Luk

Sydkorea til VM - Syrien i playoff

| VM | 24 kommentarer

Sydkorea er klar til sin niende VM-slutrunde i træk efter 0-0 hos Usbekistan. Syrien skal spille playoff efter 2-2 hos Iran.

Sidste runde af den asiatiske VM-kval bliver afviklet tirsdag, og i gruppe A var én plads og én playoff-plads på spil efter Iran havde sikret sig førstepladsen.

Fire hold var i spil, og der var drama og højspænding på det meste af vejen.

Kina var i spil til playoff-pladsen, og kineserne vendte 0-1 til en 2-1-sejr ude mod Qatar i kampens slutfase, men det var ikke nok.

Syrien havde mulighed for at snuppe den direkte plads og kom foran 1-0 ude mod Iran, men to kasser af Rubin Kazans Sardar Azmoun vendte kampen på hovedet. Dybt inde i overtiden udlignede Syrien dog til 2-2, og det rækker til tredjepladsen og playoff.

I stedet sikrede Sydkorea sig billetten til Rusland med 0-0 hos Usbekistan, der trak sorteper. Det er niende gang i træk, at sydkoreanerne kvalificerer sig til en VM-slutrunde.

Syrien skal spille playoff-kampe mod enten Australien eller Saudi-Arabien om retten til at møde den nordamerikanske firer i et dobbeltopgør om en VM-billet.


Af Mikael Blond

24 kommentarer

Mazm 19:21          
Er det bare mig, der synes det er fuldstændigt vanvittigt, at Syrien er i stand til at være på vippen til en VM plads? Håber de slår Saudierne ud, hvis det bliver dem de møder i play-off. Den almene syrer fortjener den posivite oplevelse en VM deltagelse vil bibringe.
Jyllands rubin 19:31          
Sydkorea til VM som sædvanlig. Dejligt for det syriske folk at de har noget at samle sig om i denne ellers svære stund for dem. Jeg kan dog godt blive urolig for om de får lov til at deltage i tilfælde af kvalifikation, med tanke tilbage på EM 1992. Men havde det været tilfældet havde FIFA nok stoppet dem for længst.
Jhzn 19:33          
Respekt til syrerne, håber virkelig de kommer med til VM.
El Ciclon 19:33          
Det kunne være en fantastisk historie, hvis Syrien kvalificer sig til VM. Nu mangler de stadig Australien/Saudi Arabien og fjerdepladsen fra Nordamerika, så sandsynlighed for en VM billet er ikke så stor.
mexicoz 19:52          
Det var da dejligt, at Kina IKKE fik den playoff plads. Der er altså således stadig ting, som man ikke kan købe sig til fodboldmæssigt...
Hölkynkölkyn 20:00          
@Mexicoz

Og dog. Kina har brugt milliarder på "sponsor" aftaler med FIFA. Faktisk så mange at de får VM efter Rusland, sådan køber man sig en plads til VM.
TR1986 20:00          
El Ciclon, er du fan af San Lorenzo?
Lørdag 16. oktober