Luk

Succesfuld FCN'er: Sindssygt taknemmelig

| 3F Superliga | 0 kommentarer

Infoboks

SønderjyskE - FC Nordsjælland
Superligaen Grundspil (06/12)
Bet25 2,23 3,70 3,05
Oddset 2,25 3,60 3,05
bet365 2,15 3,60 3,10

Benjamin Hansen skiftede i sommer fra FC Fredericia til FC Nordjsælland, men har lynhurtigt fået sig en fast plads på Superliga-holdet. Han er da også rigtig, rigtig glad for den øjeblikkelige situation.

I sommer leverede FC Nordsjælland en noget opsigtsvækkende transfer, da klubben hentede forsvarsspilleren Benjamin Hansen i FC Fredericia.

Der var formentlig ikke mange, der havde hørt meget om ham før skiftet. Han havde da også kun spillet en enkelt sæson i FC Fredericia, som i sommeren 2016 hentede ham i 2. divisionsklubben Marienlyst.

Men FCN var altså imponeret og klar til at give ham chancen i Superligaen.

I de første fire kampe sad han på bænken - men i den femte fik han debut i hjemmekampen mod SønderjyskE. Derefter sad han på bænken i hele kampen mod Silkeborg, men fra den efterfølgende kamp mod Randers FC har han spillet fast fra start.

Og den 23-årige forsvarsspiller er selv en smule overrasket over, hvor hurtigt det er gået.

- Jeg er sindssygt glad og taknemmelig for det, men det er kommet på grund af hårdt arbejde, siger Hansen til bold.dk.

- Jeg havde ikke regnet med at få så mange minutter, som jeg har fået, og jeg havde nok heller ikke regnet med at få en startplads mod FCK i Parken, så det er selvfølgelig en kæmpe cadeau, siger Hansen med henvisning til weekendens kamp.

Forventer mere
Men forsvarsspilleren har haft let ved at falde til i FC Nordsjælland, og derfor er tiden fløjet af sted.

- Jeg synes, det er helt vildt, at det første halve år allerede er gået - selvom jeg kom sent i transfervinduet. Men jeg synes virkelig, det er fedt at være i det her miljø.

- I starten skulle jeg selvfølgelig lige falde til og vænne mig til en masse nye ting, men derefter er det jo bare gået rigtig godt, siger Hansen, som dog også forventer mere af sig selv.

- Jeg har spillet meget, men jeg er egentlig slet ikke tilfreds med det, jeg har præsteret. Klubben har ikke været utilfreds med mig, men jeg forventer selv en del mere af mig, så jeg knokler bare på, siger han.

Hårdt arbejde skal der da også til. Det er Benjamin Hansen helt og aldeles bevidst om.

- Jeg er oppe imod nogle virkelig stærke spillere. Viktor Tranberg og jeg kæmper om den der højre stopper-plads i tremandsforsvaret. Han er på U21-landsholdet og er en sindssygt dygtig fodboldspiller, siger Benjamin Hansen.

Miljøet i Farum
Som han allerede har nævnt, er Benjamin Hansen meget glad for at være i miljøet i FC Nordsjælland, hvor der hersker en helt speciel mentalitet, fortæller han.

- Trænerne vil have, at man vil arbejde stenhårdt hver eneste dag, og at man laver mere end de andre, så man kommer længere. Jo flere gentagelser af øvelser, jo bedre bliver man.

- Der hersker en kæmpe sult for at vise sig frem. Alle vil hele tiden være bedre.

- Selvom jeg var i et fuldtidssetup i FC Fredericia, lavede vi ikke så meget ekstratræning. Jeg lavede indimellem lidt med Mathias Hebo, som også var kommet fra FCN. Her er der en mentalitet om, at man hele tiden vil lave noget ekstra og blive endnu bedre, og det er sindssygt fedt, siger Benjamin Hansen.

Han fortæller derudover, at der ikke er tid til at hvile på lauerbærene, selvom det går så godt, som det i øjeblikket gør.

- Lad os sige, at vi fik en flot sejr, som vi fik mod FCK. Andre steder ville man i et par dage gå med hænderne over hovedet, men i FCN er noget af det første, vi får at vide, at vi godt må nyde sejren om aften, men dagen efter ser vi frem til næste søndag.

- Der er bare hele tiden en sult. Det er fint nok med en flot sejr, men man skal hurtigt videre. Man skal opretholde sulten og aggressivitet hver eneste dag, selvom det måske bare er restitutionstræning. Hovedet skal være skruet på til hver eneste lille ting, vi gør, siger han.

Stor oplevelse i Parken
Benjamin Hansen er gået glip af én kamp, siden han begyndte at spille fast. Det skete, da FCN mødte Brøndby.

- Lige i situationen var jeg sindssygt skuffet over, at jeg ikke var med mod Brøndby. Mere vil have mere. Men når jeg lige træder et skridt tilbage og ser på det, så havde jeg i sommer for længst solgt den for det, jeg har opnået indtil nu, siger Benjamin Hansen.

Han kunne dog glæde sig over, at han fik sig en startplads, da FCN i weekenden mødte FCK i Telia Parken.

- Det havde jeg håbet rigtig meget på. Det var sindssygt fedt, og som jeg også sagde til gutterne efter kampen, var det sindssygt fedt at  vinde - men det var lige så meget oplevelsen i det, siger han.

- Jeg har jo aldrig nogensinde oplevet noget lignende. I 1. division spillede vi en enkelt kamp på et stort og flot stadion i Esbjerg, men der var kun 3000 tilskuere, så det kan jo slet, slet ikke sammenlignes.

Benjamin Hansen blev skiftet ud midtvejs i anden halvleg. Undervejs i kampen begik han straffespark og nåede også at nedlægge Pieros Sotiriou som bagerste mand. Alligevel var han meget tilfreds med sin indsats.

- Jeg var træt i hovedet efter kampen. Jeg skulle være så klar og håndtere en helt masse nye indtryk. Jeg synes, jeg spillede en rigtig god kamp, men var lidt uheldig med de to situationer, hvor jeg lavede straffe, og den, hvor jeg måske var lidt heldig ikke at få rødt.

- Jeg er tæt på at sige, at jeg spillede min bedste kamp for FC Nordsjælland, men det er selvfølgelig svært at sige med de to aktioner i baghovedet, siger Benjamin Hansen.

Forsvarsspilleren har siden sin ankomst fra FC Fredericia spillet i syv Superliga-kampe og har sågar bidraget med et par assists. Han kan komme i kamp igen søndag, når FCN lukker efteråret mod Hobro.

nicolai@bold.dk


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Onsdag 2. december
Tirsdag 1. december
F.C. Internazionale - Får Conte panettone i år?
16:49
Scholz stikker til Dreyer: Utrolig dårligt frispark
16:49
F.C. Internazionale - Får Conte panettone i år?
16:44
Efter nyt VAR-tjek: Uhre i to millimeter offside
16:43
Premier League tips 2020/2021 - Vi kører igen...
16:43
Brøndby-duo og Bah nomineret til SL-pris
16:42
AaB fører Superligaen på Expected Points
16:41
Dolberg ramt af skade efter corona-smitte
16:40
Brøndby-duo og Bah nomineret til SL-pris
16:40
F.C. Internazionale - Får Conte panettone i år?
16:39
AaB-boss: Ståle vil altid være interessant
16:39
Scholz-drøn sikrede FCM flot point i Bergamo
16:38
Efter nyt VAR-tjek: Uhre i to millimeter offside
16:37
Jørn Kønig er død: En af dansk fodbolds ledere
16:36
368 stadions besøgt: Det er en besættelse
16:34
Efter nyt VAR-tjek: Uhre i to millimeter offside
16:31
AaB-boss: Ståle vil altid være interessant
16:30
Efter nyt VAR-tjek: Uhre i to millimeter offside
16:29
AaB-boss: Ståle vil altid være interessant
16:25
Medie: Ny CL er svaret på europæisk superliga
16:25
F.C. Internazionale - Får Conte panettone i år?
16:25
AaB fører Superligaen på Expected Points
16:23
Brøndby-duo og Bah nomineret til SL-pris
16:20
Efter nyt VAR-tjek: Uhre i to millimeter offside
16:19
AC Milan - Tilbage i Europa!
16:19