Luk

Stuttgart er meget tæt på oprykning efter sejr

| 2. Bundesliga | 13 kommentarer

Stuttgart vandt med hele 6-0 over Asger Sørensen og Nürnberg i 2. Bundesliga. Samtidigt tabte Hamburger SV, og dermed er Stuttgart meget tæt på Bundesligaen.

I Stuttgart var på jagt efter vigtige point i toppen i kampen om andenpladsen i 2. Bundesliga, da modstanderen var Nürnberg, der havde Asger Sørensen med fra start. 

Inden opgøret lå Stuttgart på andenpladsen et point foran Hamburger SV, og med to runder tilbage af 2. Bundesliga var det derfor næsten påkrævet med en sejr.

Omvendt kunne Nürnberg spille sig meget tæt på en ny sæson i 2. Bundesliga med en sejr.

Opgøret i Nürnberg startede rigtig godt ud for Stuttgart, og der skulle ikke gå lang tid, før at der var gevinst for rækkens nummer to. 

Efter 11 minutter bragte Silas Wamangituka Stuttgart foran med 1-0. Han snuppede bolden fra et tøvende Nürnberg-forsvar, og så havde han en motorvej ned mod mål. Her svigtede han ikke og satte bolden sikkert i nettet.

Nürnberg var presset i bund, og holdet havde det svært i kampens indledning. 

Midt i anden halvleg blev det også 2-0 til Stuttgart, og det blev et lidt tilfældigt mål. En høj bold tæt under mål dumpede ned til Atakan Karazor, som kunne banke bolden i mål til 2-0. 

Stuttgart var ikke færdig med at brillere de første 45 minutter, og det blev også 3-0 kort før pausen. 

Efter en hurtig omstilling blev målscoreren Silas Wamangituka sendt afsted, og han sprintede fra Nürnberg-forsvaret. På midten var Sasa Kalajdzic helt fri, og han fik bolden i fødderne. Han kunne ubesværet gøre det til 3-0. 

Det var også stillingen ved pausen. 

Efter pausen buldrede Stuttgart videre, og Nürnberg havde intet modtræk til udeholdets pres. 

Efter 52 minutter viste måltavlen 4-0 til Stuttgart, da Nicolas Ivan Gonzalez stod for scoringen. Sasa Kalajdzic fik på flot vis drejet rundt i højre side og fik smækket et indlæg ind i feltet. Inde på midten var Nicolas Ivan Gonzalez ganske vaks og kunne med et kraftfuldt hovedstød gøre det til 4-0. 

Det var hans fjerde mål i de seneste tre kampe for Stuttgart. 

Det skulle blive værre for Nürnberg, da det kort efter blev 5-0. Igen var det Atakan Karazor, der stod for målet. Efter et hjørnespark stod Nürnberg-forsvaret ganske passivt, og tæt under mål stod Karazor helt fri og kunne nemt prikke bolden i mål til 5-0.

Der blev også 6-0 til Nürnberg, og her var Gonzalez på pletten igen, da han scorede efter et hurtigt kontraangreb. 

Kampen endte med 6-0 til Stuttgart. 

Andetsteds mødte ligaens nummer tre Hamburger SV FC Heidenheim på hjemmebane, og her skulle Hamburger SV helst vinde, hvis drømmen om direkte oprykning skulle holdes i live. 

Det lykkedes dog ikke for Hamburger SV, da holdet tabte 1-2 på en scoring i overtiden. 

Dermed overhaler Heidenheim Hamburger SV og indtager nu tredjepladsen.

Med resultatet er Hamburger SV på fjerdepladsen i 2. Bundesliga. 

Stuttgart er nu tre point foran Heidenheim med en runde tilbage og er dermed meget tæt på at rykke op i Bundesligaen.

Andetsteds var topholdet Bielefeld, der var sikre på oprykning inden kampen, på besøg hos Karlsruhe, der lå på en nedrykningsplayoffplads. Inden kampen havde Karlsruhe tre point op til Nürnberg og Asger Sørensen over stregen. 

Kampen mellem Karlsruhe og Bielefeld endte 3-3.


Af Anders Jensen
Fredag 22. januar
Torsdag 21. januar