Luk

Stort drop kostede for Sociedad i baskerderby

| La Liga | 0 kommentarer

Infoboks

Real Sociedad - Athletic Club 1-1
La Liga
58' 1-0 Alexander Isak
84' 1-0 Inigo Martinez
90' 1-1 Iker Muniain

Real Sociedad var godt på vej mod sejren i det baskiske derby mod Athletic Club, men i overtiden droppede Sociedad-keeper Alex Remiro, så derbyet endte 1-1.

Søndag aften kunne La Liga byde på det baskiske derby, da Real Sociedad hjemme på Reale Arena i San Sebastian tog imod rivalerne fra Athletic Club.

Her var der meget mere end tre point på spil i et rivalopgør, som fik sin begyndelse tilbage i 1909, og derfor var der fuld fart på lægterne gennem opgøret.

Inde på græstæppet på Reale Arena blev der også gået til stålet, hvor der var drama allerede i kampens begyndelse, da Inaki Williams faldt til jorden i Sociedad-feltet.

Den holdning havde dommeren dog ikke, og derfor blev der vinket afvisende til stor frustration for gæsterne.

Hos hjemmeholdet havde de deres skandinavske duo med helt i front, hvor Alexander Sørloth og Alexander Isak startede, og sidstnævnte var tæt på at få Reale Arena til at gå amok efter 19 minutter.

Her kom svenskeren frem til en mulighed, da han drev bolden op til kanten af feltet og sendte et hårdt skud mod mål. Det var dog ikke noget, som vakte Unai Simon problemer inde på stregen, der fik afværget situationen.

Sociedad var det bedste mandskab før pausen, hvor de formåede at holde godt styr på gæsterne fra Bilbao, men der kom ingen mål i første halvleg, og derfor var stillingen 0-0 ved pausen.

Den svenske prins af Baskerlandet

I anden halvleg begyndte Athletic Club nu også at vise sig frem i den baskiske duel, hvor Raul Garcia var tæt på at åbne ballet efter få minutter.

Her viste han nemlig styrken i luftrummet og fik sendt et godt hovedstød mod mål, men endnu en gang kom der ikke en scoring, da Sociedads Alex Remiro tog bolden til sig på stregen.

Efter 58 minutter fik de mange tilhængere på Reale Arena dog endelig noget at juble over, da Sociedad fik tilkendt sig et straffespark, og så kunne svenske Isak gå til bolden.

Her sparkede han den lige midt i målet, og så kunne jublen hos både Sociedad-spillerne og fansene bryde ud, hvor det nærmest lød som om, at de havde vundet det spanske mesterskab.

Dette var et tydeligt bevis på, at kampen handlede om mere end tre point, og derfor måtte de også ærgre sig få minutter senere, da Sørloth kom tæt på at udbygge føringen.

Den norske angriber kom nemlig flyvende i feltet og satte panden på et indlæg, men Sørloth fik ikke ordentligt ram på bolden, som røg ud på tribunen bag målet i stedet.

Kæmpe drop af Remiro

Athletic Club havde nu meget travlt, og de kom nu også længere frem på banen i jagten på en udligning.

De lagde nemlig et tungt pres på hjemmeholdets defensiv og kom frem til enkelte chancer, men det gav til gengæld også Isak muligheden på omstillinger, hvor svenskeren virkelig fik vist sine kvaliteter, men Athletic holdt ham dog fra fadet.

Det lignede længe, at Sociedad ville få alle tre point, da Athletic havde fået Inigo Martinez udvist efter to gule kort, og derfor var fejringen på Reale Arena så småt begyndt.

Men i dommerens overtid blev der begået et klodset frispark på kanten af feltet, som gav Iker Muniain chancen for at udligne i en dramatisk slutfase.

Her sparkede han bolden mod venstre hjørne, men Alex Remiro inde på stregen kunne uden problemer bokse bolden væk igen.

Eller det troede man i hvert fald, for Sociedad-keeperen endte med at bokse bolden ind på overliggeren, så den i stedet fløj i mål til kæmpe jubel blandt Athletic-spillerne, mens hjemmeholdet faldt opgivende til jorden.

Det endte også med at blive kampens resultat, og dermed endte det baskiske derby med en pointdeler mellem Real Sociedad og Athletic Club efter et stort målmandsdrop i overtiden.


Af Raymund Nelausen
Onsdag 19. januar
Tirsdag 18. januar