Luk

Superligaens assistkonge: Utaknemmelige tal

| 3F Superliga | 1 kommentar

Infoboks

AGF - AaB
Superligaen Grundspil (18/10)
Bet25 2,55 3,30 2,80
Oddset 2,50 3,25 2,95
bet365 2,40 3,50 2,87

AaB-backen Kristoffer Pallesen er med fem oplæg spilleren med flest oplæg i 3F Superligaen, og det kaster masser af opmærksomhed af sig. Selv lader han sig ikke rive med.

Kristoffer Pallesen er for tiden i vælten. 

Telefonen bimler og bamler, fordi han med fem oplæg i otte runder har sparket sig ind på tronen som assistkonge i Superligaen, og det medfører masser af opmærksomhed.

Siden sejren over Viborg har han blandt andet været i spalterne hos B.T. og Nordjyske, og da bold.dk får fat i den jyske assistkonge, har han netop lagt på efter et interview med Jyllands-Posten.

- Det er sgu dejligt med opmærksomheden, og særligt fordi det i den her periode er mere positivt udformede spørgsmål. Det er rart at prøve, og det er noget bedre at få ros end ris, lyder det fra en særdeles tilfreds AaB-assistmager.

Ikke noget entydigt svar

Med to oplæg i seneste runde kom 31-årige Pallesen op på i alt fem oplæg i sæsonen, hvilket er et enkelt oplæg fra en tangering af Pallesens bedste sæson. 

Og hvad ligger så bag den stærke start?

Det er der ikke et entydigt svar på, mener Pallesen.

- Antallet af oplæg er nogle gange en lidt misvisende statistik, fordi jeg først får oplægget, når der er en, som sparker mit indlæg ind. Jeg kan slå ti fantastiske indlæg i løbet af en kamp, og hvis der ikke er en, som scorer på den, så ringer du ikke og spørger, hvordan det kan være, jeg har lavet så mange assists, siger han til bold.dk og fortsætter:

- Så selvfølgelig sender jeg en venlig tanke til mine holdkammerater, der har scoret, for ellers havde jeg ikke fået mine oplæg og vi havde som hold aldrig scoret de mål, der har afgjort kampene, da vi ikke har vundet store sejre. Vores mål har nærmest været pointgivende alle sammen, så jeg er super glad for dem.

- Men det er et utaknemmelig tal. Jeg har stået på den anden side i mange år, hvor jeg har fået kritik for ikke at lave nok oplæg, hvor jeg har stået og tænkt, at jeg lavede flere indlæg, der kunne være blevet til mål, så kritikken kunne forstumme. Så det går begge veje.

Han erkender dog, at han har forbedret sine indlæg over årene efter flere års træning.

- Jeg synes, mine indlægs kvalitet er blevet bedre og jeg synes, at kvantiteten af indlæggene er steget. Vi bliver bedt om at slå rigtig mange indlæg, så der kommer flere. Jeg vil ikke lægge al rosen fra mig, men det er et samspil mellem mange ting og blandt andet også god positionering fra angriberne, siger han og tilføjer, at der også er en vis portion held med i spillet.

- Mit oplæg til Pedro Ferreiras andet mål mod Viborg kunne hvem som helst have lavet, men de andre er kommet fra indlæg, og dem er jeg så ekstra glad for, da de er udtryk for et godt indlæg og godt arbejde af angriberen.

- Det spørgsmål troede jeg aldrig, jeg skulle få

Med fem oplæg efter otte runder ligger AaB-wingbacken altså i front af assistmagerne i Superligaen med Anders Dreyer, der har forladt ligaen.

Selv om du ikke er helt overbevist af lige oplæg som et pejlemærke, så må det da føles meget godt at være assistkonge i Superligaen?

- Se det er jo et spørgsmål, jeg måske aldrig havde troet, jeg skulle få. Men det får jeg nu. Det føles jo selvfølgelig rigtig dejligt. 

- Det er absolut bedre at være assistkonge, end at være ham der ifølge B.T. ramte pølsevognen. Så det er jeg selvfølgelig glad for og også fordi jeg ser mig som en holdspiller, der har været med til at skaffe point til holdet, siger Pallesen, der dog ikke lader successen stige ham til hovedet:

- Med alderen har jeg lært, at det i denne verden lige så hurtigt kan gå den anden vej. Det er en sort/hvid verden, og hvis jeg rammer pølsevognen næste gang, jeg spiller, så kan snakken vende igen. Så det er ikke noget, jeg svæver rundt på en lille lyserød sky over.

Seks oplæg er det højeste antal på en sæson, som Pallesen har formået at præstere tidligere.

Er du et sted i din karriere, hvor du føler, du præsterer på dit bedste hidtil?

- Det er meget, meget svært at sige. For jeg er ikke den samme spiller, som jeg var i Viborg. Nu er jeg en klogere spiller, men ikke nær så dynamisk, som jeg var dengang, selv om jeg stadig har lidt. Dengang spillede jeg med hovedet under armen, men nu har jeg lært, at fodbold handler om andet end det.

- Det kan betyde meget at være skarpere oppe i hovedet, så det er svært at sammenligne min karrieres sæsoner, for jeg spiller anderledes, og de hold, jeg har spillet på, har spillet anderledes.

- Statistisk ser det bedre ud end nogensinde lige nu, men jeg synes også, jeg har været god i andre sæsoner, og det ville være lidt at devaluere min egen karriere, hvis jeg sagde, jeg var på mit højeste. Jeg synes, jeg har meget at være stolt af, trods alt.

Stor offensiv frihed efter systemskift

I løbet af karrieren har Pallesen tørnet ud for Viborg og Skive IK. I AaB spiller han nu under den spanske cheftræner Marti Cifuentes, der er skiftet til et 3-5-2-system, hvor Pallesen gør sig som wingback.

Det giver stor offensiv frihed.

- At spille wingback, hvor jeg nogle gange ligger som kant eller angriber giver utrolig meget offensiv frihed i forhold til, at vi startede med en fireback-kæde under Cifuentes.

- Man har altid en stærk midtstopper bag sig som wingback, og vi bliver som wingbacks bedt om at komme meget med og slå mange indlæg, og når vi gør det, så skal der komme produkt på, og det synes jeg også, der er kommet fra os, der har spillet i siderummene.

- Så det er ikke sådan, at alle veje fører til Rom i forhold til at skabe chancer, men den måde, vi gør det på nu, det er helt klart en af dem, fortæller han.

Pallesen og AaB er i øjeblikket nummer tre i 3F Superligaen.


Af Jonas Dalgård
Lørdag 16. oktober