Luk

Sviatchenko: Fuldendt magtdemonstration

| 3F Superliga | 14 kommentarer

FC Midtjyllands overlegne 4-1-sejr over FCK var en magtdemonstration, mener FCM-anfører Erik Sviatchenko.

Der var stor forskel på FC Midtjylland og FC København i søndagens mesterskabsduel, da midtjyderne hev en 4-1-sejr i land i 3F Superligaens 16. spillerunde.

FCM-anfører Erik Sviatchenko storroste FCM bagefter, og han mente, at sejren var en tydelig magtdemonstration i guldkampen mod FCK.

- Det var en fuldendt magtdemonstration, for vi havde en gameplan, der gik på, at FCK skulle moses, og det synes jeg, vi gjorde.

- Ret beset skulle vi vel have vundet med mere end tre mål, siger en glad Sviatchenko.

Det var syvende gang i træk, at FCM vandt over FCK hjemme på MCH Arena, og det er der ifølge Sviatchenko en naturlig forklaring på.

- Som individuel spiller stepper man altid lidt ekstra op, når FCK kommer på besøg.

- Vi har længe vist, at vi er et solidt hold, og når vi spiller som mod FCK, har vi fortjent at gå meget langt, uddyber han.

Også FCM-træner Brian Priske var naturligvis glad og stolt over sejren.

- Det var noget af det bedste, jeg har set på MCH Arena, og sejren var helt outstanding, siger Priske.

Selv om FCM nu har syv point ned til FCK på andenpladsen, så vil Priske på ingen måde afskrive københavnerne i guldkampen.

Dog har han en fornemmelse af, at midtjyderne kommer til at stå med guldet i sidste ende.

- Der er stadig mange point at spille for, så der er intet, der er afgjort endnu.

- Men sejren var et klart signal til FCK om, at vi er der, og at vi kommer til at gå hele vejen, siger en stolt Brian Priske om søndagens sejr.

Efter den kommende landskampspause skal FCM den 25. november en tur til Odense, hvor Superligaens førerhold skal forsøge at tage den sjette sejr på stribe.

/ritzau/

Køb billetter til FC Midtjyllands kommende hjemmekampe her!


Af Jonas Dalgård

14 kommentarer

jesperyellow 22:32          
Ro på nu Erik:-)
Neigaard 22:40          
Ja uden Kehlet på banen var FCK chanceløse
SW6 01:11          
Tjaaa med 7 points forspring og kun en turnering tilbage at spille med så stort et budget, så er fcm naturligvis kæmpe favoritter i kampen om mesterskabet. Og alt andet end et meget klart mesterskab vil selvfølgelig være en fiasko.
Tropico 01:19          
Det største nederlag ved denne kamp er vel, at hvis FCM nu skulle ende med at løbe med guldet, så pisser de eventuelle koefficientpoint væk i europæisk gruppespil - og i og for sig også et muligt CL-gruppespil i Danmark.
MadsThomsen 01:38          
Hvordan skulle FCM pisse et gruppespil - og endda et Champions League gruppespil væk? Hvis Midtjylland ender i et gruppespil, er det igennem en kvalifikation, som de selv må klare. Ved mindre du tror at Danmark i ramme alvor nogensinde kommer i nærheden af så høj en placering på UEFAs liste at vi får et hold direkte i Champions League. Det er på kanten til umuligt med den nye access liste - er det top 10 man skal i? Og vel og mærke KUN med FCK som præsterende, hvis FCM skal blive ved med at floppe. Det tror jeg ikke på, selvom FCK gør det godt i Europa hvert eneste år. FCM kan i hvert fald SLET ikke pisse et gruppespil væk som mestre i år, da placeringerne og startrunder for næste års europæiske turneringer jo allerede er afgjort - og der er INTET foræret gruppspil til FCM i den sammenhæng.

Hvis man endeligt skal se positivt på det i europæiske regi, så er FCM som mestre måske den bedste mulighed for to hold i gruppespil. Midtjyllands seeding er væstentlig ringere, og derfor er det måske ikke så skidt, hvis det ender med, at FCM får den (på papiret) lettere vej i europæiske gruppespil, som det umiddelbart vil være som mestre.
Nandeyanen 01:48          
De fik Malmö sidste gang de fik den lette vej og de pissede det væk hvorimod FCK skulle besejre Atalanta. FCM er stadig 3-4 klasser under FCK i international sammenhæng
XSDU 01:49          
@ MadsThomsen

Du nævner selv den ringe seedning.
En ringe seedning, giver sværere modstandere:
Optimerer det sandsynligheden for et Europæisk gruppespil?
De koefficient point der pisses væk, er de som FCK ville kunne opnå, gennem en højere seedning, og dermed lettere modstand.

Det er jo værd at erindre, at man tager de seneste 5 års koefficient point, og på baggrund heraf, udregner de danske (og alle andre landes) holds placering på ranglisten.

Derfor....

Får vi i den kommende sæson, FCM, til at starte i CL kval, er der større sandsynlighed/risiko for, et lavere antal indsamlede koefficient point, end hvis det var FCK der startede der. Dette netop qua de respektive holds seedning.

Det er jo også værd at erindre, at der er tale om både et holds og et lands seedning.

Så jo, FCM kan sagtens pisse en masse koefficient point væk, i tilfælde af, at de skulle vinde mesterskabet.
Onsdag 20. november
Tirsdag 19. november