Luk

Suveræne Napoli bankede Damsgaard og co.

| Serie A | 4 kommentarer

Infoboks

Sampdoria - Napoli 0-4
Serie A
10' 0-1 Victor Osimhen
39' 0-2 Fabian Ruiz
50' 0-3 Victor Osimhen
59' 0-4 Piotr Zielinski

Napoli vandt deres femte kamp af fem mulige i Serie A, da de torsdag aften bankede Sampdoria og Mikkel Damsgaard med 4-0. 

Napoli har startet sæsonen perfekt med fire sejre ud af fire mulige i Serie A.

Torsdag ventede en udekamp mod Sampdoria, der havde Mikkel Damsgaard med fra start. Hjemmeholdet havde skrabet fem point sammen i deres første fire kampe.

Håbet om flere point på kontoen led dog et hurtig knæk efter bare ti minutters spil, da Napoli-angriber Victor Osimhen opsnappede bolden på Sampdorias banehalvdel efter et skidt boldtab.

Han spillede bolden bredt til Lorenzo Insigne, der lagde bolden i feltet og fandt Osimhen, der smed sig frem og sparkede bolden mod kassen.

Han fik ikke voldsomt med fart på afslutningen, men det snød blot Sampdoria-keeperen Emil Audero, der havde kastet sig og dermed ikke fik holdt bolden ud af nettet.

I det 19. minut var Mikkel Damsgaard ved at bringe balance i regnskabet, da han fik lagt bolden til rette for sig et par meter udenfor feltet.

Han forsøgte at krølle bolden op i det korte hjørne, men Davide Ospina fik pareret til hjørne.

I stedet fordoblede Napoli føringen seks minutter før pausen.

Et fladt indlæg fandt Lorenzo Insigne, der lagde den af til Fabian Ruiz på kanten af feltet.

Den spanske midtbanespiller viste høj teknisk klasse, da han nærmest curlede bolden ned i det venstre hjørne med en hård inderside. 2-0 til Napoli ved pausen.

Fem minutter inde i anden halvleg blev det også 3-0, da et Napoli angreb blev spillet fra venstre til højre, hvor Hirving Lozano slog et hårdt, fladt indlæg ind i skøjterne på Victor Osimhen, der satte foden på og blev dobbeltmålscorer.

Ti minutter senere var Lozano igen i oplæggerens rolle, da han spillede bolden skråt tilbage til kanten af feltet, hvor Piotr Zielinski stod klar og tordnede bolden i nettet til 4-0.

I kampens afslutning kunne både Osimhen og Adam Ounas have øget føringen yderligere med halve friløber, der dog blev henholdsvis overplaceret og reddet af Audero.

I den anden ende fik Antonio Candreva bolden i nettet, men scoringen blev underkendt for offside.

Damsgaard spillede hele kampen, der altså endte med en 4-0-sejr til Napoli, der topper Serie A med maksimumpoint – to flere end Inter.

Sampdoria ligger nummer 13 med fem point for fem kampe.


Af Andreas Roesen
Mandag 18. oktober