Luk

Suarez-træffer reddede Atletico i guldjagten

| La Liga | 18 kommentarer

Atletico Madrid vendte et truende nederlag til en 2-1-sejr mod Osasuna og går ind til sidste spillerunde som nummer et i La Liga. Luis Suarez blev matchvinder.

Søndag var der fuldt program i La Liga, og spændingen var i den grad til stede.

I toppen af rækken var det inden dagens kamp uhyre spændende, da mesterskabet skal afgøres i en tæt kamp mellem Atletico Madrid, Real Madrid og Barcelona.

Atletico var inden søndagens program nummer et med to point ned til Real Madrid på andenpladsen, mens Barcelona var fire point efter.

Altså havde Atletico fordelen, og søndag kiggede midterholdet Osasuna forbi Madrid.

Fra kampens start var det et tydeligt kampbillede, hvor Atletico var altdominerende og skabte langt flest chancer.

Særligt Luis Suarez og Angel Correa voldt problemer for Osasuna, men det var som om, at skarpheden manglede.

Suarez skød på blandt andet på stolpen efter godt 20 minutter fra meget tæt hold, og kort efter bød den uruguayanske angriber sig så til med en fremragende detalje.

Han fik en hoppende bold, som han tog mellem to Osasuna-spillere og kom fri til afslutning. Suarez trykkede af, men afslutningen strøg lige forbi mål.

Osasuna skabte i mellemtiden intet, men da Atletico ikke greb sine chancer blev det ved 0-0 ved pausen.

I anden halvleg fik Stefan Savic nettene til at blafre for Atletico, men forsvareren var i offside, og kort efter fik Yannick Carrasco så også en scoring annulleret.

Det virkede ikke til at være Atleticos dag, og det blev endnu værre i det 76 minut, da Ante Budimir højst overraskende stangede Osasuna på 1-0 i en situation, hvor det lignede, at Jan Oblak stoppede afslutningen, men den havde altså akkurat passeret mållinjen, og så skulle de fremad.

Det kom de, og det gav pote for Atletico Madrid, som kom på 1-1 i det 82. minut, da Renan Lodi blev spillet dybt og knaldede bolden i kassen i det nærmeste hjørne, og seks minutter senere skulle det blive endnu bedre.

Et strålende angreb havnede på baglinjen ved Yannick Carrasco, der med en cutback-aflevering fandt Luis Suarez, der i en fri position satte indersiden på bolden og sendte bolden i kassen.

Suarez hev trøjen af og fløj afsted i jubel med Atletico-lejren, der fejrede føringsmålet behørigt.

Det skulle blive det sidste mål i kampen, og dermed er Atletico nu fortsat nummer et inden sidste spillerunde, hvor Real Madrid fortsat kan nå Atletico.

I subtoppen vandt Villarreal med imponerende 4-0 over Sevilla, hvorfor Villarreal er nummer syv, der giver Conference League-kampe.

Både Real Sociedad og Real Betis vandt dog sine kampe, hvorfor de holder Villarreal bag sig i kampen om de to Europa League-pladser, men også kampen om fordelingen af de pladser er pivåben inden sidste runde, da Sociedad har 59 point, mens Betis og Villarreal har 58.


Af Jonas Dalgård
Søndag 20. juni