LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Tålmodig Larsen: Runarsson har været stærk

| Superligaen | 3 kommentarer
Tålmodig Larsen: Runarsson har været stærk
Foto: fcn.dk

Infoboks

FC Nordsjælland - FC København
Superligaen Mesterskabsspil (22/04)
bet365 3,40 3,60 2,05
NordicBet 3,50 3,70 2,03
Oddset 3,65 3,65 2,00
Stream FC Nordsjælland – FC København på Eurosport Player
Advertisement
Advertisement
Nicolai Larsen har endnu ikke fået Superliga-debut for FC Nordsjælland. Men han er glad for konkurrencen med Alex Runarsson og har udstyret sig selv med stor tålmodighed.

Alex Runarsson har stået fast for FC Nordsjælland i denne sæson - og det har ikke ændret sig, selvom klubben på transfervinduets sidste dag hentede AaB's førstekeeper Nicolai Larsen.

Nicolai Larsen har dog ikke lagt skjul på - og gør det stadig ikke - at han er kommet til FCN for at spille førsteholdsfodbold. Men han har respekt for den konkurrence, der er mellem de tre keepere i førsteholdstruppen.

- Jeg synes, at både Alex og Peter (Vindahl Jensen, red.) er rigtig dygtige målmænd. Men det er klart, at jeg skiftede ikke til FC Nordsjælland for at sidde på bænken. Men jeg er også bevidst om, at jeg kom til klubben midt i sæsonen, og at holdet i øjeblikket fungerer rigtig godt.

- Jeg konkurrerer hovedsageligt med Alex, som har gjort det rigtig godt, og som har været i klubben i rigtig lang tid. Derfor har han spillestilen inde under huden. Det har jeg meget stor respekt for, siger Nicolai Larsen til bold.dk.

Den 26-årige keeper har været imponeret over sin 22-årige islandske konkurrent.

- Alex er en rigtig spændende målmand. Han er ung og passer perfekt ind i måden, FCN gør tingene på. Han er god med fødderne og er meget rolig med bolden. Han har et godt blik for spillet og er hurtig til at sætte spillet i gang, siger Larsen.

- Samtidig er han meget modig og vil gerne ud i feltet - og når han får endnu mere erfaring, så skal han nok blive en Superliga-profil, og jeg håber da, jeg kan hjælpe ham med at udvikle sig.

- Når det så er sagt, håber jeg da, det er mig, der kommer til at spille på et tidspunkt. Jeg skal sørge for at presse Alex, og hvis han så er bedre end mig, så er det sådan, det er. Vi presser hinanden, og det er fedt at være i sådan et træningsmiljø, siger Larsen.

Den nu tidligere AaB-keeper er kommet under kyndig vejledning hos målmandstræner Iñaki Caña Pavon. Sammen med ham går Larsen lige nu og finjusterer småting, som skal gøre ham bedre rustet til at indgå i spillestilen hos FCN.

Derfor tager Nicolai Larsen den nuværende situationen med ophøjet ro.

- Jeg tager det meget stille og roligt. Lige nu har jeg en masse småting, jeg går og arbejder på. Der er nogle tekniske ting, som jeg arbejder på med Iñaki, og jeg skal lære spillestilen at kende.

- Jeg skal også lige falde helt til uden for banen, og så længe jeg er glad og tilfreds, så er min tålmodighed stor. Men det er klart, at jeg ikke håber at sidde på bænken i flere år. Jeg klør på hver dag, og så må vi se, hvad der sker, siger Nicolai Larsen.

Den 26-årige keeper fik debut for FCN, da klubben tidligere på ugen mødte Vejgaard i DBU Pokalen. Her holdt han målet rent, og FCN vandt 4-0.

- Jeg synes, det var fedt. Det var dejligt at få debut. Det var rart at prøve spillestilen. Det er noget, jeg skal lære, og det gør jeg  ved at træne og spille kampe, siger Nicolai Larsen.

Kamptræningen har Nicolai Larsen indtil nu fået i Reserverligaen og altså i DBU Pokalen. Søndag har han en ny mulighed for at få Superliga-debut for FCN, når klubben møder Silkeborg på udebane.

nicolai@bold.dk

Stream FC Nordsjælland – FC København på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Lørdag 20. april
Fredag 19. april