Luk

Straffesparksdrama i Sevilla: To nye rekorder

| Champions League | 0 kommentarer

Infoboks

Salzburg - Kalsdorf
Pokal (22/09)
bet365 1,02 15,00 21,00

De fire straffespark, der blev givet i første halvleg af Champions League-opgøret tirsdag mellem Sevilla og RB Salzburg, og de tre tildelt til Karim Adeyemi er begge rekorder i turneringen.

Champions League startede ud i går – og det med et brag – da først Young Boys slog Manchester United og Cristiano Ronaldo på hjemmebane, og Sevilla og RB Salzburg tog del i en rekordhalvleg med ikke mindre end fire straffespark inden pausen.

Hvor den første kamp var en sensation, var den anden kamp en decideret rekord. Fire straffespark (tre til RB Salzburg og ét til Sevilla) i én halvleg er nemlig aldrig før set i Champions League-æraen.

Det meddeler UEFA på sin hjemmeside, og så oplyser OptaFranz desuden, at de tre straffespark som østrigernes Karim Adeyemi vandt til Salzburg i første halvleg også er en rekord.

Vinder den unge tysker et enkelt straffespark mere i årets turnering, tangerer han også rekorden for flest straffespark i en hel Champions League-sæson, som Arjen Robben lige nu er indehaver af med fire styks vundet.

Kampen mellem Sevilla og RB Salzburg endte med 1-1, selvom dramaet også bød på et rødt kort til Sevilla i anden halvleg. RB Salzburg misbrugte dermed to straffesparksforsøg og formåede ikke at udnytte 40 minutters overtal til deres fordel.

Sevillas træner Julen Lopetegui havde derfor også svært ved at kritisere sit hold efterfølgende i en kamp, hvor han følte, at alt, hvad der kunne gå galt, gik galt. Holdets målscorer i kampen, Ivan Rakitic, giver sin træner ret, men understreger samtidig, at det ikke går at lave tre straffespark.

- Vi kan ikke lave tre straffespark i Champions League, det bliver vi nødt til at lære af. Jeg tror, at det er en rekord med tre straffespark på 36 minutter, det, tror jeg aldrig, er sket for mig før, siger han ifølge Marca.

Efter dramaet har de to hold dermed et point hver, ligesom de to andre hold i puljen, Wolfsburg og Lille, har efter deres 0-0-opgør i det franske.


Af Kristoffer Lind Pedersen
Onsdag 22. september
Tirsdag 21. september