Luk

Stor mystik om ny Viborg-spillers fortid

| 1. Division | 46 kommentarer

Infoboks

SønderjyskE - FC Midtjylland
Sydbank Pokalen (15/04)
Oddset 5,20 4,00 1,65
bet365 5,00 4,00 1,61

Der er stor mystik om Viborgs nye spiller Bernio Verhagen, der har rod i sin fortid i flere tilfælde.

Hollandske Bernio Verhagen har trukket overskrifter siden sit skifte til Viborg i starten af november, og nu kan bold.dk berette interessant nyt om offensivspilleren.

Verhagen har nemlig mildt sagt rod i fortiden.

Den 25-årige hollænder fortalte til bold.dk kort efter sit skifte, at han havde været til prøvetræning i Næstved og Randers FC.

- Jeg var i Næstved i 2017, mener jeg, men jeg kunne ikke rigtig lide området. Det virkede meget småt og isoleret. Jeg har også været i Randers, men fik aldrig rigtig chancen der, lød det fra Verhagen den 7. november.

I hverken Næstved eller den professionelle afdeling i Randers kender den daværende sportslige ledelse dog til Verhagen.

- Det siger mig ikke noget. Vi havde ikke rigtig nogen udlændinge på det tidspunkt, og jeg ville have kunnet huske ham, hvis han havde været der, siger daværende Næstved-sportschef, Jesper Frisenholm, til bold.dk.

Samme melding kommer fra Randers FC, blandt andre den tidligere sportschef Ole Nielsen.

- Han har ikke været der i min tid. Det kan jeg sige med sikkerhed, siger han til bold.dk.

På sociale medier har Verhagen også tidligere stået og holdt en Hobro-trøje med sit efternavn på ryggen på et foto, der ligner et præsentationsbillede af en ny spiller. Ingen kender dog noget til ham i Hobro.

- Vi kender ham ikke. Jeg kan helt afvise, at han har været i Hobro, siger sportschef Jens Hammer Sørensen til bold.dk.

Verhagen har også vist sig frem i FC Midtjylland-tøj på sociale medier ved flere lejligheder, og i hollandske Den Dungen, hvor han var kort i 2018, fortalte han, at han tidligere havde spillet for FC Midtjylland.

- Han spillede meget kort i Den Dungen fra marts 2018 til maj 2018. Han tog til Dinamo i februar, men vi ved ikke, hvad han har lavet mellem maj 2018 til februar 2019, siger holdleder Geert Mutsaars til bold.dk.

- Før han kom hertil, fortalte han, at han havde spillet for FC Midtjylland og derefter havde været amatør i Velsen.

Midtjyderne har dog heller intet kendskab til Verhagen.

- FC Midtjylland kender ikke den spiller, fortæller sportschef Svend Graversen til bold.dk.

Usikkerhed om agentfirma og fysisk forfatning
Den 25-årige hollænder var før i år amatørspiller, og han har i 2019 været forbi moldoviske Dinamo-Auto, sydafrikanske Cape Town City FC og chilenske Audax Italiano, inden turen gik til Viborg FF den 5. November.

Trods de mange klubber har hverken Transfermarkt eller andre store statistik-hjemmesider registreret en eneste kamp på Verhagen i 2019.

Kort efter præsentationen af Verhagen i Viborg fortalte sportschef Jesper Fredberg ellers, at klubben havde set nogle spændende spidskompetencer hos hollænderen.

- Han har været for meget rundt, og derfor søger han nu også noget stabilitet. Og forhåbentligt kan vi bygge ham op og gøre en god case ud af ham. Han har nogle spidskompetencer, som vi synes er spændende, og derfor valgte vi at slå til, sagde Fredberg dengang til bold.dk og tilføjede:

- Vi har haft gode samtaler med ham og har fået ham anbefalet af folk tæt på huset, så vi synes, det giver god mening at hente ham ind. Så er det op til os at få ham til at præstere og få udnyttet det potentiale, som vi har set i ham.

En uges tid senere var forklaringen dog en lidt anden, da Jesper Fredberg udtalte, at tilgangen af Verhagen skulle ses i et større perspektiv.

- Baggrunden er, at vi via vores netværk har fået en relation til et større internationalt agentfirma. Og via det har vi fået foreslået Bernio Verhagen, som målrettet søgte mod Danmark, da han har et barn i Randers. Ved at få ham ind i vores træningsmiljø ser vi en mulighed for at løfte spillerens niveau og samtidig skabe en stærkere relation til agentfirmaet, sagde Fredberg til Viborg Folkeblad.

Viborg FF vil ikke oplyse, hvilket agentfirma der er tale om, og i Verhagens tidligere klub Audax Italiano kan de ikke huske, hvem hollænderens agent var.

- Jeg kan ikke huske, hvordan han ankom, eller hvad hans navn var. Jeg kan bare huske, det var en hollandsk agent, siger præsident Lorenzo Antillo til det chilenske medie La Tercera.

Verhagen selv vil over for La Tercera heller ikke svare på, hvem agenten er.

- Repræsentanten, der fik mig til Chile, støtter mig ikke. Han er på Audax’ side. Jeg må ikke sige hans navn. Det handler om penge. Jeg kan kun sige, at jeg kom til Chile med ham, og han er ven til ejerne i Audax, siger Verhagen til den chilenske avis.

Da han i august blev præsenteret i Audax Italiano lød det ifølge samme avis, at trænerstaben kom i tvivl om, hvorvidt Verhagen var professionel fodboldspiller, efter de havde set ham træne. 

Verhagen fastslår dog over for La Tercera, at grunden til, at han ikke spillede, var, at han ikke blev registreret, da der var for mange udlændinge i truppen.

I Viborg har Verhagen ifølge bold.dk’s oplysninger kun enkelte gange trænet sammen med truppen, og flere kilder, der ikke ønsker at stå frem med navn, fortæller, at han er meget langt fra det normale niveau i klubben.

Ifølge sportschef Jesper Fredberg handler det dog primært om, at Verhagen mangler en del fysisk, har han tidligere fortalt til Viborg Folkeblad.

- Vi er helt bevidste omkring hans fodboldmæssige baggrund, og vi var også klar over, at han skal bygges op, men vi må også erkende, at han mangler en del rent fysiologisk lige nu. Han er ikke i en forfatning, så han kan træde ind på vores hold. Og det kommer til at kræve lidt ekstra arbejde sammen med vores fysiske træner at få ham op på det niveau, som han skal være på, hvis han skal være konkurrencedygtig, lød det for en uge siden fra Jesper Fredberg.

Uden for kridtstregerne har Verhagens ophold i Viborg også tiltrukket sig en del opmærksomhed. Der er således indgivet flere politianmeldelser på hollænderen for blandt andet dødstrusler og databedrageri.

Senest er Verhagen også blevet anmeldt for trusler mod et vidne. 

Midt- og Vestjyllands Politi bekræfter over for bold.dk, at de har modtaget en anmeldelse om vidnetrusler.

Verhagen fastslår fredag over for B.T., at han er professionel fodboldspiller.

Jesper Fredberg er ikke vendt tilbage på bold.dk’s henvendelser.

Støt Randers FC og støt vores sponsorer.


Af Sara Margren
Tirsdag 13. april