Luk

Suarez og Son kæmper om årets mål

| bold.nyt | 36 kommentarer

Infoboks

Atletico Madrids Luis Suarez og Tottenhams Son Heung-min er blandt de nominerede til årets mål - den såkaldte Puskas Award. 

Lad os få afklaret den danske vinkel med det samme. Lyngbys Nicolai Geertsen er ikke nomineret til årets mål - bedre kendt som Puskas Award - for hans utrolige mål mod Slagelse i Sydbank Pokalen tidligere på måneden.

Det skyldes ganske enkelt, at kun mål scoret i perioden fra 20. juli 2019 til 7. oktober 2020 er mulige vindere i år. Det betyder dog, at Geertsen kan komme i spil til at vinde næste år. 

Der er til gengæld masser af andre glimrende scoringer, der er nomineret. Blandt andet Luis Suarez' scoring med hælen mod Mallorca i december sidste år. 

Det samme er Tottenhams Son Heung-min for hans flotte solotur fra eget felt mod Burnley - sjovt nok på samme dag, som Suarez' scoring. 

Derudover gemmer der sig nogle utroligt flotte saksesparksscoringer fra henholdsvis Giorgian De Arrascaeta og André-Pierre Gignac samt et mål fra egen banehalvdel af Leonel Quiñónez.

De nominerede til Puskas Award:

- Shirley Cruz - Costa Rica v. Panama
- Giorgian De Arrascaeta – Ceará SC v. CR Flamengo
-Jordan Flores – Shamrock Rovers FC v. Dundalk FC
- André-Pierre Gignac – UANL Tigres v. Pumas UNAM
- Sophie Ingle – Arsenal WFC v. Chelsea FC Women
- Zlatko Junuzović – SK Rapid Wien v. FC Red Bull Salzburg 
- Hlompho Kekana – Mamelodi Sundowns FC v. Cape Town City FC
- Son Heung-min – Tottenham Hotspur FC v. Burnley FC
- Leonel Quiñónez – Universidad Católica v. CSD Macará
- Luis Suárez – FC Barcelona v. RCD Mallorca
- Caroline Weir – Manchester City WFC v. Manchester United WFC 

Du kan se alle målene HER. 


Af Andreas Roesen

36 kommentarer

Chrillinho 10:47          
Nu har jeg kun lige tjekket Suarez´ og Sons mål, men enhver der har nogenlunde styr på fodbold, selv har spillet det m.m. må erkende at Suarez´ mål simpelthen bare er vanvittigt. Opspillet, udførelsen osv. Det er simpelthen så vildt. Sons mål er også virkeligt flot, men den primære følelse man sidder tilbage med efter det mål, er dårligt forsvarsspil. Uden at have set de andre, ville jeg blive ret overrasket hvis Suarez ikke vandt den
Bender 10:51          
Enig. Suarez´s afslutning er uimodståelig.
Campeones32 10:56          
Selv som real-mand og anti-suarez tabte jeg kæben da jeg så det mål. Hvordan man tænker så hurtigt er vildt.
Til gengæld er Son´s mål også fuldstændig vanvittigt, et sprint på 70 meter med modstandere omkring sig hele tiden. Vildt
Kahuna 10:58          
Suarez mål er vanvittig flot, men Kekanas drøn tager førstepladsen for mig. Derudover er der bare et eller andet Gignacs saksespark som får det til at se helt fantastisk ud
Donny 11:03          
Prøv at se dem allesammen. Der er nogle gode basser i mellem: https://www.fifa.com/the-best-fifa-football-awards/puskas-award/
Jeg er stor fan af lækre langskud, se Hlompho Kekanas mål, det er vildt. Der er også nogle fine helflugtere (2 sakse) og 3 damer, som en del uskarpe superligaklubber godt kunne bruge.
Will 11:08          
@ Chrillinho
Nu har jeg kun lige tjekket Suarez´ og Sons mål, men enhver der har nogenlunde styr på fodbold, selv har spillet det m.m. må erkende at Suarez´ mål simpelthen bare er vanvittigt. Opspillet, udførelsen osv. Det er simpelthen så vildt.
For mig betød opspillet til Suarez´ mål også en del. At det så krydres med en af de mere kreative og veludførte afslutninger gør målet helt sublimt.

Jeg savner generelt flere nomineringer i denne type kategorier, hvor opspillet også honoreres.

Sons mål mindede mig om årets mål i 2004 (det blev dog aldrig nomineret til årets mål i globalt): https://www.youtube.com/watch?v=k6rvDlX3gg0
Latinovikingo 11:09          
Okay, jeg bliver altså nødt til at være kontroversiel her. Damernes og herrenes mål burde IKKE være i det samme konkurrence. Kvinderne får aldrig nogensinde en chance til at vinde, hvis de er seriøst de bedste mål de får scoret over et helt år. Jeg forstår godt den progressiv tanke om at dømme begge køn med de samme parametre. Normalt ville jeg være enig, men det fungerer simpelthen ikke her. Kvindernes mål - i hvert fald dem i år - ser man altså week in and week out i herrefodbold, så hvorfor nominere dem overhovedet?
Mandag 25. januar
Søndag 24. januar