Luk

Sviatchenko er stærk mod FCK: Dejlig statistik

| 3F Superliga | 22 kommentarer

Infoboks

FC København - Hobro
Superligaen Grundspil (24/11)
bet365 1,28 5,50 10,00
NordicBet 1,27 5,85 10,50
Oddset 1,25 5,80 11,50

FC Midtjylland-anfører Erik Sviatchenko har en usædvanlig stærk statistik mod FC København.

FC Midtjylland er søndag værter for et opgør mod FC København, og midtjyderne har de seneste sæsoner har krammet på københavnerne i Herning. 

Fem hjemmesejre i træk har FCM mod FCK i Superligaen, og det er til en vis grænse brugbart, mener anfører Erik Sviatchenko.

- Vi er opmærksomme på det, men det er ikke en del af vores oplæg, for kampene har sit eget liv. Statistisk set er vi ovenpå og har styr på dem, og vi føler også, at vi er inde i et sindssygt godt flow for tiden. 

- Vi ved, vi kan være dominerende i kampene, og derfor kan vi også dominere FCK på hjemmebane, siger Erik Sviatchenko, der personligt har en bemærkelsesværdig stærk statistik mod FCK. 

Personlig stærk statistik

19 gange har Sviatchenko været i aktion mod FCK i sine to perioder i klubben, og det har givet 11 FCM-sejre, fire uafgjorte og fire FCK-sejre. 

Stopperen er bevidst om statistikken, men har svært ved at give en præcis årsag.

- Man sætter sig sindssygt meget op mod FCK, det er naturligt. Og så har jeg også bare været på et godt hold, og vi har været svære at slå de gange, hvor vi har mødt dem. 

- Det er en dejlig statistik at have, og det giver en ro at vide, at man ikke taber mange kampe mod dem. Men det gør ikke, at jeg tænker andet, end at jeg skal være på mit allerhøjeste niveau. For ellers vinder de, siger Sviatchenko til bold.dk. 

FCK spiller som regel med en fysisk stærk 9'er, har du det måske særligt godt med at møde den slags angribere?

- Jeg har ikke noget problem med de store stærke angribere. Jeg vinder ofte de fleste af mine dueller, så jo måske. De spiller meget direkte og som regel med en stor og stærk angriber, og det ligger måske fint til mig. 

- Men jeg vil nu også sige, at jeg også godt kan spille mod nogle, der er lidt hurtigere og lidt vævre. Det handler mest om at tilpasse sig.

Forstår ikke FCK-klager

Optakten til søndagens brag har været præget af diverse stikpiller mellem de to parter, og FCK-lejrens snak om et hårdt program vækker også en vis undren hos Sviatchenko.

- Jeg forstår bare ikke helt, at de beklager sig. Vi vil jo rigtig gerne have den tur, som de er i gang med, siger Sviatchenko og tilføjer:

- De burde i stedet sige, at det er fantastisk at være i gang med den tur i stedet for at beklage sig. For det er jo en præmis med mange kampe, hvis man gerne vil spille i Europa.

FCM og FCK dyster søndag klokken 18.00.

Oplev F.C. København på hjemmebane i Telia Parken. Se kampprogrammet og mulighederne her!


Af Mikael Blond

22 kommentarer

KiksetIndspark 08:11          
Kunne ikle være mere enig med Erik. FCK, flæt næbet oh nyd jeres EL deltagelse mens det varer. Rigtig godt sagt.
Romeo Detlev 08:31          
Som håbløs BIF-optimist har jeg for en gangs skyld ikke noget imod at FCK tager point endsige vinder...
sportingcph 08:44          
Der er ingen i København der klager over El-deltagelse. Folk elsker bare at misforstå/mistolke udsagn fra FCK. Hvem ville ikke elske at være igang med tre turneringer på samme tid?
Arnemanden 08:56          
Men selve debatten er jo også latterlig. Det er da utroligt at fck skal møde bif og fcm to gange efter svære EL kampe. FCK kan jo egentlig være ligeglad med hvordan Danmark står på UEFA´s liste efter sæsonen. Det er jo netop fcm, bif, ob etc der nyder godt af det hvis Danmark har flere hold i Europa.
lottomunken 08:59          
He he.. Når starter med at sige man ikke forstår, diskvalificere man vist sig selv i få ret.. Og hvis Erik drengen tror det er rent brok og ikke bare konstateringer, er han sgu da mere blank ind han hidtil har fået kredit for..

Når man render rundt og tror man sagtens vil kunne klare El, pokalen og stadig ligge nummer 1, trods man kun får et enkelt point i hus den uge man mødte Fremad A... så må der jo nogle voksne til at forklare hvorledes det ikke er så nemt som FCK får det til at se ud... og at hold Brøndby og FCM skal være glade for at ramme top 6, såfremt de fik EL på programmet..

Men bliv i endelig ved med at undervurdere FCK ved at tro de "brokker" sig fordi de er bange for jer ... det plejer at gå meget godt..
Rapshybrid 09:00          
Spot on, Svia.
FCC praler af deres el-deltagelse, alligevel har det været en lang, lang klagesang fra træner,spillere og fans om mange kampe her i efteråret - trods et budget der slår alle med flere længder.
Uforståeligt og selvmodsigende.
JimWendler 09:08          
@arnemanden
Der kan, og skal ikke tages højde for hvilke modstandere FCK skal spille imod før og efter deres europæiske kampe.
Man skal derimod undersøge om det er muligt at rykke nogle kampe/spilledatoer så de tilgodeser FCK bedre end det er tilfældet nu, hvor de har rigtig mange kampe Indenfor et kort tidsrum.
Mandag 11. november