Luk

Superligaen har rejst sag mod Super League

| 3F Superliga | 12 kommentarer

Infoboks

Divisionsforeningen bekræfter, at man har rejst en sag mod udbryderligaen European Super League. Superligaen vil beskytte sit varemærke, lyder det fra direktør Claus Thomsen.

I foråret gik en række europæiske storklubber sammen om at lancere udbryderligaen European Super League, hvilket dog hurtigt faldt til jorden efter massiv modstand fra fans og fodboldverdenen.

Juventus, Real Madrid og Barcelona har dog slået fast, at ideen ikke er begravet, selvom det ikke blev til noget, men de er løbet ind i problemer - blandt andet i den danske Superliga.

Superligaen har nemlig rettighederne til at bruge sit navn i Danmark, og da man ikke vil have sit varemærke udvandet i Europa, har man rejst sag mod foretagendet.

Det bekræfter direktør i Divisionsforeningen, Claus Thomsen, over for Ekstra Bladet.

- Det er korrekt, at vi har rejst en sag. Vi har retten til navnet Superliga i Danmark. Det er en rettighed, vi har tænkt os at forsvare, så det navn kan ’Super League’ ikke benytte i Danmark, siger Claus Thomsen til avisen.

Ifølge Ekstra Bladet registrerede EU i 2010 Superligaens varemærke i Danmark, mens European Super League-foretagendet i april i år registrerede varemærket The Super League.

EU har givet de to parter en frist til 7. september 2023, hvor de kan løse uenigheden selv uden deres indblanding.

Super League har ifølge Claus Thomsen givet udtryk for, at de mener, at sagen kan løses, men han ønsker ikke at forholde sig til mulige løsninger på striden.

Der er flere andre europæiske ligaer, der hedder noget a la 'Super League', men de har ikke fået rejst sag inden deadline, skriver Ekstra Bladet.

 


Af Sara Margren

12 kommentarer

losamigoss 10:33          
Smid FCK med i ligaen og så kan vi kalde det et kompromis :)
VIF57 10:44          
Hvorfor er det slemt, det at hedde super er ligeså udvandet som at skal hedde FC noget.
Man kunne navngivet suppen ordentligt i sin tid.
UrbanStarS 10:49          
VIF, jeg kan godt se det er udvandet og dumt at kalde en fodboldklub for en fodboldklub.
masaso 11:01          
@UrbanStarS

Hvis man ville kalde en dansk fodboldklub for "fodboldklub" burde forkortelsen så ikke være FK? ;)
MesutCazorla 11:09          
det at hedde super er ligeså udvandet som at skal hedde FC noget.
Man kunne navngivet suppen ordentligt i sin tid.


Nu er det 30 år siden, man ændrede navnet til Superliga; jeg er ikke sikker på, hvordan man, dengang, skulle have forudset, at der ville komme en europæisk Super League, en kinesisk Super League, en tyrkisk Süper Lig etc.. Men ja, det da for dårligt, at man ikke så den udvikling, allerede for 30 år siden.
fussballfussball 11:30          
Det simpelthen ikke korrekt, den har både heddet Faxe kondi ligaen, og SAS ligaen førhen.
Sebalist 12:10          
De navne har jo været på baggrund af sponsor-aftaler.
Superligaen har "altid" været det officielle navn for ligaen, ligesom forskellige stadions også "altid" har heddet noget officielt, som de så går tilbage til, hvis de ikke vælger at få sponsoreret det igen.

Jeg synes i øvrigt også, at de skal sagsøge Schweiz- og Serbien - og Tyrkiet, Kosovo osv osv. Det er fjollet det her. Ganske tydeligt, at det er et forsøg på at sende et signal om deres misbehag over for ESL. Det behøves ikke gøres gennem et sagsanlæg.
Mandag 17. januar