Luk

Sverige slog Uzbekistan hjemme i testkamp

| Venskabskampe | 4 kommentarer

Infoboks

Sverige - Usbekistan 2-1
Venskabskamp
6' 1-0 Abdulla Abdullaev
35' 2-0 Isaac Kiese Thelin
71' 2-1 Eldor Shomurodov

Sverige havde FC Midtjyllands Jens-Lys Cajuste i startopstillingen, da de søndag besejrede Uzbekistan 2-1 i en testkamp på Friends Arena.

Ovenpå torsdagens imponerende sejr over Spanien, ventede en mindre glamourøs affære for Sverige søndag eftermiddag i Solna.

Her kom den fodboldmæssige lilleputnation Usbekistan på besøg til en testkamp, da Sverige var oversidderen i den fem hold store Gruppe B.

De blå-gule favoritter kom bedst fra start, da et indlæg fra Robin Quaison blev ramt af en uzbekisk forsvarsspiller, og endte i eget net efter seks minutter.

Den føring byggede svensken yderligere på, da Isaac Kiese Thelin gjorde det til 2-0 efter 35 minutter.

Efter småspil i udeholdets felt, fik Jesper Karlsson tid og plads til at slå et fint indlæg, som Thelin nærmest karatesparkede i nettet fra et par meters afstand.

Dermed var stillingen ved pausen 2-0.

I anden halvleg stod der fortsat primært Sverige på begivenhederne, selvom der blev foretaget en del udskiftninger – heriblandt landsholdsdebut til 30-årige Daniel Sundgren.

Alligevel var det Uzbekistans Eldor Shomorudov der efter 71 minutter kunne score anden halvlegs enlige mål, på et kontraangreb.

Den stilling holdt til slutfløjtet, og Sverige tager en sejr med videre til VM-kvalifikationskampen mod Grækenland på onsdag.


Af Cillian Murphy
Lørdag 16. oktober