Luk

Sublime Ajax slog Dortmund uden problemer

| Champions League | 17 kommentarer

Infoboks

Ajax - Dortmund 4-0
Champions League gruppe C
11' 1-0 Marco Reus
25' 2-0 Daley Blind
57' 3-0 Antony
72' 4-0 Sebastien Haller

Ajax var suverænt det bedste hold hjemme på Johan Cruijf Arena tirsdag aften, da Dortmund blev sendt retur til Tyskland med et 0-4-nederlag i Champions League. Mohamed Daramy fik sin Champions League-debut med otte minutter igen.

I toppen af Champions Leagues Gruppe C skulle Ajax og Dortmund forsøge at gå alene i spidsen, efter Sporting tidligere på aftenen havde sikret sig deres første tre point mod Besiktas.

Ni minutter inde i opgøret var Ajax tæt på at bringe sig i front, da Daley Blind blev spillet helt fri i højre side af feltet, men afslutningen blev forbilledligt reddet af Gregor Kobel.

Det hindrede dog ikke Ajax i at fastholde presset på de tyske gæster, og få minutter senere gav det pote.

Et frispark taget af Dusan Tadic blev rettet af af Marco Reus, og bolden ændrede retning i en sådan grad, at den sejlede i mål til 1-0, og Reus blev noteret for selvmålet.

Ajax var generelt det bedste hold i første halvleg, og det skulle også blive til 2-0 til hjemmeholdet godt og vel halvvejs i halvlegen efter endnu en fejl hos Dortmund.

Denne gang var Mats Hummels synderen, da han headede en bold i fødderne på Sebastian Haller, der forlængede den til Daley Blind, som bankede den i kassen.

Med lidt mere skarphed kunne Sebastian Haller have udbygget føringen til 3-0 efter 32 minutters spil, men Kobel var igen på plads i Dortmund-buret.

Det var Ajax, der sad på spillet, og Dortmund kunne ved halvleg takke målmand Gregor Kobel for, at de ikke var bagud med mere end 2-0 med en skudstatistik, der sagde 11-2 til værterne.

Ajax fortsatte efter pausen

Ajax kom ud fra pausen med den samme aggressivitet som i første halvleg, men det var faktisk gæsterne, der var tæt på komme tilbage i kampen efter 48 minutter.

Erling Haaland modtog en bold i dybden, og han kanonerede den mod mål, hvor Remko Pasveer kunne parere den på overliggeren.

Alligevel var det Ajax, der kunne fortsætte takterne fra første halvleg, da Antony efter 56 minutters spil bragte Ajax på 3-0 med en skarp afslutning inde i feltet, som også gav Sebastian Haller sin anden assist på aftenen.

Efter 3-0-scoringen virkede det til, at Ajax overlod lidt af initiativet til Dortmund, hvor Jude Bellingham kunne have bragt Marco Roses tropper tilbage efter en lille time, havde det ikke været for en Pasveer-redning i Ajax-målet.

I stedet var det Sebastian Haller, som fik den scoring, han længe havde lænet sig op ad, da han gjorde det til 4-0 til Ajax på et veltimet hovedstød efter 72 minutter. Her var Daley Blind i oplæggerens rolle.

De sidste tyve minutter af kampen var Dortmund tæt på at få bolden i mål enkelte gange, men det blev ikke til mere i en kamp, som Ajax dominerede fra start til slut.

Mohamed Daramy kom på banen til sin Champions League-debut efter 83 minutters spil, da han erstattede en af kampens helt store oplevelser, ivorianske Sebastian Haller.

Dermed er Ajax alene i spidsen af Gruppe C med maksimale ni point og en imponerende 11:1 målscore.


Af Cillian Murphy

17 kommentarer

Munchen 23:05          
Gal hvor spillede Ajax godt! 8-1 havde vel ikke været ufortjent! Hvor spiller de vanvittig god fodbold! Som at se vores første halvleg i søndags!
VikingStar 23:08          
Ja vannvittig bra Ajax kamp. Men skal sies Dortmund var også veldig svake. Det laget har veldig skjør mentalitet når de kommer i underlege på utebane i Europa. Irriterende å se på f.eks en Witsel som aldri har det travelt selv om laget slipper inn 1-2-3-4 gåller.
Cerezo 23:08          
Flot og overbevisende indsats af Ajax der nærmest kørte Dortmund ud af brættet. Forrygende sæsonstart de har fået i både Æresdivisionen og i CL.
Munchen 23:13          
Dortmund svage? Det vil jeg til dels give dig ret i, men omvendt så ser jeg det nærmere som Ajax fortjeneste. De giver jo ikke Dortmund et øjebliks ro på bolden og provokerer dem til at begå fejl og komme i ubalance. Og så er hjemmeholdets spillere bare imponerende rent teknisk, - Dortmund kunne slet ikke følge med
Strategy 23:24          
Vanvittig flot kamp af Ajax, som virkeligt er et enormt spændene hold. Det er intet mindre end imponerende hvordan de gang på gang får sat sammen en ny generation med fantastiske talenter krydret med erfaring.

Fint indhop af Daramy. Tror dette var et godt valg af ham - han kommer til at få mange chancer efterhånden, specielt når nogle af disse spillere "skydes af" til større klubber - samtidig med at spillestilen bør passe ham godt.

Som jeg også skrev i den generelle CL tråd - hvis Eriksen bestemmer sig for at vende tilbage, bør han virkeligt overveje en retur til Ajax, fremfor et eller andet midterhold i PL eller LL.
European football 23:29          
Hvorfor var Haaland ikke på banen (så ham ikke)
favi 23:33          
Misvisende overskrift. Det var ikke Dortmund som var tamme, men Ajax som var vanvittige. De pillede Dortmund fra hinanden.
Torsdag 2. december