Luk

Stort drama i Serbien-comeback mod Portugal

| VM | 38 kommentarer

Serbien formåede at vende 0-2 til 2-2, da de lørdag aften sikrede sig det ene point mod Portugal i VM-kvalifikationen, som fik en hektisk afslutning.

Portugal skulle lørdag forsøge at blive på vinderkurs, da de tørnede sammen med Serbien i Beograd til den anden spillerunde i Gruppe A i kvalifikationen til VM.

Portugiserne indledte deres kvalifikation med en smal 1-0-sejr over Azerbaijan, hvor Serbien også sikrede sig tre point efter en 3-2-sejr over Irland.

Lørdag aften var det dog gæsterne, som kom bedst ud til opgøret, da Liverpools Diogo Jota i den grad var i hopla. Han åbnede nemlig ballet for Portugal efter 11 minutter, da han gjorde det til 1-0.

Det skete, da Bernardo Silva smed et perfekt indlæg ind i panden på Jota, som headede gæsterne foran. Jota var dog ikke tilfreds med det ene mål, så 20 minutter senere gjorde han det også til 2-0.

Denne gang var det Cedric Soares, som lagde et indlæg til Jota, hvor han endnu en gang brugte hovedet til at sende bolden ind i netmaskerne. En stærk første halvleg af Portugal, men Serbien svarede tilbage efter pausen.

Her blev gæsterne nemlig overrumplet af de serbiske spillere, som i løbet af 15 minutter havde skabt status quo i opgøret. 

Aleksandar Mitrovic reducerede blot et minut efter pausen, da han også ville lege med i luftrummet og headede bolden i mål.

Efter 61 minutter var det så Filip Kostic, som skabte kæmpe jubel blandt de serbiske spillere, da Serbien slog til på en kontra og fuldstændig udspillede Portugals defensiv. 

Sikke en omstilling af hjemmeholdet, som på tætte tidspunkt var det bedste mandskab.

Efterfølgende jagtede de da også endnu et mål, hvor de pressede Portugal helt i bund. De havde masser af chancer i en lang periode, hvor gæsterne var fuldstændig på hælene.

I slutfasen kom gæsterne fra Portugal mere på bolden og virkede generelt tilfreds med det ene point i Serbien. Hverken Cristiano Ronaldo eller Bruno Fernandes lignede en trussel til sidst, da Portugals profiler spillede bolden rundt mellem hinanden.

Serbien formåede dog hellere ikke at få prikket endnu en bold i mål,  men fik til gengæld smidt en mand ud med et rødt kort, da  Nikola Milenkovic gik for hårdt ind i en tackling.

Dybt inde i dommerens overtid var Portugal dog tæt på at stjæle de tre point, da Ronaldo fik sendt bolden forbi serbernes målmand. Her var der dog en forsvarsspiller, som kom flyvende og akkurat nåede at cleare bolden på stregen.

Ronaldo var dog på ingen måde tilfreds, da det lignede at bolden var over stregen, men der er ikke VAR i VM-kvalifikationen, og dermed endte opgøret mellem Serbien og Portugal med 2-2 efter et flot comeback af hjemmeholdet.

Andetsteds sikrede miniputnationen fra Luxembourg et stort resultat, da de formåede at tage til Dublin og besejre Irland med 1-0.

Det var et opgør, hvor gæsterne var godt med i dele af kampen, og fem minutter tid var det så Gerson Rodrigues, som sikrede Luxembourg de tre point mod Irland i VM-kvalifikationen.


Af Raymund Nelausen

38 kommentarer

man-fred 22:43          
Flot comeback? Ja sgu da klart man kan få point når dommeren/linjedommeren i helt skæv! Den bold var klart inde..
LosBlancoz 22:43          
Hvorfor har man ikke goal line Technology til sådan en kamp? Jeg aner ikke om bolden var over stregen eller ej, men hvorfor har man det ikke, så man kan være på den sikre side?
GoodOldArsenal 22:43          
Hvorfor er det, at man ikke bruger goal line technology i kvalkampene? Jeg forstår det simpelthen ikke.

EDIT: Dejligt at se, at jeg ikke var ene om den tanke.
Summer_of_George 22:44          
Dejligt. Portugal fortjente ikke at vinde EM, så dette er vel bare karma.
læderkuglen 22:47          
Bolden var klart over stregen og jeg forstår sgu godt, at Ronaldo demonstrativt før tid forlod banen og kylede sit anførerbind på græsset. Skandaløst. Men god lir.
Chris4700 22:49          
Det lignede bolden var inde, så muligvis Portugal blev snydt. Som andre undrer sig over, hvorfor er der ikke goal line technology? Eller VAR til at hjælpe dommeren, som må tage en hurtig beslutning.

Men uanset hvad, hvor er det dog skandaløst, at Portugals største og mest erfarne profil, OG ANFØRER (!!!!), vælger at forlade kampen før den er færdig og smide anførerbindet i protest! Fair nok at være frustreret, men det der er i min bog ud over al kritik.
Indrømmet, har aldrig brudt mig om manden. Hans forfærdelige personlighed overskygger simpelthen hans evner på en fodboldbane for mig personligt, og i aften var da bare endnu en bekræftelse herpå
Onsdag 27. oktober
Tirsdag 26. oktober