Luk

Svingende form: Kaastrup lærte meget i BVB

| 3F Superliga | 0 kommentarer

Infoboks

Magnus Kaastrup er glad for at have været i Dortmund, hvor han har lært utroligt meget, selv om præstationerne har svinget.

AGF-kanten Magnus Kaastrup var i sidste sæson udlejet til storklubben Dortmund, hvor han spillede for klubbens andethold under træner Mike Tullberg, som siden er blev U19-træner i klubben.

Overfor bold.dk vurderede Tullberg i slutningen af april, at Kaastrups tid i Dortmund var med blandet succes med op- og nedture, og Kaastrup manglede at sætte sine evner sammen over længere tid i kamp.

Kaastrup er enig i, at præstationerne i de 17 kampe for Dortmunds andethold var svingende, men han vurderer selv, at han har taget vigtige skridt i sin udvikling.

Mike (Tullberg, red.) ser det måske mere i et resultatmæssigt perspektiv, hvor jeg ser mere på, hvad jeg har lært på og udenfor banen. Jeg ved, hvor meget præstationer kan svinge for en ung spiller, det er helt normalt, men jeg føler, jeg har forbedret mig og sat en større ære i at forsvare med holdet, indleder han til bold.dk og fortsætter:

- Mine præstationer har ofte været rigtig fine, men jeg skulle vænne mig til en anden spillestil. I Dortmund var det tit lange bolde og fysik, og jeg blev brugt som 10'er op ad en targetman.

- I forhold til det, Mike siger om præstationerne, så skal man også se på, hvordan jeg er blevet sat ind i de forskellige kampe.

- Jeg synes, jeg har arbejdet så godt som muligt i de situationer, og det har givet mig værktøjer til at skrue op og ned for forskellige af mine kvaliteter i forskellige situationer. Jeg har været utroligt glad for det her år, og det har været fedt at være dernede.

- Jeg har lært utroligt meget dernede både på banen, men så sandelig også udenfor banen. Jeg føler allerede nu, at jeg har vist, at jeg er klar og egentlig bare glæder mig til at komme i gang igen.

Kaastrup er nu tilbage i AGF, hvor han efter sommerferien vil gribe chancen i AGF’s førsteholdstrup.

- Interessant at arbejde med ny rolle

Magnus Kaastrup har tidligere i karrieren oftest været brugt på kanterne. Han er dog glad for udfordringen med en anden position i Dortmund, hvor det blev til tre kasser og to oplæg.

- Jeg er en boldspiller, og i min ungdomstid og starten af min seniorkarriere har jeg spillet kant, men jeg kan sagtens spille 10'er og angriber, men det kommer an på det hold, jeg spiller på, siger han og fortsætter:

- Når det bliver som i Dortmund med lange bolde, hvor jeg skal spille med en targetman er det noget helt andet at spille 10'er. 

- Men det har også været interessant at arbejde med, fordi jeg har skulle arbejde i en anden formation, og så har jeg tilpasset mit spil, og det kan jeg tage fint med videre til AGF, hvor der måske kommer en lignende situation, hvis man skal jagte noget.

Kaastrup har spillet 17 kampe for AGF’s førstehold. Det er blevet til et mål og fem oplæg.

KØB BILLETTER TIL AGF's KOMMENDE HJEMMEKAMPE HER!


Af Jonas Dalgård
Onsdag 12. august