Luk

Superligaen markerer kampen mod homofobi

| 3F Superliga | 8 kommentarer
Superligaen markerer kampen mod homofobi
Foto: Getty Images

I den kommende runde sættes der fokus på kampen mod homofobi ved kampene i 3F Superligaen og Gjensidige Kvindeligaen.

DBU og Spillerforeningen har i en fælles udmelding torsdag meddelt, at der i den kommende runde i 3F Superligaen og Gjensidige Kvindeligaen sættes fokus på kampen mod homofobi.

Markeringen sker i fællesskab mellem DBU, Spillerforeningen, Divisionsforeningen og Kvindedivisionsforeningen, lyder det i meddelelsen.

Det markeres ved, at kampene i både Superligaen og Kvindeligaen bliver mere farvestrålende end normalt, da alle stadions vil blive krydret med regnbuefarver – blandt andet i form af hjørneflag i regnbuens farver.

AaB-anfører Lucas Andersen bakker op om tiltaget.

- Det er fantastisk, at man kan nå ud på en større sendeflade via fodboldkampe. Der er mange, som kigger med og ser, at vi alle støtter op om kampen mod homofobi. 

- Jeg håber, at homofobi og de homofobiske tilråb, der gør, at man stadig ikke har set særlig mange, der har taget skridtet i professional fodbold og vel i sport generelt, kan blive udryddet fuldstændig, siger AaB-kaptajnen i meddelelsen.

Kampen mod homofobi blev også markeret i april med bannere i alle syv Superliga-kampe.


Af Mikkel Nøhr

8 kommentarer

FCK 4EVER 13:43          
Arhhh, for helvede Victor Fischer... hov vent, han er ikke involveret denne gang?

Nå men så rigtigt fint initiativ, det kunne man fint gøre hvert år, så det fast kommer lige før/efter Pride Week... bare vi slipper for Birthe Kjær.
bruger 138411 15:51          
Sådan, godt initiativ og forhåbentlig starten på en mere mangfoldig tone på de danske stadions.
the Crazy Gang 16:00          
Så mangler vi bare en erkendelse fra DBU om at man ikke støtter homofobi, ved at de trækker sig fra VM kvalen til VM i Quatar.
MartinHerold 16:09          
Smukt initiativ.

Men lad os lige slå fast, at Viktor Fischer sagaen intet som helst med "homofobi" havde at gøre.
Bløde babser 16:34          
Super at man igen benytter den oplagte mulighed pride week er til at sende et signal. Ovenpå forårets uheldige optræden fra flere fangrupper, er det jo også mere på plads i år end nogensinde før.
å mangler vi bare en erkendelse fra DBU om at man ikke støtter homofobi, ved at de trækker sig fra VM kvalen til VM i Quatar.
...there´s always this one guy.
MartinHerold 17:26          
Hvis man er modstander af reel homofobi, som ses i bl.a. Qatar med bøde, fængselsstraf eller potentielt dødsstraf under Sharialov, så klinger det selvfølgelig lidt hult hvis man ikke vil boykotte VM i Qatar, ja.

Men det er også mere gratis politisk at hejse flag og sige til folk de ikke må råbe gay efter hinanden.

Initiativet er dog godt uanset, isoleret set.
Tirsdag 22. oktober