Luk

Stor Vejle-forløsning: Fik første sejr mod FCN

| 3F Superliga | 50 kommentarer

Infoboks

Vejle Boldklub - FC Nordsjælland 2-0
Superligaen Grundspil
24' 1-0 Lasso Coulibaly
33' 2-0 Andres Ponce

Vejle Boldklub sikrede fredag aften sæsonens første sejr, da de slog FC Nordsjælland med 2-0 i 3F Superligaen, hvor Peter Sørensens tropper imponerede stort.

12 kampe og kun to point. Vejle Boldklub har i den grad haft store problemer i denne sæson af 3F Superligaen, og derfor var Peter Sørensens tropper på jagt efter den første sejr fredag aften, da FC Nordsjælland var gæster i Nørreskoven.

Værterne fra Vejle imponerede i den seneste kamp, hvor de dog smed sejren i 2-3-nederlaget til Brøndby IF, og derfor var Peter Sørensen da også fortrøstningsfuld inden opgøret mod Farum-klubben, men det var gæsterne, som kom bedst ud til kampen.

FC Nordsjælland sad nemlig på store dele af spillet i en kamp, hvor det udviklede sig til en hård fysisk duel. Der var dog ikke de store chancer, og derfor kom den første efter 17 minutter, da FC Nordsjælland dummede sig i eget felt.

Her havde Vejle fået et hjørnespark, som blev slået ind i boksen, hvor Emmanuel Ogura blot skulle gribe bolden.

Men målmanden havde dog sæbe på handskerne og tabte derfor bolden midt i feltet. Saeid Ezatolahi var først på den, men Vejle-spillerens forsøg ramte blot overliggeren.

Stor jubel i Nørreskoven

Det blev dog starten på en periode, hvor Vejle havde momentum, og efter 24 minutter eksploderede Vejle Stadion så, da Allan Sousa tog chancen på et friskpark fra kanten af feltet. 

Her ramte skuddet nemlig Lasso Coulibaly, som endte med at sende bolden i eget net. 

Det skabte store jubelscener på Vejle Stadion, da hjemmeholdet nu havde bragt sig foran og var på vej mod tre vigtige point, men det hele skulle blive bedre endnu for Peter Sørensens tropper.

Efter 33 minutter viste Vejles Andres Ponce nemlig vejen, da han blev sendt i dybden. Her blev slået en lang bold ned mod FC Nordsjælland-målet, som blev forlænget videre til Ponce. 

Her kunne angriberen drive bolden frem til feltet, hvor han fik sendt en flad afslutning mod målet, som endte med at ryge hele vejen ind i netmaskerne til 2-0.

En kæmpe forløsning for Vejle, som på ingen måde lignede et bundhold. Det gjorde FC Nordsjælland derimod, hvor Ogura havde store problemer inde i målet, da han blandt andet kostede ved 2-0-målet med en dårlig aktion.

Tamme FC Nordsjælland

Efter pausen fortsatte det flotte Vejle-spil, da de i løbet af halvlegens første tre minutter spillede sig frem til tre kæmpe chancer. 

Her havde Allan Sousa og Tobias Mølgaard blandt andet chancen med skud tæt på mål, men denne gang var Ogura klar på stregen.

FC Nordsjælland formåede efterfølgende at komme bedre på bolden, men de var ikke ligefrem farlige på grønsværen, og det skabte utilfredshed hos de medrejsende fans, som havde et banner med, hvorpå der stod, Vi vil have FCN på banen.

Farum-klubben fik dog lidt momentum, da de kunne presse hjemmeholdets spillere ned i eget felt, men det nyttede ikke noget, når kvaliteten på banens sidste tredjedel manglede. 

Her havde Simon Adingra blandt andet flere gange muligheden for at skabe noget, men intet fungerede for gæsterne.

Vejle var derfor tæt på at komme foran med 3-0 i slutfasen, da Sousa fandt plads i feltet. Vejle-profilen kom frem til et skud fra en spids vinkel, men Ogura havde ingen problemer inde på stregen, da han fik afværget situationen.

I de døende minutter gjorde Vejle alt for, at de kunne holde fast i både bolden og stillingen, og efter 90 minutter af fredagens 3F Superliga-duel lød der en kæmpe jubel på Vejle Stadion.

Vejle formåede nemlig at holde føringen hele vejen til slutfløjt, og dermed sikrede de sig sæsonens første sejr efter 13 kampe, da det blev til en 2-0-sejr over FC Nordsjælland.


Af Raymund Nelausen
Fredag 3. december
Torsdag 2. december