbet af Schwarts og Fredericia og HB Køge ser også rigtig stærke ud. Skal det blive oprykning må det være i denne sæson ellers er løbet vist kørt...
1896 22:49          
Med god hjælp fra stolperne og et yderst sært selvmål blev det alligevel til 3 point. Det var ellers en af den slags kampe, som vi altid plejer at have problemer med: kæmpe favoritter på papiret men med den store ubekendte faktor, at Roskilde havde fået ny træner og kunne spille fuldstændig frigjort. Det pres håndterede vi dog (lige som i kampen mod Næstved) godt nok til at stå distancen. Så glemmer vi, at det - bortset fra det første kvarter i 2. halvleg - aldrig rigtig kom til at flyde spillemæssigt.

Nu venter to udekampe med knap så meget pres på, og det tror jeg umiddelbart passer holdet rigtig fint. Så med en fit og bred trup kan der forhåbentlig lægges endnu mere oven i en indtil videre særdeles godkendt pointhøst. Så må vi se, om Højer føler sig fristet til at eksperimentere med Grønning i midterforsvaret i stedet for Boxall, om vi skal have Beck eller Albers op og ligge ved siden af Moses, om Park kan komme på igen osv. osv.

Håbet er i hvert fald grønt.
Lørdag 16. februar