Luk

Suveræne Zinckernagel brillerede i 6-1-sejr

| Eliteserien | 5 kommentarer

En særdeles velspillende Philip Zinckernagel førte søndag Bodø/Glimt frem til en suveræn 6-1-sejr mod Aalesund. Kasper Lunding blev matchvinder for Odds BK.

Danske Philip Zinckernagel og Kasper Junker har fået en fremragende og målrig start på sæsonen i norske Bodø/Glimt.

Inden dagens kamp mod bundholdet Aalesund havde Bodø/Glimt vundet seks ud af seks kampe, og det var især takket være de to danskeres mål og oplæg.

Dagens kamp mod Aalesund kom også hurtigt under dansk indflydelse. Efter et kvarters spil modtog Philip Zinckernagel bolden i feltet efter lidt småspil, og han vendte på en tallerken og dirigerede bolden i mål. 1-0.

Føringen holdt et kvarters tid, og så udlignede Aalesund til 1-1, da Holmbert Fridjonsson scorede. Dette var dog sidste gang, at Aalesund for alvor var med i kampen.

Efter en halv times spil var Zinckernagel nemlig på spil igen. Denne gang indtog han oplæggerens rolle, da han lagde op til Sondre Fets scoring til 2-1.

Fem minutter senere scorede Jens Petter Hauge til 3-1, og efter pausen fortsatte målfesten.

Efter 50 minutters spil indtog Philip Zinckernagel igen oplæggerens rolle, da han spillede Ulrik Saltnes fri til scoring. 

Få minutter senere udbyggede Zinckernagel så føringen til 5-1 med sin anden scoring, da han dirigerede bolden i nettet med venstrefoden.

Ved stillingen 5-1 blev Kasper Junker skiftet ud, og ind kom i stedet Victor Boniface, som ti minutter senere scorede til 6-1.

Denne gang var Philip Zinckernagel ikke involveret, og han blev skiftet ud kort efter. To mål og to oplæg blev det til for danskeren i søndagens kamp, og dermed er han oppe på seks scoringer og otte oplæg i syv kampe i den norske Eliteserien.

Bodø/Glimt vandt kampen 6-1 og har maksimumpoint efter syv kampe. Det norske tophold har scoret 30 mål på de første syv kampe.

Kasper Lunding matchvinder for Odds BK

Andetsteds i Eliteserien tørnede Odds BK sammen med Viking. 

Odds havde den danske AGF-lejesvend Kasper Lunding med på bænken. Herfra kunne han se sit mandskab komme foran efter 17 minutters spil, da Tobias Lauritsen scorede til 1-0 på et hovedstød.

Efter en times spil kom Kasper Lunding på banen, og her havde han kun været i et minut, da Viljar Vevatne bragte balance i regnskabet med sin scoring til 1-1.

Det var stillingen indtil to minutter inde i overtiden, hvor danske Kasper Lunding trådte i karakter. 

Han trak ind i feltet fra højre siden af banen, og med et særdeles velplaceret venstrebensskud sendte han bolden i kassen. 

Kasper Lunding blev dermed matchvinder i opgøret, som endte 2-1 til Odds BK. Andetsteds i rækken tabte Mjøndalen med danske Tommy Brochmann i startopstillingen med 1-0 til Vålerenga. 


Af Benjamin Alexander Helbo
Fredag 22. januar