Luk

Sviatchenko: Bud fra Brentford og Zagreb

| 3F Superliga | 15 kommentarer

Infoboks

Brentford - Wolverhampton
Premier League (22/01)
Oddset 3,00 3,05 2,55
bet365 3,20 3,00 2,50

FC Midtjyllands Erik Sviatchenko havde både bud fra Dinamo Zagreb og Brentford i sommer, men det lykkedes desværre ikke, fortæller den 30-årige stopper.

Erik Sviatchenko er vel et af de bedste billeder på FC Midtjyllands succes de senere år, hvor han som anfører har ført holdet frem til både mesterskab og europæisk gruppespil. 

Det har også fået interessen til at blomstre hos udenlandske klubber, men uden at en handel er kommet i stand. 

Allerede i sommeren 2020 kunne den 30-årige anfører være røget til Tyrkiet, fortæller han til Eurosport.

- I 2020 havde jeg Trabzonspor, hvor der var en klar aftale om, at jeg skulle afsted. Det ville Midtjylland ikke, fordi de rigtigt gerne ville have, at jeg blev og spillede dem ind i Champions League.

- Det var så der, at jeg forlængede med den udsigt, at jeg kunne skifte til udlandet om sommeren. Det lykkedes så ikke. Jeg blev så kompenseret, og vi kunne så arbejde videre.

Interessen stoppede ikke der, og i sommer kunne man læse, at rygterne sendte Sviatchenko til udlandet på ny. Denne gang til Kroatien. En interesse han ligeledes bekræfter til Eurosport.

- Jeg sagde til dem, at der nok ville komme noget mere, og der kom så Dinamo Zagreb. Det var sportsligt spændende, men det ville også være en oplevelse som spiller, der var spændende. Det var en ny kultur, hvor jeg kunne prøve at spille på et hold, der vinder trofæer.

- Det siger lidt omkring min vigtighed for holdet (FCM, red.), og det vil jeg heller vende det rundt til. Jeg tror ikke, Zagreb kunne have gjort mere. Jeg ville have været den første, de havde signet, der var fyldt 30 år, til så mange penge.

- Jeg ser det mere som værende en milepæl, og jeg kommer over, at jeg fik skrabet et tilbud ind, selvom jeg ikke kunne få fat i det og udleve det. Jeg tænkte stadig, at det går den rigtige vej og jeg tiltrækker interesse, forklarer Erik Sviatchenko.

Endeligt var der i sommer også mulighed for et skifte til søsterklubben Brentford.

- Ja, Brentford var tæt på i starten af sommeren. Det var også noget, jeg havde håbet på, men sådan er fodbold også. Der blev ændret lidt i en strategi, så der blev hentet en yngre spiller, hvor der var større videresalgspotentiale.

- Det er svært at sige for mig, at jeg kan blive solgt for 40 millioner pund. Det tænker jeg ikke, at jeg kan. Jeg tænker godt, at jeg kan spille Premier League, men videresalget har jeg ikke i mig. Det er virkelig svært at argumentere imod, forklarer Erik Sviatchenko til Eurosport. 

Hans kontrakt løber til sommeren 2024, og han fortalte til Discovery forleden, at han tror, han fuldfører kontrakten. 


 


Af Andreas Roesen
Fredag 21. januar