Luk

Storspillende Grabara og co. dukkede Italien

| EM U21 | 17 kommentarer
Storspillende Grabara og co. dukkede Italien
Foto: Getty Images

Infoboks

Italien U21 - Polen U21 0-1
EM U21 Gruppe A
40' 0-1 Krystian Bielik

AGF-målmand Kamil Grabara spillede en forrygende kamp, da han og det polske U21-landshold slog Italien med 1-0 ved EM.

Både Italien og Polen havde lagt fra land med en sejr ved U21-EM, og onsdag aften bragede de to nationer så sammen i Gruppe A.

AGF-målmand Kamil Grabara vogtede buret for Polen, og han fik lidt at se til i første halvleg.

I hvert fald havde Italien masser af chancer i kampens indledning. Federico Chiesa og Lorenzo Pellegrini testede AGF-målmanden, der fint afviste, og i stedet kom Polen så i front.

Krystian Bielik bragede kuglen ind fra kanten af feltet, og så var polakkerne foran med 1-0, selvom Italien havde siddet på det meste inden da.

Bologna-kometen Riccardo Orsolini jublede kort før pausen, da han havde bolden i mål, men dommeren ville gennemse situationen med VAR.

Her vurderede han, at målet skulle underkendes for offside, og derfor var Polen foran 1-0 ved pausen uden at have noteret sig et eneste forsøg inden for målrammen.

Riccardo Orsolini måtte udgå før de sidste 45 minutter med en skulderskade, og han blev erstattet af Moise Kean.

Italien fortsatte med at presse på i anden halvleg, og igen var Federico Chiesa livlig, men han havde store vanskeligheder med at overliste Grabara.

Sandro Tonali blev sendt i aktion og kom hurtigt frem til et udmærket forsøg fra distancen, og helt tæt på kom Lorenzo Pellegrini med et kvarter igen.

Han bankede bolden på stolpen fra kanten af feltet, og kort efter appellerede italienerne for straffespark, men dommeren vinkede afværgende.

Italien pressede for alvor på mod slutningen af kampen, men Grabara og Polen holdt stand og vandt 1-0. AGF-målmanden blev desuden kåret til kampens spiller.

Dermed har Polen seks point på førstepladsen, og de står derfor med gode kort på hånden i forhold til at komme videre til semifinalen.

Italien ligger nummer to med tre point - samme antal som Spanien på tredjepladsen. Belgien har udspillet sin rolle.


Af Sara Margren

17 kommentarer

Fodbold er blot en sport 22:56          
Lad os håbe, at Italien slår Belgien og Spanien slår Polen, så vi slipper for at se på den slags fodbold.
Mr. Romanov 22:58          
41-11 hed skudstatistiken. Pinligt resultat af Italien og utrolig trist for turneringen hvis dette her polske hold ender med at gå videre til en semifinale. Der er ikke set et klammere fodboldhold end Polen siden Sverige U21 i 2015 og Irland på A landsholdsniveau under O´Neil. De har fedtet sig igennem siden kvalifikationsturneringen. Jeg håber så sandelig ikke at vi skal glo på dem her i en semifinale frem for Italien eller Spanien!
Lakris 23:03          
Bedømt på spil og chancer (bl.a. stolpeskud), så burde Italien naturligvis have vundet sikkert.

Men Polen havde én chance og det var - med lidt marginaler - altså nok.

Sætter naturligvis NF & DK´s præstation med at slutte foran Polen i kvalen, i relief. De slog jo også Portugal i playoff.
grundlovsdag 23:06          
Det siger vel også noget hvordan det fungerer for Polen; de havde svært ved at slå flere af holdene i vores gruppe (uafgjorte kampe mod Finland og Færøerne), men var resultatmæssigt bedst mod DK, og nu får de sejre mod Belgien og Italien. De ligner en mulig vinder af turneringen a la Sverige for fire år siden.
Mr. Romanov 23:22          
Det siger meget om Polen ja. De evner ikke at have bolden. De havde også utrolig svært ved at nedbryde Litauen og skulle først hen i slutningen af den kamp for at vinde, kan jeg huske. Litauen smadrede Danmark 6-0 hjemme og 2-0 ude. Det de kan er at stå lavt og forsvare og så slå til på en kontra eller en dødbold. Det er det de kan. Det er lidt ligesom deres A landshold. De er også håbløse når de skal have bolden. Forskellen der er så bare at de har en Lewandowski som kan afgøre en kamp ene og alene for dem.
Mr. Romanov 23:23          
* Danmark smadrede Litauen*
Fodbold er blot en sport 23:32          
@Lakris
"Sætter naturligvis NF & DK´s præstation med at slutte foran Polen i kvalen, i relief".

Nej, det gør det ikke. Prøv igen.
Onsdag 17. juli
Tirsdag 16. juli