Luk

Svenske nedture trods danske assists

| Conference League | 3 kommentarer

Bjørn Paulsen assisterede for Hammarby, der vandt returopgøret mod Basel med 3-1 og gik i straffesparkskonkurrence, men svenskerne missede Conference League-gruppespillet til sidst.

Andetsteds var Hammarby på jagt efter et comeback mod Basel, der vandt første opgør i Schweiz med 3-1.

Mads Fenger, David Ousted og Bjørn Paulsen startede alle på banen for svenskerne, mens Jeppe Andersen tog plads på bænken.

Og hjemmeholdet fik hurtigt lagt et pres på gæsterne, hvor der i første halvleg var optræk til mål flere gange for Hammarby, men ind ville bolden ikke inden pausen.

Det ville den til gengæld efter pausen, og der skulle blot gå tre minutter af anden halvleg, inden hjemmeholdet havde bragt sig på 1-0.

Et langt frispark blev sendt ind i feltet, hvor Basel-forsvaret ikke fik clearet bolden. 

I stedet fik Bjørn Paulsen ram på kuglen, der røg over til Jon Fjoluson, som havde taget plads på kanten af det lille felt, hvorfra han sikkert kunne heade en føring i mål, mens Paulsen blev noteret for en assist.

Og ganske få minutter senere var comebacket en realitet, da Fjoluson fik bolden lidt uden for Basel-feltet og sendte et langskud mod mål.

Venstrebenet sendte bolden mod nærmeste målhjørne, og selvom der var langt ind til kassen, så formåede Heinz Lindner i målet ikke at redde afslutningen, der sejlede ind til stillingen 2-0 til Hammarby.

Dermed stod kampen til at gå i forlænget spilletid, hvilket også blev en realitet efter en anden halvleg uden yderligere scoringer.

11 minutter inde i den forlængede spilletid fik hjemmeholdet igen noget at juble over.

Her kom Astrit Selmani fri i Basel-feltets højreside, hvor han lagde en flad aflevering på tværs af målet til en fri Aziz Mohammed Ouattara, der kunne sende Hammarby på 3-0.

Selvom Basel var på vej ud af Europa, så havde schweizerne ikke tænkt sig at give op uden kamp.

Og da gæsterne fik tildelt et straffespark efter 109 minutters spil, så var Arthur klar fra straffesparkspletten. En reducering blev sendt sikkert i mål, og så skulle kampen afgøres i en straffesparkskonkurrence.

Her lagde Hammarby ud med at brænde de to første spark, mens Basel scorede på begge deres.

David Accam fik sendt Hammarbys første spark i mål på tredje forsøg, inden David Ousted leverede en redning på Andy Pelmards skud.

Mads Fenger fik også chancen for Hammarby, og han sparkede svenskernes fjerde forsøg ind, inden Afimico Pululu gjorde det til 3-2 til Basel på straffespark.

Simon Sandberg sparkede Hammarbys femte straffespark, som også blev sendt i mål, inden David Ousted skulle redde sidste spark fra Basel, hvis ikke schweizerne skulle løbe med sejren.

Arthur var dog sikker fra pletten, og så gik Basel videre efter 4-4 og straffesparkskonkurrence, hvorfor de nu er klar til Conference League-gruppespillet.

Hammarby er til gengæld færdige i Europa i denne sæson.

Elfsborg ude trods sejr

Andetsteds var Jeppe Okkels og Andre Rømers Elfsborg i aktion mod Feyenoord.

I sidste uge tabte svenskerne med 0-5 på udebane til hollænderne i kvalifikationen til Conference League.

Torsdag aften skulle den svenske klub så jagte comebacket på hjemmebane, og både Okkels og Rømer var på banen fra start.

Hollænderne startede kampen bedst og fik lagt et tidligt pres på hjemmeholdet, men Feyenoord fik ikke bragt sig foran.

Det gjorde Elfsborg til gengæld kort før pausen, da den tidligere Brøndby-back Johan Larsson sendte et hårdt frispark direkte i mål til stillingen 1-0.

Den stilling holdt frem til pausen, hvorefter Elfsborg igen var på pletten.

Her gik Jeppe Okkels til baglinjen, hvor han lagde en flad bold i feltet til Alexander Bernhardsson, der uden problemer sendte bolden over i det fjerne hjørne til 2-0.

Svenskerne manglede stadig tre mål for at tage kampen i forlænget spilletid, og den opgave blev gjort sværere små 10 minutter efter 2-0-scoringen.

For her kom Feyenoords Luis Fernando Sinisterra igennem på venstresiden, inden han lagde en flad bold på tværs af feltet til Jens Toornstra, der kunne sende en sikker reducering i mål for udeholdet.

Dermed havde Elfsborg brug for fire scoringer, hvis kampen skulle sendes i forlænget spilletid.

Hjemmeholdet skulle få endnu en scoring efter 77 minutter, da Marokhy Ndione fik banket et skud i mål fra distancen, men selvom Elfsborg pressede på for yderligere scoringer i kampens sidste minutter, så lykkedes det ikke for Elfsborg.

Dermed må svenskerne sige farvel til europæisk fodbold efter et samlet nederlag på 3-6, mens Feyenoord nu er klar til gruppespillet i Conference League.

Nikolai Baden Frederiksen

Også Nikolai Baden Frederiksen var torsdag aften i aktion, da Vitesse hjemme tog imod belgiske Anderlecht.

Første opgør var endt 3-3, men efter en 2-1-sejr fik Vitesse sikret sig kvalifikation til gruppespillet i Conference League med en samlet 5-4-sejr.

Nikolai Baden Frederiksen startede på banen og fik de første 72 minutter for hjemmeholdet.


Af Krister Olsen
Fredag 22. oktober
Torsdag 21. oktober