Luk

Sverige anmelder U21-italiener for racisme

| EM U21 | 10 kommentarer

Infoboks

Det svenske fodboldforbund har politianmeldt en endnu unavngiven italiensk U21-spiller. Han skulle have ytret sig racistisk mod Manchester United-svenskeren Anthony Elanga tirsdag.

I U21-regi var Sverige tirsdag på besøg til topkamp mod Italien i EM-kvalifikationen. Kampen endte 1-1 efter en sen svensk udligning, og den remis har fået et grimt efterspil.

Efter kampen har det svenske forbund således meldt, at Manchester United-svenskeren Anthony Elanga blev udsat for en racistisk kommentar fra en italiensk modstander.

Det indgav forbundet i en mundtlig rapport til dommer og UEFA's delegerede, men forbundet har også taget skridtet videre og meldt den italienske spiller til politiet i Italien.

Det bekræfter forbundets sikkerhedschef Martin Fredman overfor Fotbollskanalen.

- Vi har efter kampen sat os ned og fundet ud af, at det er meget klart, at Elanga blev udsat for en eller anden form for racistisk fornærmelse, som helt sikkert er langt over grænsen for, hvad nogen skulle acceptere. Det gør vi selvfølgelig heller ikke, siger han og tilføjer:

- Vi forsøger at sætte en politianmeldelse sammen til det italienske politi. Vi vil gerne anmelde det, hvor det skete, hvilket er det, man skal gøre. Man kunne godt anmelde det i Sverige, men det mindsker forudsætningerne for, at der sker noget i sidste ende.

Fredman siger, at anmeldelsen endnu ikke er gået helt igennem. Næste skridt bliver så, om det også sportsligt får konsekvenser – det kan han heller ikke svare på endnu.

Forbundets sikkerhedschef vil ikke fortælle, hvad Elanga skulle have hørt, da flere kan blive indblandet i sagen, og derfor vil han have samtlige fakta på plads, før han udtaler sig om det. Han vil dog gerne kalde det et groft udtryk.

Han fortæller, at det formentlig kun var italienske spillere, der hørte udbruddet umiddelbart efter den svenske udligning.

Anthony Elanga er nu fløjet tilbage til Manchester for at forberede sig på de kommende opgaver i Manchester United.


Af Jonas Dalgård

10 kommentarer

Org 19:19          
Hold nu snart kæft. Kan han ikke give igen verbalt?
TheUnitedWay 19:23          
Nu ved vi ikke hvad der er blevet sagt, men det kan være ret så groft. Og ingen skal finde sig i racisme.
Fodboldentuciasten 19:41          
Kampens hede man, come on!
Regama 19:53          
Racisme skal aldrig accepteres... Kampens hede mand?! Der er tusind andre ting, der kan siges for at få et nederlag ud af kroppen...
IQlight 20:09          
I kampens hede..

Hvis spillerne vil undgå racisme mod deres holdkammerater, så skal spillerne jo først og fremmest gå foran og ikke ytre sig racistisk. Det dur ikke da de bør være rollemodeller.
I kampens hede...spilleren der har ytret sig burde vel i det mindste efter kampen komme ned på jorden og selv henvende sig med en uforbeholden undskyldning og så kunne sagen være lukket der?
Socialistens 22:00          
Hold nu snart kæft. Kan han ikke give igen verbalt?
Racisten skal holde kæft eller, eller er det den person der bliver udsat for racisme som skal det?

Jeg kan forstå at det er trættende, er det de mange tilfælde af racisme der gør det trættende, eller er det det faktum at det, selvfølgelig, bliver anmeldt?
Bosse1983 22:23          
Org er en troll som kun er på siden for at undskylde racistiske ytringer, Qatars brud på menneskerettigheder og tilsvarende.
Lørdag 23. oktober
Fredag 22. oktober