Luk

Strålende scoring sender Angola ud af AFCON

| Africa Cup of Nations | 2 kommentarer

Infoboks

Angola - Mali 0-1
Africa Cup of Nations Gruppe E
37' 0-1 Amadou Haidara
Mauretanien - Tunesien 0-0
Africa Cup of Nations Gruppe E

Mali sendte tirsdag Angola ud af de afrikanske mesterskaber, da Mali vandt en spinkel 1-0-sejr i sidste runde af gruppespillet. Tunesien er også videre fra gruppe E med 0-0 mod Mauretanien.

Sent tirsdag aften blev de sidste gruppekampe i African Nations Cup spillet, og i gruppe E var alt muligt inden de to sidste kampe, hvor Mali mødte Angola, mens Tunesien mødte Mauretanien.

Mali var inden sidste kamp sikre på avancement, da holdets fire point var nok til at havne blandt de fire bedste treere i de seks grupper, men Angola kunne med både en sejr og en uafgjort spille sig videre.

Det stod da også 0-0 indtil otte minutter før pausen, men så slog den 21-årige RB Leipzig spiller Amadou Haidara til for Mali.

Efter en halvleg med flere chancer, viste Haidara sin flotte sparketeknik, da han bragede på mål fra feltkanten med venstrebenet, så bolden fløj i mål til 1-0 for Mali.

I anden halvleg havde ingen af holdene held til at komme til større chancer, og så var det altså Mali, som til slut kunne tage sejren på 1-0 og dermed kalde sig gruppevindere.

Angola må til gengæld vende hjem fra Egypten og de afrikanske mesterskaber, da nationen er den dårligste tredjeplads af de seks ved mesterskaberne.

Tunesien og Mauretanien spillede 0-0, og derfor er Tunesien videre som nummer to efter tre uafgjorte kampe.


Af Jonas Dalgård
Onsdag 20. oktober
Tirsdag 19. oktober