Luk

SuperEttan: Nedrykningsplayoff til danskere

| Superettan | 1 kommentar

Infoboks

Niklas Vesterlund og Andreas Larsen skal spille playoff om nedrykning fra SuperEttan, efter de tabte 2-4 til Halmstad i sidste spillerunde. 

Den næstbedste række i Sverige, SuperEttan, skulle lørdag finde sin afgørelse, da sidste runde i sæsonen løb af stablen.

Hos Trelleborg var der maksimal spænding inden sidste runde, hvor holdet lå á point med Örgryte inden sidste spillerunde. Trelleborg med Andreas Larsen og Niklas Vesterlund i truppen førte dog i kraft af en bedre målscorer.

De skulle i sidste runde møde Halmstad, der havde vundet SuperEttan på forhånd, mens Örgryte mødte Umeå, der var 'sikret' at skulle minimum ud i playoff om nedrykning.

Trelleborg endte med at tabe deres kamp 2-4, efter de var bagud med 1-4 ved pausen, hvilket betød, at Andreas Larsen blev skiftet ind i målet. Vesterlund spillede til gengæld de første 65 minutter.

Nederlaget betyder, at Trelleborg nu skal spille playoff om nedrykning, da Örgryte spillede 1-1 i deres kamp og dermed gik forbi dem i tabellen.

De øvrige danskere havde fundet afgørelsen på deres sæson. Det var blandt andet tilfældet for Kristian Andersen og Brage, der indtog ottendepladsen med 36 point, hvilket udelukkede både muligheden for op- eller nedrykning.

Den danske offensivspiller fik de første 83 minutter i 1-0-sejren over Sundvall, hvor han tilmed lagde op til scoringen, der faldt efter ni minutters spil.

Hos Öster var fjerdepladsen sikret inden opgøret, da der var syv point op til tredjepladsen, der giver mulighed for oprykning, mens der var fem point ned til femtepladsen.

Marc Rochester spillede de første 86 minutter i 1-2-nederlaget til Västerås, mens Nicholas Mortensen var helt ude af truppen til opgøret.

Halmstad rykker som nævnt op i Allsvenskan sammen med Degerfors, mens Jonköping skal spille playoff om oprykning.

Ljungkilde og Umeå rykker direkte ned.


Af Andreas Roesen
Tirsdag 26. januar
Mandag 25. januar