Luk

Storspillende Mendy holdt Brentford fra point

| Premier League | 33 kommentarer

Infoboks

Brentford - Chelsea 0-1
Premier League
45' 0-1 Ben Chilwell

Edouard Mendy diskede op med flere fabelagtige redninger, som betød, at Chelsea besejrede Brentford 1-0 på Ben Chilwells mål lige før pausen.

Brentford har været svære at slå i denne sæson, hvor kun Brighton har fået skovlen under oprykkerne indtil videre.

Både Arsenal og Liverpool har tidligere forladt Brentford Community Stadium uden alle tre point, og lørdag aften var det så Chelseas tur til at bide skeer med Thomas Franks genstridige mandskab i noget af en danskerduel.

Andreas Christensen stod således overfor Mathias Zanka, Christian Nørgaard og Mathias Jensen fra kampens start, hvor også den tidligere FC Midtjylland-spiller Frank Onyeka var med.

Netop nigerianeren var der fokus på i kampens begyndelse, da han måtte bide et par minutter i græsset efter en kollision med Ruben Loftus-Cheek midt på banen.

Onyeka kom dog på benene igen, netop som der ellers blev gjort klar til at Mads Bidstrup skulle erstatte ham.

Opgøret var lidt om at komme i gang efter opholdet, men midtvejs blev der skudt gang i begivenhederne i begge ender af banen.

Nørgaard videreformidlede Sergi Canos’ hårde indlæg lige ned i skøjterne på Bryan Mbuemo. Franskmanden knaldede til kuglen, som prellede af på stolpen.

Chelsea stormede ned i den anden ende, hvor Romelu Lukaku med en smart afslutning dirigerede bolden forbi David Raya på Timo Werners flade aflevering ind i feltet. Men belgieren var kommet et stykke ind i offsiden, og målet blev derfor annulleret.

Opgøret var ganske lige, men det var Chelsea, som havde de bedste muligheder. Efter 37 minutter fik Timo Werner en sådan, da målet åbnede sig op for tyskeren, som dog overplacerede sin afslutning.

Han kunne tage ved lære af Ben Chilwell, som viste afslutningsfærdigheder som en angriber, netop som uret rundede de 45 minutter.

Et indlæg røg ud til venstrebacken på feltkanten, og med venstrefoden knaldede han den op nær det ene målhjørne og bragte Chelsea i spidsen med 1-0 ved pausen.

Anden halvleg var som den første lidt om at komme i gang på chancefronten, men efterhånden kom tilbuddene.

Lukaku fik et stort et af slagsen med tyve minutter igen. En løs bold havnede for fødderne af Lukaku lige under mål, men Chelseas rekordindkøb sendte bolden over. Han så dog ud til at være offside i situationen.

I de næste minutter var det Brentford, som trykkede på, og Mathias Zanka var ophavsmand til en chance. Et langt indkast fra midtstopperen forvandlede Ivan Toney til en afslutning, men Edouard Mendy var på plads og afværgede til hjørnespark.

Kort efter måtte Mendy som i første halvleg have hjælp af træværket for at holde Brentford fra fadet. Igen var det Mbuemo med afslutningen, som tog stangen.

Brentford fortsatte med at stille spørgsmål til Chelseas forsvar, og med syv minutter igen kom Mendy flyvende ud af sit mål og gjorde sig bred, hvilket stoppede Saman Ghoddos, som ellers var kommet på fantastisk skudhold.

Nørgaard tacklede sig til riposten og sendte den forbi Chelseas målmand, men inde foran kassen stod Trevor Chalobah og luftede ud til alt held for Chelsea.

Brentford bare fortsatte, og kort efter havde Nørgaard endnu en afslutning, som blev blokeret. Også Pontus Jansson ville lege med i skydeteltet, men hans afslutning parerede Mendy med hovedet.

Senegaleseren kom op igen, og det viste sig vigtigt, for i andet minut af overtiden var der igen brug for Mendy. Nørgaard saksesparkede på mål. Den afslutning havde retning indenfor rammen, men Mendy hev sig op under overliggeren og viftede forsøget over med en ny fantastisk redning.

Chelsea endte med at vinde 1-0 og fører Premier League et enkelt point foran Liverpool.
 


Af Casper Baunsgaard
Mandag 6. december
Søndag 5. december