Luk

Stort Junker-bud afvist: Vil blive i Japan

| J. League | 12 kommentarer

Infoboks

Urawa Red Diamonds afviste i sommer et kæmpe bud på Kasper Junker, der herefter røg af holdet. Angriberen vil meget gerne blive i Japan, og han er åben over for en forlængelse med Urawa.

Kasper Junker startede som lyn og torden i sin japanske klub Urawa Red Diamonds i foråret, men den danske angriber har kæmpet lidt mere med spilletid og målform siden i sommer.

Junker mistede sin startplads, efter han ellers havde banket kasser ind i foråret, og det skyldtes ifølge angriberen tre ting: De høje temperaturer, et brækket kindben og et gigantisk bud udefra i sommer.

- Jeg brækkede kindbenet og fik et setback, samtidig med at jeg skulle vænne mig til den absurde varme i sensommeren. Vi spillede i 35 grader, og luftfugtigheden er helt sindssyg, siger Kasper Junker til bold.dk.

- Jeg kom egentlig hurtigt ovenpå efter skaden, men træneren følte, at holdet gjorde det godt uden mig på det tidspunkt. Det skal man respektere, men man må også gerne være uenig som spiller, og det var jeg.

Urawa afviste et kæmpe bud på Junker i sommer, som ifølge bold.dk's oplysninger var fra Vissel Kobe, ligesom der var Serie A-interesse for den danske angriber.

Junker stortrives i Urawa og var derfor ikke skuffet over det afviste bud, men det var da en kamel, der lige skulle sluges.

- Klubben modtog et rigtig, rigtig højt bud på mig i sommer, og derefter røg jeg lidt ud af holdet. Når sådan noget sker for en spiller, er det klart, at der går nogle tanker gennem dit hoved, og så endte jeg ude af holdet.

- Jeg er super glad for at være i Urawa, så jeg accepterede, at klubben overhovedet ikke var interesseret i at forhandle. Men at jeg røg ud af holdet, var jeg selvfølgelig skuffet over. Det har jeg lagt til side, og jeg føler, jeg har genfundet formen.

Det var ikke fordi, du var utilfreds med, at klubben ikke lyttede til det store tilbud?

- Nej, det var det ikke. Jeg havde været igennem det med Bodø før, og jeg ville ikke ud i den slags igen. Det var en af grundene til, at jeg tog det roligt, da de afviste buddet. Jeg orker ikke det cirkus, hver gang der kommer et bud.

- Jeg skulle lige sluge, at der var et økonomisk bud, der var rigtig, rigtig højt, både for klubben og for mig. Det var noget, der virkelig kunne have sikret mig rigtig meget. Men jeg kom hurtigt over det, og jeg er sindssygt glad i Urawa.

Åben for forlængelse
Kasper Junker har kontrakt med Urawa Red Diamonds til udgangen af 2022, men klubben har en option på et år mere, som skal udløses senest til sommer.

Junkers håb er at blive i Japan, hvor han trives, og han er åben for en længere aftale i Urawa, hvis ellers han er tiltænkt en nøglerolle.

- Min plan er at blive i Japan. Jeg er glad for at være i Urawa, og det eneste, jeg egentlig ønsker, er at skrive en lidt længere kontrakt, så jeg er lidt mere sikker på, hvad der skal ske.

- Jeg har flyttet meget rundt de seneste par år, og nu vil jeg egentlig bare gerne skrive en lidt længere kontrakt og mærke den tillid. Det er det, jeg håber på.

- Urawa er glade for mig, og de siger mange gode ting til mig om deres planer for mig. Så vi må sætte os ned og se, hvad der skal ske, for jeg har heller ikke lyst til at sidde på bænken igen, når jeg føler, at jeg har bevist, at jeg er god nok til at spille.

- Så jeg er åben for at skrive en lidt længere kontrakt med Urawa, hvis deres udspil altså viser, at de virkelig satser på mig som en nøglespiller, siger Junker.

Svær at lokke tilbage til Europa
Kasper Junker trives så godt i Japan, at der skal noget ekstraordinært til, hvis han skal tilbage til Europa, fastslår han.

- Jeg har fået skabt mig et virkelig fedt navn herovre, og der er stor respekt om mig, både fra fans og modstandere. Det gør også bare, at jeg rigtig gerne vil blive her. Jeg er meget tilfreds her i Japan, og der skal virkelig et godt tilbud på bordet, hvis jeg skal tilbage til Europa.

Kan du forestille dig at være så længe i Japan – man er jo også langt væk fra familie og venner?

- Jeg har aldrig tænkt så lang tid frem i karrieren, så det er svært at sige, hvor langt opholdet ender med at blive. Men jeg kan se en tendens i, at udlændinge enten tager hjem efter et halvt år eller bliver længe.

- Standarden i klubberne er så god, og landet er så dejligt at leve i, så mange trives herovre. Omvendt er det en udfordring, at der så stor tidsforskel i forhold til derhjemme.

- Jeg har ikke set min familie, siden jeg tog herned i april, og man står meget med tingene alene, selvom klubben selvfølgelig hjælper. Halvdelen af dagen er der ikke nogen, der er vågne derhjemme i Danmark, så man er meget isoleret fra resten af verden.

- Det føler jeg også, jeg er, men jeg føler, at jeg har bygget noget godt op her med min fodbold, som jeg er stolt af, og hvis jeg skifter væk, vil det føles som et spildt år, siger den danske angriber.

27-årige Kasper Junker står noteret for 16 mål og to assists i 29 kampe for Urawa.


Af Sara Margren

12 kommentarer

Slettet(131037211411) 09:14          
Med alt respekt, så interesserer japansks fodbold mig ikke. Flyt til Holland eller England, og interessen kommer
Xinx 09:19          
Med alt respekt, så interesserer japansks fodbold mig ikke. Flyt til Holland eller England, og interessen kommer
Ja, Junker (som helt sikkert læser den her tråd). Hør nu efter hvad Claus145 siger. Hans kongelige højhed har talt.
Kimbkristensen 09:34          
Han er da pænt ligeglad med, om du er interesseret eller ej...
Vejle1891Boldklub 10:10          
Jeg har gået i parallelklasse med Junker og spillet lidt med ham i Vinding, så jeg kan godt give beskeden videre ;)
AaBager 10:22          
Folk er forskellige. På min interesseskala er japansk fodbold en del højere end Claus145s mening. Hos Claus er det lige omvendt.
Slettet(270000221401) 10:26          
Med alt respekt, så interesserer japansks fodbold mig ikke. Flyt til Holland eller England, og interessen kommer
Haha, er du seriøs?
Latinovikingo 10:35          
Det han har i gang i er megafedt, synes jeg. Hvorfor ikke være realistisk og få de bedste oplevelser ud af sin talent? Japan er en sindsyg fed land. Jeg ville også ønske at bo der i et stk. tid, men folk som mig med en "almindelig" karriere har jo brug for en arbejdstilladelse - og de skaffer man bare ikke ud af ingenting.
Onsdag 19. januar