Luk

Luk

Stuttgart overlever i overtid - Hertha i playoff

| Bundesliga | 10 kommentarer

Bundesligaen leverede lørdag et voldsomt drama, da Stuttgart vandt i overtiden mod Köln og sikrede sig overlevelse på bekostning af Hertha Berlin, der tabte til sidst mod Dortmund. Hertha skal nu i playoff om overlevelse.

Lørdag var der tæppefald i Bundesligaen, da den ligaen sidste runde blev spillet - alle kampe på samme tid klokken 15:30.

I bunden af rækken var der stadig spænding om 16.-pladsen, der sender den givne klub ud i to drabelige playoff-kampe mod tredjepladsen fra 2. Bundesligaen.

Stuttgart havde inden sidste runde tre point op til Hertha Berlin på 15.-pladsen, og det var de to klubber, der dystede om at undgå playoff, selvom Bielefeld teoretisk havde en minimal chance.

Stuttgart skulle vinde hjemme mod Köln, og Hertha Berlin ville omvendt være sikre med bare ét point, men da hovedstadsklubben skulle møde Dortmund ude, var det ganske åbent.

Det startede godt for forfølgerne Stuttgart, da de bragte sig foran efter et brændt straffespark, der dog endte i en scoring kort efter. Der var blot spillet 12 minutter mod FC Köln.

Glæden blev dog kort på lægterne, for omkring fem minutter senere kom Hertha Berlin foran i Dortmund, da de også fik tilkendt et straffespark.

Begge bundholdsføringer holdt til pausen, men der kom grus i maskineriet hos både Hertha og Stuttgart i anden halvleg.

Stuttgart-keeper Florian Muller dummede sig gevaldigt efter en times spil, da han slet ikke fik ramt på bolden, og Anthony Modeste let kunne score i et tomt mål.

Fejlen kom til at stå i endnu større kontrast kort efter, da Erling Haaland omsatte et straffespark mod Hertha Berlin og gjorde det til 1-1, og Dortmund pressede på for sejren, selvom de som sådan ikke havde andet at spille for end æren.

Med fem minutter tilbage af kampene blev spændingen total, da Dortmund kom på 2-1 mod Hertha. Den unge Youssoufa Moukoko, der netop var kommet på banen, slap igennem berliner-defensiven og bankede bolden ind via stolpen. 

Nu skulle der blot en enkel Stuttgart-scoring til for at bytte plads med Hertha Berlin.

I to minutters overtid skete det så.

Stuttgart pressede på mod Köln og smækkede en bold ind i feltet, der blev forlænget, inden Wataru Endo på heroisk vis kastede sig frem og headede 2-1-målet i kassen.

Stadion gik amok - Stuttgart havde byttet plads med Hertha Berlin og sikrede sig overlevelse i kampens sidste minutter!

Opgørene endte med Hertha-nederlag og Stuttgart-sejr, hvorfor sidstnævnte altså sikrer sig endnu en sæson i Bundesligaen, mens Hertha Berlin skal ud i to gyser-kampe om overlevelse.


Af Tobias Bladt Haarder
Fredag 20. maj
Torsdag 19. maj